Widok

grudki w kupce ;-(

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dziewczyny mam pytanko, moja mała wreszcie zaczeła robić kupki-karmie piersią i dokarmiam sztucznym - zmieniłam bebilon na bebiko i kupki sa co 2-3 dni, ale zaniepokoiła mnie ta dzisiejsza- mała strasznie się napina jak robi kupkę i jęczy - a dziś na końcu zrobiła taką kupke z białych grudek i nie wiem co to moze być. kupka ma kolor ciemnozielony i konsystencje hmm... cos w rodzaju wyciskanego kremu do torta... dziwne porównanie ale tylko to przychodzi mi do głowy, proszę poradzcie co to może być...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja moge ci napisać ze żielona kupka to nic nie pokojącego a grudki to może od zmiany bebkia ale sądze ze też nic to nie jest groźnego bo dziecku cały czas się rozwija układ pokarmowy i są różne zmiany kupki.
ja to dopiero powinnam się martwić bo moja potrafi kupki nie robić tydzień i wtedy daje jej czopek:/ a jak już zrobi to pielucha jest zamało:/ tak walnie. mówiłam lekarzowi o tym i powiedział ze ona po prostu przyjmuje mój cały pokarm i nie musi kupy robic tak często. No i jeszcze zależy od tego co ty jesz. Jeśli jesz coś nowego to może tak byc. ale ja bym nie martwiła się tym.
image
[url=http://pierwszezabki.pl]image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Gabi82, ja stosowałam na kupki prawie wszystko u mojej małej , od czopków po debridat , lacidobaby,esputicon, któregoś dnia powiedziałam dość- odstawiłam wszystko i czekałam na cud i teraz jestem zadowolona że sama robi kupke stosuje tylko masaze brzuszka i leżenie na brzuszku, a jeszcze podawałm bebilon comfort ale też to nie pomogło- gabi82 życze ci cierpliwości i mysle że wam tez się to ureguluje , uważam że czopki to było najlepsze rozwiązanie bo chociaz ulżylo maluszkowi w cierpieniach
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Beatka7- Jaka duża jest twoja mała?
Ja podaje mojej herbatke z kopru włoskiego ale też nie pomaga:/ Wczoraj sie najadłam troszke kiszonej kapusty i wieczorem zrobiła kupke ale taką bardzo żadką... i nie dużo. Wiesz ja nie jestem za tymi czopkami bo wole aby sama robiła. też powiedziałam raz dość i czekałam tydzień i nic.. dałam czopka bo płakała i się cisneła :/ Bebilon na saparcia też dawałam na początku robiła kupy a potem nic.... może trzeba to przeczekać?
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
moja mała ma 3 miesiace i 19 dni , wiesz ja też wolałam żeby sama robiła ale w ostateczności dawałam czopek u mnie tez trwało to tydzień i tak samo jak Tobie jeden pampers nie wystarczał (3-4) na poczatku karmiłam tylko piersia i tez mi lekarz tłumaczył że niby całe moje mleko dziecko trawi - ale jak potrzeba do kupki 3-4- pampków to chyba nie bardzo - a moze spróbuj bebiko - ja mam to zwykłe bo mała nie ma uczuleń ani skazy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
mój mały robi kupki żółte z białymi grudkami. CZy to objaw nieprwaidłowy? Białe grudki są w każdej kupce
moja tez ma kupki czasem z grudkami.podobno to normalne.wazne ze kupki sa super zolte a nie zielone.ale nie robi co 2-3 dni.robi duzo czesciej.
image
im dzieci starsze tym grudki znikają:) także dziweczyny co do tych gródek nie ma się co martwić moja natalka tez miała gródki:) i teraz nie ma i znikły jej z czasem jak się robi starsza .
Układ pokarmowy dziecka musi sie nauczuć funkcjonować i te grudki to nie przetworzony pokarm matki .
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
NIE PRZESADZAJCIE Z CZEKANIEM TYGODNIAMI NA KUPKE!DZIECCKO SIE WTEDY MECZY.BOLI JE BRZUSZEK ITD A PRZY TYM WY PADACIE Z SIL.MOJ MALY MA W TEJ CHWILI 5 MIESIECY NA POCZATKU MIAL ZAPARCIA TEZ WTEDY MOWILAM TJ WY EEE CZOPEK TO OSTATECZNOSC ITD MOJA MAMA MI TLUMACZYLA ZE DZXIECKO SIE TAK SZYBKO NIE UZALEZNI POSLUCHALAM JEJ I FAKTYCZNIE! PRAKTYCZNIE ZA KAZDYM RAZEM KIEDY MAŁY NIE ZROBIL KUPKI W CIAGU DNIA LUB WIDZIALAM ZE GO MECZY WKLADALAM CZOPEK,Z TYM ZE TYLKO WKLADALAM I ODRAZU WYJMOWAŁAM TAKIE PODRAZNIANIE I KUPKA CYK I JUZ MYLA MALUSZEK SPOKOJNY I JA WYPOCZETA:) DZIECKO SIE NIE UZALEZNILO A NAWET NAUCZYL SIE TAK ZE ROBI MI KUPKI O TYCH SAMYCH PORACH .DO TEJ PORY JAK WIDZE ZE MA JAKIS PROBLEM PODRAZNIAM CZOPECZKIEM I PO PROBLEMIE...
Grudki to niestrawione sztuczne mleko i jest to normalne.
U nas kazali nam mierzyć temperaturę dziecka. I przy każdym włożeniu termometra mały robił kupkę, teraz jak widzimy ze ma zaparcia mierzymy temperaturę. Kupka jest :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

krem nawilżający do twarzy (44 odpowiedzi)

Jaki krem jest dobry bo nie wiem jaki kupić używałam garniera ale mi nie służy i teraz mam taka...

Dobry ortodonta (30 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

Zabawy/pożyteczne zajęcie dla 3 latka (29 odpowiedzi)

Jestem mamą prawię3 letniej córeczki. Nie pracujei spędzam cały dzień z dzieckiem. Męża nie ma...

do góry