Widok

herbatka na laktacje - jaka polecacie ?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
j. w :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Herbatka Bocianek. Jest super. Do dostania tylko w szpitalu na Zaspie na oddziale położniczym lub na allegro.
właśnie znowu załapałam dola :(((( chyba mi pokarm zanika :/ chociaż piję napary z anyżu...

tym razem ściągnęłam tylko 30ml mleka z obu piersi :((((((( i to po całej nocy!!! (wcześniej było to po 50-80ml, raz w szpitalu udało się nawet 100)

wcześniej piłam herbatki Hipp, a teraz napary z anyżu - tak jak zalecała nasza położna ze SR
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
karmiąc piersia piłam bardzo dużo9 herbatki Hipp i w ogóle duzo wody, karmiłam Bartka 1.5 roku.

życze wam dziewczyny tego samego z calego serducha.
ja też nie miałam pokarmu z jednej piersi odciągnęłam za pierwszym razem ( w drugiej dobie) dosłownie 3krople a z drugiej 7ml, zaczęłam odciągać regularnie co ok 3h z każdej piersi po min 10-15 min, nawet jak nic nie leciało...i piłam hippa, teraz synek ma już 2tyg i karmie tylko piersią, a raczej dwoma:P mleko wręcz tryska...a mały przybiera ładnie
życze powodzenia i dużo samozaparcia...opłaca się
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Agusia, spokojnie, herbatki i laktator dają rezultaty. Ja miałam nawał pokarmu po 21 dniach, dopiero potem zaczęło go być więcej, ale tylko na pierś przeszłam w 2 miesiącu życia małej.

Z herbatek: Herbapol "Herbatka dla kobiet karmiących", BOCIANEK, Hipp granulowany jest jak dla mnie mniej skuteczny. Z domowych metod - kminek na mleku - na mnie działał.
czyli może jeszcze będę miała więcej pokarmu?

bo jak widzę takie marne rezultaty ściągania - to zniechęcam się do karmienia piersią :/ no bo co to jest te 30ml? śmiech na sali...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
HIPP
No i najlepszym sposobem jest czeste przystawianie do piersi maluszka
po pierwsze to sie nie denerwowac bo wowczas jest mniej pokarku albo calkiem zanika a po 2 to regularnie oddciaga pokarm odpowiednia metoda minutowa( juz nie pamietam jak to bylo ale chyba 7.7,5,5,3,3 co 3 godz)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja dwa razy dziennie stosowałam 7-7-5-5-3-3 i musiałam się oderwać myślami od rodzinki wypominającej mi brak pokarmu ;-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Gosia - dziękuję za pocieszenie :) w takim razie nie poddam się tak łatwo i powalczę jeszcze o tego cyca ;)

a czy koniecznie trzeba tak rozdzielać czas na odciąganie (7-7, 5-5, 3-3 albo 5-5, 3-3, 2-2)?
czy można od razu 15/10 minut lewa pierś, 15/10 minut prawa?

o tych systemach ściągania pokarmu mówiła mi dziewczyna, z którą leżałam w sali na Klinicznej :)
ja po około 3 miesiącach też przechodziłam mały kryzys i już myslałam że będę musiała dokarmiać, ale zastosowałam starą i znaną metodę czyli bawarkę:)
piłam 2 dziennie przez jakieś 3 dni i po tych 3 dniach dostałam takiego nawału mleka że mi sie wylewało, jak po porodzie;)

polecam bawarkę, ale nie można jej pić za dużo i za często bo przestaje działać.

pozdrawiam:)
herbatka bocianek najlepsza, hipek to lemoniada ; ) i system 77 55 33 na zmiane
ja odciągałam od razu po 10-15 min nic o schematach wcześniej nie słyszałam... teraz mam CYCE tak pełne że czasem synusia chce utopić:)
a co to jest system 77 55 33 na zmiane?

Herbatka Bocianek REWELACJA!!!!!!!. Jest super. Ja nie znalazłam w żadnej aptece kupowałam na allegro.
Sara - ponoć ten system ściągania pokarmu laktatorem zwiększa laktację :)

7-7, 5-5, 3-3 "czyli laktatorem ściągasz 7 minut jedna pierś potem 7 minut drugą pierś, 5 minut pierwsza pierś i 5 minut druga, 3 minuty pierwsza, 3 minuty druga. W sumie ściąganie trwa 30 minut. I nieważne czy leci czy nie. W ten sposób udrożnisz piersi. I najlepiej ściągać co trzy godziny..."

znalezione w sieci :)
Ewwa - normalnie u położnych można kupić "bocianka"? (nie znam tego szpitala ;))

Dziewczyny, na allegro jest "bocianek"Dar natury i "bocianek" Medela, którą polecacie, sypaną, czy expresową? a może któraś piła kawkę na laktację?

I jak można zakupić herbatkę na Zaspie?

image
idziesz na odzial ploznictwa i tam peilegniarki sprzedaja

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry