Widok

hmm.. i co z tym prezentem?!!

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny wybieram się niedługo na wesele, no i w mojej głowie wielka pustka... co sprezenować nowożeńcom? Przedmioty typu.. pościel, zastawa, żelazko itd. czyli wszystko to co składa się na tak zwaną "wyprawkę" odpada, gdyż Para Młoda ma już własne mieszkanko i problemy z "gospodarstwem domowym" za sobą... niczego im nie brak, niczego specjalnego nie oczekują... więc co im podarować?? POMOCY!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
daj im pieniądze :)
pieniadze
forsa
E tam, pieniążki to pewnie od większości dostaną.Też idę na wesela z moim narzeczonym i jako,że te dwie pary wyszykowały sobie mieszkanka,to zamówiliśmy dla każdej grawerowane wizytówki na drzwi,z inicjałami i nazwiskami,czcionka ozdobna.To nie są żadne plastikowe szity tylko takie bardziej z klasą:-)i powiem Ci,że nie są aż tak drogie:-):-)do tego jakiś bukiecik i prezent jak ta lala:-)chyba,że młodzi bardzo dbają o ochronę danych osobowych (teraz rzadko na drzwiach można zobaczyć wizytówki)to wtedy lipa:-)
Ja idę na wesele do kuzynki za trzy tygodnie i oczywście daję pieniądze. Przynajmniej kupią sobie coś, czego naprawdę chcą...
skoro niczego nie potrzebują...to rozwiązanie narzuca się samo...KASIORA! my robimy tak samo, mieszkamy już 2 lata razem..większość rzeczy się dorobiliśmy, a jak czegoś nie mamy to wolałabym sama sobie to wybrać i kupić...u nas też wszyscy wiedzą że kasa.
ja idę na wesele do kuzynki za m-c, zamawiam pięknie grawerowane kieliszki i daje też kopertę i kwiatki, bedzie zarówno pamiątka i jak i pratkycznie :)
kasa .kupia co beda chcieli...:)moze na cos konkretnego poluja..:)
Karolinka29 a gdzie zamawiasz te kieliszki
Ja tez daje kopertwe ale chciałbym jeszcze jakiś rzeczowy drobiazg ...
:)

Dejwi jest mnóstwo tego na allegro, ale są różne, tylko tzreba wybrać co się komu najbardziej podoba :) myślałam jeszcze o winie tj. butelka też grawerowana i w jakimś ładnym kartoniku czy opakowaniu ktoś tutaj ostatnio o tym pisał :)
Wszystko fajnie... ale po przeprowadzonym wywiadzie okazało się, że na kasie wcale tak bardzo im nie zależy, a bardziej na jakiejś pamiątce... tak miałabym problem z głowy... a z tymi tabliczkami na drzwi to fajny pomysł..
kasa :)
któraś z forumek podpowiadała ze winka w fajnej skrzynce- ja osobiście chciałabym dostać taki prezent.
...a potem przyjdą noce
jak psy wierne pod nasz dom...
My bylismy na slubie 18kwietnia i Mlodym kupilismy dwa grawerowane kieliszki wlasnie z allegro. Na stopce sa daty a na kieliszku serca i imiona Mlodych. To wlozylismy do kuferka takiego "ala" drewnianego i wylozylismy go bardzo ladnym takim siankiem z winiarni. Dotego dodalismy koperte i kwiaty. Mlodym prezent baardzo sie podobal ;)
A ja tam nie lubie ani kasy dawac ani dostawac w prezencie... To takie bezosobowe... Poza tym to jest wesele i fajnie jest dostac cos co przez cale zycie bedzie Ci przypominalo dana osobe. Ja osobiscie UWIELBIAM robic prezenty, wiec moge podpowiedziec:

1. Ozdobny wazon - moja chrzesna kupila nam sliczny zestaw wazon, owocarka i swieczniki ze szkla ozdobnego z olowiem i bursztynem - CUDO! dostepne na www.beznazwy.pl albo w sklepie z bursztynem w Gd nad Motlawa (po przejsciu przez zielona brame pierwszy po lewej)

2. Bon na masaz - moze nie pamiatka na cale zycie ale na pewno orginalny i z pewnoscia sie przyda, bo kazdy potrzebuje sie od czasu do czasu zrelaksowac. Polecam Salon Masazy Tajskiego w Sopocie, oni robia karnety na prezent:
http://thaimai.xt.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=81&Itemid=44

3. jakies fajne zdjecia z Mlodymi lub nie wydrukowane na plotnie. Mozna cos takiego zamowic przez internet http://www.mformat.pl

4. Jakies ladne ramki sa zawsze dobrym pomyslem i nigdy ich za wiele. Np. zestaw 3 ramek albo jakas ladna duza do powieszenia. Po weselu z pewnoscia beda mieli cala mase pieknych zdjec do oprawienia

5. Jeli sa koneserami wina, to mozesz kupic jakas niezla butelczyne; jesli przeznaczysz na to z 200 zl to mozesz dostac cos superanskiego. Ja dalam taki prezent znajomym kilka lat temu i oni postanowili poczekac na jakas specjalna okazje no i otworzyli ja po urodzeniu ich pierwszego dziecka... Do dzis to wspominaja bo to dla nich prezent w sumie na 2 okazje...

6. Jesli interesuja sie sztuka badz natura bardz podrozami to jakis album bedzie super pomyslem i z pewnoscia jest to cos na co z regoly sami sobie skapimy...

Ach, moglabym mnozyc pomysly roznorakie... tylko malo o nich wiem...

Powodzenia!
Tara Marta urodziła sie 06/09/2010 o godz 10:17 ważąc 3,9 kg i mierząc 53 cm
PIENIADZE,a kupią sobie to co beda chcieli.Ja nie znoszę dostawać dupereli, które pozniej trafiają na strych!!!!
to jest zawsze trudna sprawa- inaczej kupić prezent ot tak sobie, a inaczej na ślub.
Szczerze mowiac takie prezenty jak wazoniki, rameczki i inne pierdoły- ja jestem na nie!
kazdy ma inny gust - ja np nienawidze zagraconych pokoi i nie chce miec takich rzeczy, no chyba,ze mi sie wyjątkowo spodobają i sama sobie je kupie.
Czesc moich gosci nie była u mnie w domu, nie wiedza jaki mam kolor scian, dywaników czy styl mebli- a ja lubie miec wszystko dopasowane wg swojego uznania.
Jezeli mają to byc takie rzeczy, to wolałabym niczego nie dostać.
a ja jestem zdania ze znajomych raczej ciezko bedzie prosic nam o pieniadza-czesc jeszcze studiuje i po prostu nie ma kilku stowek do koperty. jednej kolezance juz powiedzialam ze chcemy czajniczek do herbaty na świeczke a drugiej zeby nam kupila duza ramke z wygraweroanymi naszymi imionami i data slubu-do ktorej pozniej wlozymy nasze slubne zdjecie. i wiem ze obie zmieszcza sie w stowie i beda zadowolone ze dadza nam cos co nam sie przyda.
ja jak szłam na ślub i nie miłam kasy to kupiłam duży i pożądny album na zdjęcia, okazało się bardzo trafiony przent =]
do góry