Widok
grudki w kupce ;-(
dziewczyny mam pytanko, moja mała wreszcie zaczeła robić kupki-karmie piersią i dokarmiam sztucznym - zmieniłam bebilon na bebiko i kupki sa co 2-3 dni, ale zaniepokoiła mnie ta dzisiejsza- mała strasznie się napina jak robi kupkę i jęczy - a dziś na końcu zrobiła taką kupke z białych grudek i nie wiem co to moze być. kupka ma kolor ciemnozielony i konsystencje hmm... cos w rodzaju wyciskanego kremu do torta... dziwne porównanie ale tylko to przychodzi mi do głowy, proszę poradzcie co to może być...
Ja moge ci napisać ze żielona kupka to nic nie pokojącego a grudki to może od zmiany bebkia ale sądze ze też nic to nie jest groźnego bo dziecku cały czas się rozwija układ pokarmowy i są różne zmiany kupki.
ja to dopiero powinnam się martwić bo moja potrafi kupki nie robić tydzień i wtedy daje jej czopek:/ a jak już zrobi to pielucha jest zamało:/ tak walnie. mówiłam lekarzowi o tym i powiedział ze ona po prostu przyjmuje mój cały pokarm i nie musi kupy robic tak często. No i jeszcze zależy od tego co ty jesz. Jeśli jesz coś nowego to może tak byc. ale ja bym nie martwiła się tym.
ja to dopiero powinnam się martwić bo moja potrafi kupki nie robić tydzień i wtedy daje jej czopek:/ a jak już zrobi to pielucha jest zamało:/ tak walnie. mówiłam lekarzowi o tym i powiedział ze ona po prostu przyjmuje mój cały pokarm i nie musi kupy robic tak często. No i jeszcze zależy od tego co ty jesz. Jeśli jesz coś nowego to może tak byc. ale ja bym nie martwiła się tym.
Gabi82, ja stosowałam na kupki prawie wszystko u mojej małej , od czopków po debridat , lacidobaby,esputicon, któregoś dnia powiedziałam dość- odstawiłam wszystko i czekałam na cud i teraz jestem zadowolona że sama robi kupke stosuje tylko masaze brzuszka i leżenie na brzuszku, a jeszcze podawałm bebilon comfort ale też to nie pomogło- gabi82 życze ci cierpliwości i mysle że wam tez się to ureguluje , uważam że czopki to było najlepsze rozwiązanie bo chociaz ulżylo maluszkowi w cierpieniach
Beatka7- Jaka duża jest twoja mała?
Ja podaje mojej herbatke z kopru włoskiego ale też nie pomaga:/ Wczoraj sie najadłam troszke kiszonej kapusty i wieczorem zrobiła kupke ale taką bardzo żadką... i nie dużo. Wiesz ja nie jestem za tymi czopkami bo wole aby sama robiła. też powiedziałam raz dość i czekałam tydzień i nic.. dałam czopka bo płakała i się cisneła :/ Bebilon na saparcia też dawałam na początku robiła kupy a potem nic.... może trzeba to przeczekać?
Ja podaje mojej herbatke z kopru włoskiego ale też nie pomaga:/ Wczoraj sie najadłam troszke kiszonej kapusty i wieczorem zrobiła kupke ale taką bardzo żadką... i nie dużo. Wiesz ja nie jestem za tymi czopkami bo wole aby sama robiła. też powiedziałam raz dość i czekałam tydzień i nic.. dałam czopka bo płakała i się cisneła :/ Bebilon na saparcia też dawałam na początku robiła kupy a potem nic.... może trzeba to przeczekać?
moja mała ma 3 miesiace i 19 dni , wiesz ja też wolałam żeby sama robiła ale w ostateczności dawałam czopek u mnie tez trwało to tydzień i tak samo jak Tobie jeden pampers nie wystarczał (3-4) na poczatku karmiłam tylko piersia i tez mi lekarz tłumaczył że niby całe moje mleko dziecko trawi - ale jak potrzeba do kupki 3-4- pampków to chyba nie bardzo - a moze spróbuj bebiko - ja mam to zwykłe bo mała nie ma uczuleń ani skazy
im dzieci starsze tym grudki znikają:) także dziweczyny co do tych gródek nie ma się co martwić moja natalka tez miała gródki:) i teraz nie ma i znikły jej z czasem jak się robi starsza .
Układ pokarmowy dziecka musi sie nauczuć funkcjonować i te grudki to nie przetworzony pokarm matki .
Układ pokarmowy dziecka musi sie nauczuć funkcjonować i te grudki to nie przetworzony pokarm matki .
NIE PRZESADZAJCIE Z CZEKANIEM TYGODNIAMI NA KUPKE!DZIECCKO SIE WTEDY MECZY.BOLI JE BRZUSZEK ITD A PRZY TYM WY PADACIE Z SIL.MOJ MALY MA W TEJ CHWILI 5 MIESIECY NA POCZATKU MIAL ZAPARCIA TEZ WTEDY MOWILAM TJ WY EEE CZOPEK TO OSTATECZNOSC ITD MOJA MAMA MI TLUMACZYLA ZE DZXIECKO SIE TAK SZYBKO NIE UZALEZNI POSLUCHALAM JEJ I FAKTYCZNIE! PRAKTYCZNIE ZA KAZDYM RAZEM KIEDY MAŁY NIE ZROBIL KUPKI W CIAGU DNIA LUB WIDZIALAM ZE GO MECZY WKLADALAM CZOPEK,Z TYM ZE TYLKO WKLADALAM I ODRAZU WYJMOWAŁAM TAKIE PODRAZNIANIE I KUPKA CYK I JUZ MYLA MALUSZEK SPOKOJNY I JA WYPOCZETA:) DZIECKO SIE NIE UZALEZNILO A NAWET NAUCZYL SIE TAK ZE ROBI MI KUPKI O TYCH SAMYCH PORACH .DO TEJ PORY JAK WIDZE ZE MA JAKIS PROBLEM PODRAZNIAM CZOPECZKIEM I PO PROBLEMIE...