Widok

hemoroidy

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czesc ,moze macie jakies sparwdzone sposoby na ta dolegliwosc.dodam ze sa to hemoroidy zewn.czyli takie guzki-poduszeczki .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja nie mam sposobow ale podlacze sie i spytam i hemoroidy wewnetrzne. Czy ktoras z was miala, jak tak to od ktorego miesiaca ciazy i jakie byly objawy?
posterisan czopki i masc-mozna uzywac w ciazy..... ja miałam w 9 miesiacu i juz nie mam,u mnie macica uciskała na jelita...czesto tez zwiazane sa z zaparciami zazwyczaj jesli powstaja w ciazy to po ciazy znikaja:)jesli nie utrzymuja sie problemy z zaparciami....

ja nie jestem i nie bylam w ciazy .pewnie sie nabawilam im dzieki pracy ( siedzaca)...mało ruchu,zle odzywianie.teraz sie przestraszylam.mam takie dwa guzki i kiedys pare razy krwawilam
to najlepije isc do proktologa,czasami moga sie pojawic komplikacje w przypadku nieleczonych hemoroidów....wiem ze w akademi medycznej jest,ale trzeba miec skierowanie od lekarza pierwszego kontaktu...ps ale posterisan nie zaszkodzi,sprawi ze te guzki stana sie barziej wiotkie i mniej bolesne..ale nie znikną

ehh ....lekarz
ja słyszałam, ze trzeba unikać zaparć i pilnować wypróżniania się. Polecam czopki glicerynowe

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
Rina ja miałam cała ciaze zreszta jak całe zycie -super przemiane materii,wrecz miałam wieczna biegunke pod koniec ciazy...i tak sie pojawiły od ucisku macicy na jelito,tego nie unikniesz i nie zapobiegniesz ale tez nie ma czym sie martwic bo takie szybko znikaja tak samo jak sie pojawiły:)i oprocz posterisanu niczego nie uzywałam

mnie czopki bardzo slużą

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
a któraś z Was krwawiła przy wypróżnianiu? ja nie ma żadnych innych objawów typu swędzenie, pieczenie, ból....tylko przy załatwianiu się na papierze mam świeżoczerwoną krew....kurdee i już sama nie wiem...czy to hemoroidy wewnętrzne?
tabletki diosminex lub detralex , do tego maść , poproś w aptece o maść na hemoroidy jest ich wiele .niestety jak już raz sie nabawiłaś tego dzidostwa (a nie jest to w czasie ciąży) to jest wielkie prawdopodobieństwo ,że to będzie wracac. I niestety bywa to czasem tak bolesne ,ze dosłownie chodzić nie można...
Mimo wszystko dobrze by było ,żebys [poszła do lekarza,bo być może w Twoim wypadku konieczny bedzie zabieg..
sęk w tym, że mnie nic nie boli....nic mi nie dokucza...poza ta plamą krwi na papierze po wypróżnieniu...
pewnie nabawiłam się tego w ciąży bo jestem już po dwóch porodach...
A czy posterisan w czopkach pomoże na krwawienie czy to bardzej na inne objawy typu: pieczenie, swędzenia, ból?
ja ze swoimi byłam u proktologa ale zalecił tylo posterisan maść i dużo pić by nie mieć twardych stolców
a mialas jakies objawy jak ja..krwawienie?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Usuwanie znamion. Miałyście? Jaki koszt? Kogo polecacie? (63 odpowiedzi)

Mam do wycięcia parę pieprzyków ze względów zdrowotnych. Powiedzcie mi proszę czy znacie jakiegoś...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (139 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

CET na Kowalach - proszę o opinie (110 odpowiedzi)

Czy któreś dziecko chodzi do tego przedszkola albo do szkoły? jakie są Wasze opinie o tej placówce?

do góry