Widok

grupon,gruper itd... - opinie

zadowolone? Czy może ktoś sie spazył?
Ja ogolnie jestem zadowolona.. z kuponów na pizze,kręgle. Ostatnio byłam na rzęsach i mega profeska :) bylam też na paznokciach... ale laska się nie postarała... krzywe... nierówne... cóż spieszyła sie do domu rozmawiajac przez tel przy tym.. :/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja zakupiłam gruper na wyjazd do pensjonatu. Na miejscu okazalo się że nie ma cieplej wody. Argumentacja była taka, ze jak Pani dzowniła do nas to powiedziała coś po slowacku co mialo własnie oznaczać, że takie utrudnienia powstały. Moja rekalamaja na skandaliczne warunki hotelu zostala odrzucona a pracownik poinformował mnie, żebym brak ciepłej wody udokumentowała za pomocą aparatu bądź kamery.

Nie powiem - ciekawy pomysl:)

Pieniążki nie zostały zwrócone. W sumie nic w tej sprawie nie zostało zrobione.

Następną ciekawą rzeczą jest Infolinia. Skandaliczna, blokująca numery Klientów problemowych. Wiele razy zdarzało mi się że dzwoniąc z telefonu znajomego nagle okazywało się,że połaczenie można odebrać, a kolejki nie ma.

Na infolinii konsultanci informują kolejno:

- nie zamierzam odpowiadać na Pani pytania, gdyż musiałabym sie wdrożyć w temat, a potrwałoby to chyba ze 30 minut

- każde wypowiedziane zdanie poprzedzone jest glośnym, ciepriącym wzdychaniem. Na moją sugestie o zaprzestaniu usłyszałam że Pani ma astme więc będzie głośno oddychać

- konsultanci wchodzą w slowo, krzyczą i obrażają Klientów. Obsluga jest na żenującym poziomie

Natomiast sam czas oczekiwania naodpowiedź wyniósł 2 miesiace gdyż jedyna osoba zajmująca się taimi zgłoszeniami była na l4. po powrocie z l4 nie mogla rozmawiać, bo:
- była aktualnie poza biurem. Nie wiadomo kiedy wroci
- ma "mnówstwo ważniejszych zajęć"
- "Pan W aktualnie wychodzi na lunch"
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
gruper wspiera, promuje i rozpowszechnia usługi także oszustów, z którymi dzieli potem "łupy""!!! czuje się bezkarny; arogancją i olewactwem odpowiada na prośby interwencji i zwrotu należnych pieniędzy. liczą, że klient szybko odpuści -no tak, ile tygodni można odbijać się od ich ściany 'braku podstaw do reklamacji". kto miałby jeszcze siłę, żeby za 60-100 zł pozywać ich do sądu. takich osób są setki, może tysiące - a to im daje pole do bezkarnego oszustwa i zarobku niezły

NIE wiem, czy podzielicie moją opinię, ale groupon ( nie mylić z gruperem :) ) przyjął moją reklamację kiedyś nie robiąc problemów. z gruperem szarpie się już tygodniami!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zaliczyliśmy już z żoną kilka wyjazdów za pośrednictwem grupona i na szczęście na razie wszystko było w porządku. Ale tak, jak wyżej, bałbym się jechać za granicę w ramach kuponu.
Na szczęście jeszcze nigdzie źle nie trafiłam. Korzystam najczęściej z kuponów do kosmetyczek, na łyżwy, czasem fryzjer. Byłam też na wakacjach nad Bałtykiem i wszystko było tak, jak w kuponie napisano. Nie odważyłabym się tylko jechać na zagraniczne wakacje, szczególnie po zeszłorocznych akcjach z biurami podróży, które sprzedawały swoje wycieczki właśnie na takich portalach.
chcialbym was poprosic o wsparcie mojej znajomej ktora niedawno zalozyla strone internetowa http://www.szmiry.pl jesli dla kogos to nie problem to prosze o wsparcie z gory dziekuje:)
uslugi ok ale te całe oferty to maja tyle haczyków że szkoda gadac
korzystałam kilkanaście razy i jeszcze się nie nacięłam
raz fryzjer, raz masaż a poza tym same restauracje i wyjścia na kawę + deser, bo bardzo lubimy z mężem jadać na mieście i jest to dla nas spora oszczędność
fakt, że najpierw bardzo dokładnie sprawdzam daną firmę, stronę, ceny, menu, opinie w necie itp. i jak coś mi podpada to nie kupuję

także ja polecam :)

okazik.pl - negatywnie

wykupiłam okazję, niestety nie do końca została spełniona, na odpowiedz rekalmacji czekałam bardzo długo, nikt mnie nie przeprosił za napotkane przykrości, gorzej, na kolejnego maila nikt nawet mi nie odpisał. nie uważam tej firmy za wiarygodną, nie traktują swoich klientów poważnie, skoro nawet nie potrafią zwyczajnie przeprosić. wykupiłam bon, połowy usług nie zrealizowano, a okazik nie czuje sie w żaden sposób odpowiedzialny za dobór swoich partnerów.
perła borów
ja ogólnie jestem zadowolona. korzystałam z promocji m.in. na odbitki zdjęć, fotoksiążki, place zabaw, karnety na basen, bilard, pakiet badań. średnio wypadła restauracja brazylijska i kurs tańca. Jeśli ktoś się z góry nastawia na to, że tych z "gruopona" ( i tym podobnych) potraktuje gorzej to nie zyska nowych klientów. Dla mnie to trochę niezrozumiała polityka firmy.
Zgodzę się też z przedmówcami, że trzeba uważnie czytać oferty i poszukać w necie informacji a danej firmie. Uważam też , że zupełnie się nie opłacają zagraniczne wycieczki.
TRZEBA MIEC OCZY DOOKOLA GLOWY

http://e-mojedziecko.blogspot.com/
POPIERAM :)

http://e-mojedziecko.blogspot.com/
Emilia współczuję, napisz co to za ośrodek, niech mają reklamkę. Co za bezczelność.
ja kupiłam weekend dla dwóch osób w spa z romantyczna kolacją, masażem, jacuzzi i śniadaniami do łóżka:-)
spa to postkomunistyczny ośrodek wczasowy, w pokoju na podłodze linoleum a łóżko trzeszczące i tak niewygodne, że chodziłam z połamanymi plecami. śniadania do łóżka to chleb, 3 plastry szynki, 3 plastry sera, 3 plastry pomidora i herbata plus tak cienki że aż przeźroczysty plasterek cytryny. Masaż skrócony o 15 minut wykonywany przez niezbyt doświadczoną studentkę. A najlepsza była romantyczna kolacja - zaprowadzili nas do małej salki, gdzie siedziały inne pary tak blisko, że o żadnym romantyzmie mowy nie było. A danie - obydwoje z mężem wybuchnęliśmy śmiechem i nie mogliśmy się uspokoić - po 2 ziemniaki, łyżka kapusty kiszonej i odgrzewany nieco przypalony kotlet schabowy - totalnie nie doprawiony:-) Nawet tego nie zjedliśmy....
Rafał, może i głupie pytanie - ale czy zlożyłeś zamówienie w sklepie? Bo z Twojego opisu wynika, że kupiłeś kupon, zapłacileś i czekasz na kryształki.
Napisz najpierw skargę do kierownictwa - samej góry, może się tym zainteresują. Najlepiej do kilku osób z adnotacją, że wiadomość dotarła do kilku "szych". Może wtedy choć jeden się ruszy i pomoże, a Ty nie będziesz musiał iść do sądu.

Ale publikuj, bo nie spotkałam się jeszcze z czymś takim

aleksanderdzoga
Złożyłem, poprzez Groupon zamówienie na zakup kryształków Swarovski. W dniu 13.12.2011 dokonałem zapłaty. Do dzisiaj nie otrzymałem towaru. Zadzwoniłem do Groupon z pytaniem dlaczego nie otrzymałem kryształków. Sympatyczna pani poinformowała mnie że upłynął termin 14 dni na zrealizowanie zakupu, co ma wynikać z regulamin Grouponu. Ponieważ go, zdaniem konsultantki telefonicznej, nie zrealizowałem, , nie otrzymam ani rzeczy ani zwrotu pieniędzy. Zapytałem czy Groupon otrzymał należności ode mnie, pani potwierdziła. Zapytałem także czy pieniądze zostały przelane do sprzedawcy. Pani odpowiedziała, że nie gdyż pieniądze przelewają do sprzedawcy tylko gdy ten im potwierdzi, że nastąpiło zgłoszenie zakupu towaru. Wobec powyższego Groupon pozostawia sobie zapłacone przeze mnie należności. Dobrze że koszt wynosi tylko 229 zł. Co byłoby gdybym w podobny sposób chciał wykupić wycieczkę za kilka tysięcy złotych? Tym nie mniej sprawa jest dosyć ciekawa i zamierzam ją skierować do sądu o zwrot kwoty 229 zł., jeśli orzeczenie będzie korzystne jego treść opublikuję w internecie.
Jeśli mówimy o salonach kosmetycznych.
Sama idea zakupów "grupowych" to BYŁ dobry pomysł marketingowy.
Założenia BYŁY dobre, ale niestety od jakiegoś czasu zaczął się "wyścig" w obniżaniu cen. To z kolei w nieunikniony sposób musiało doprowadzić do obniżenia jakości usług. Na portalach typu groupon, pojawiają się coraz to "dziwniejsze" firmy z coraz bardziej desperadzkimi ofertami.
Obecnie trudno jest znaleźć na g. oferty renomowanych salonów, które nie chcą być kojarzone z tandetą i brakiem profesjonalizmu.
Klienci szukający jakości i rozsądnego poziomu usług przestali korzystać z ofert typu g., z powodu braku selekcji usługodawców przez g.
G. bierze wszystko, jak popadnie, nie weryfikując usługodawcy, potencjalnej jakości usług i poziomu salonu.
Idea zakupów grupowych nie polegała na kupowaniu tandety za "czapkę śliwek" a raczej na możliwości zakupu potencjalnie b. drogich ofert z wysokim rabatem. Poszło na "masę" i skończyło się porażką.
Na dziś, lepiej zadzwonić bezpośrednio do salonu kosmetycznego i pytać o ich propozycję promocji niż korzystać z gruponu.
Przynajmniej jeśli chodzi o salony kosmetyczne.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Lepiej unikać też kursów na prawo jazdy na grouponie. Sumując wszystkie dodatkowe jazdy, które kursanci muszą brać, bo instruktorzy nie chcą zgodzić się na podpisanie ukończenia kursu wychodzi cena bez zniżki albo i wyższa. Kilka koleżanek z Warszawy już się na to nacięło

http://www.aleksanderdzoga.pl/
Szukam basenu z sauną na gruponie.
do góry