Widok

herbatki na laktacje jakie i czy skuteczne?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
mam pytanie jakie herbatki polecacie na laktacje -jakiej firmy??i czy zauważyłyście wzrost pokarmu???
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja polecam herbapolu bardzo dobra. Nie polecam tych w granulkach mają dużo cukru.
dzięki!!!
image
harbapol fitomix
(tak sie chyba zwie)
image
image
Herbatka na laktację Hipp jest dobra, ale musisz pamiętać, że po takich herbatkach wytwarzają się gazy (głównie przez zawartość kopru włoskiego, który działa wiatropędnie), więc albo dziecko będzie więcej puszczać bączków, albo może też dostać kolek.
ja piłam Hipp...a czy działa to nie wiem...bo mleko od początku w cyckach było ;) piłam bo mi smakowała a zwykłej za bardzo nie chciałam bo jednak pobudzająca
image
image
a ja zaczęłam pic jak mi pokarm zaczął zanikać i - nie pomaga, piłam hippa i kawę zbożową
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja też piłam hipp- na początku miałam strasznie mało pokarmu- ale często przystawiałam Małą do ssania i piłam Hippa 3-4 razy na dobę i teraz leci jak z kranu :D
image

image
mi się zdaje ze wystarczy własnie jak najczęściej przystawiać do piersi...w szpitalu Miśka wisiała non stop na cycku i efekt był-pełne cycki
image
image
najlepszy jest Bocianek ale dostepny tylko w szpitalu na Zaspie i moge z cała odpowiedzialnościa powiedzieć ze działa

jak tam nie bedzie ci sie chciało jechac to fito mix tez jest dobry ale nie mozna go za długo pic .
Polecam tez na lakatacje zwykła melise ta z Biedronki jest smaczna

Również polecam BOCIANKA!!! Ta herbatka jest rewelacyjna i na 100% pomaga!!!!
yecath ja też miałam na początku dużo pokarmu i nie piłam żadnych herbatek a ni nic, po prostu jak Kostek chciał jeść dostawał cyca i lało się ze mnie strumieniami, po 3 m-cach nagle pokarm zaczął zanikać i nic nie pomaga, ani przystawianie, ani herbatki.... niestety, musiałam zacząć dokarmiać, bo przecież nie zagłodzę dziecka...
image
wypróbuj piwo karmi, mleko leci strumieniem
piwo?????????? chyba koleżanka nie wie co pisze?alkohol nie jest wskazany a wręcz zakazany
image
koleżanka wie co pisze,poczytaj na forum laktacja.pl lub gazeta.pl
albo porozmawiaj z położną laktacyjną - zadzwoń na Zaspę to koleżanka sama usłyszy!
poza tym można polemizować czy karmi jest alkoholem, no i oczywiście to kwestia spożywanej ilości
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jak nauczyć pić ze słomki i kiedy? (15 odpowiedzi)

drogie mamy, mój synek ma roczek, chciałaby nauczyć go pić ze słomki, ponieważ on nie lubi pić z...

Kiedy przekłuwałyście córkom uszka ??? (153 odpowiedzi)

Chodzi mi o wiek maluchów. Widziałam różne opinie, że lepiej do roku, inny, że na rok, a jeszcze...

pierwsza randka (15 odpowiedzi)

Witajcie.Umówiłam sie na sobote na pierwsza randke z super facetem, strasznie mi na nim...

do góry