Widok

hmm.. i co z tym prezentem?!!

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny wybieram się niedługo na wesele, no i w mojej głowie wielka pustka... co sprezenować nowożeńcom? Przedmioty typu.. pościel, zastawa, żelazko itd. czyli wszystko to co składa się na tak zwaną "wyprawkę" odpada, gdyż Para Młoda ma już własne mieszkanko i problemy z "gospodarstwem domowym" za sobą... niczego im nie brak, niczego specjalnego nie oczekują... więc co im podarować?? POMOCY!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

U mnie często klienci zamawiają portrety na prezent ślubny, wszyscy potem chwalą że to był super pomysł i nikt nie dał podobnego prezentu :) Gdyby ktoś był zainteresowany, zapraszam do współpracy :) https://walaszewska.com/portret-na-zamowienie/
Wiesz, nie wiem co będzie na zaproszeniu, bo fizycznie go jeszcze nie dostałam - ślub jest za dwa miesiące, ale w międzyczasie wyjeżdzam na miesiąc za granicę i wrócę parę dni przed ślubem i nie będę mieć czasu wtedy na kombinowanie.
Akurat Pan Młody jest mi tak bliską osobą, ze nie wyobrazam sobie dawania mu koperty z kasą, tak samo, jak ja bym czuła się nieswojo, jakbym od niego kasę dostała - tu chodzi o relacje między nami
Podpytać się także nie bardzo mam kogo, bo praktycznie nie znam jego rodziny czy innych zaproszonych gości (poza jego świadkiem) a jego samego takie moje pytanie wiem, że zażenuje (parę dni temu miałam ciężką przeprawę nt. kosztów noclegu, a własciwie trzech nocy, mojego i narzeczonego, których on nie pozwala nam pokryć), bo dla niego najwazniejsza jest moja obecność w jednej z ważniejszych chwil jego życia (parę lat temu istotnie pomogłam mu ja i moi rodzice w bardzo istotnej kwestii, od której z dzisiejszej perspektywy ułożyło mu się całe życie)
Im powinno się spodobać - bo w podobnym temacie "kamienno-naturalnym" są urzadzeni.
Nie wiem, tylko czy to dobry "ślubny" prezent - na urodziny, rocznicę nie miałabym wątpliwości.
Sprzedawca z Gdańska, więc w ciemno kupować nie będę, tylko ciągle mnie męczy ten przymiotnik "ślubny" prezent...
KASA BEDZIE NAJBARDZIEJ ODPOWIEDNIA.SAMA W ZAPROSZENIACH PISAŁAM ZE CHCEMY KASE A NIE PREZENTY.
jak dla mnie to za odwazny pomysl-jesli jestes w 100% pewna ze im sie spodoba to ok.... mi sie nie podoba
Szperam szukam i tak dalej ciekawego prezentu na ślub mojego przyjaciela (którego prawdopodobnie za pare miesięcy poproszę na świadka na swoim ślubie).
Nie chcę żadnych "typowych" prezentów - sztućców, zastawy, pościeli. Nie chcę "pójść" do szafy. I wyjątkowo niezręcznie bym się czuła dając IM po prostu kasę.
Na Allegro znalazłam takiego sprzedawcę:
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=12235465
Oni mieszkają w szeregówce + trawnik. W środku też może nie marmury, ale kącik "kominkowy" jest, więc mogłoby to być zarówno za zewnątrz jak i wewnątrz...
Co o tym myślicie?
ostatnio kuzynka dostala: raclette, zestaw do foundee (czy jak to sie pisze:) ) , 2 szlafroki z wyszytymi ich inicjalami, sztucce na 6 osob, 2 komplety poscieli, komplet recznikow, duuzy obrus, komplet garnkow , dvd i ekspres cisnieniowy , lampe wiszaca i lampe stojaca (nie mieli listy prezentow i wiekszosc zostala z nimi uzgodniona).
Gustowne szlafroki(choć takie lepszej jakości są dośc drogie),lub użytkowy designerski gadżet np do kuchni,otwierania wina itp.Coś nietypowego,jakis wytwór nowoczesnego projektu ale taki by go używali często.
pomocy...
no i znów jestem w punkcie wyjścia ... każdy mój pomysł na prezent (hm... po części wasz) nie podoba się mojemu chłopakowi. Więc chwilami puszczają mi nerwy i przechodzi mi ochota na wesele... ale coś kupić musimy!!!! więc moje Drogie poraz kolejny proszę was o rade ... :) może jakieś nowe pomysły?
ja tez tego nie rozumiem, poza tym uwazam ze nie kazdy ma 200 zloty do wydania na prezent, plus do tego jakies kwiatki i czasami taksowka do domu jak nie ma transportu i sie robi z tego impreza za duze pieniadze, chyba najwazniejsze jest to zeby sie dobrze bawic w gornie najblizszych a nie zwracanie uwagi na takie szczegoly. szczerze mowiac gdyby ktos mnie tak rozliczal z prezentow jakie dalam to bym uznala ze nie warto bylo czegokolwiek kupowac. zycze powodzenia z kupnem prezentu i milego wieczoru:)
Dziewczyny dziękuję za rady, naprawde są bardzo przydatne.. no i już mam pare pomysłów tylko teraz trzeba wybrać się na zakupy.. :)
A swoją drogą to z tą kasą to chyba lekka przesada... wesela nie organizuje się po to aby na nim zarobić...
Hmmm...to moze mamy zle podejscie ale nie zapraszamy gosci po katem zasobnosci portfela tylko wg klucza tych, z ktorymi chcemy spedzic ten dzien.
Ostatnio szwonila kuzynka z pytaniem co chcemy-odpowiedzialam jej, ze wolimy prezent. A naciskana przez nia odpowiedzialam,ze posciel, reczniki czy obrus zawsze beda mila pamiatka. Nie chcialabym zadnego z moich gosci stawiac w sytuacji, ze moze albo przyjsc z duzym rezentem/duza kasa albo nie przyjsc wcale. Chyba nie o to chodzi.
obraz albo jakiś weekendowy wyjazd :-)
niestety to przykre jak się słyszy takie rzeczy... ja nawet nie pamiętam kto ile u nas dał, było też kilka prezentów bo wiem, że znajomi woleli dać je niż kaskę i wszystkie bardzo nas ucieszyły i te mniejsze i te większe, nie rozumiem takiego podejścia konsumpcyjnego przecież to ma być dzień w którym powinno się być z najbliższymi aby wspólnie cieszyć się z radości ślubu, a nie radości napływu kasy
to znaczyłoby że niejest twoim przyjacielem :)
Super ta koleżanka!:-)ja też wychodzę z takiego założenia,ale jak tak dalej pójdzie to nikt mnie już na śluby nie będzie zapraszać:-)
Wyrachowani co po niektórzy:-/nie wyobrażam sobie takiego podejścia...chyba za bardzo wzniosłymi ideami żyję:-)
moja koleżanka powiedział swojej koleżance do której była zaproszona na ślub że nie przyjdzie bo jej nie stać na prezent a ta że ma przyjść bez prezentu a jak już musi coś kupić to aby kupiła im ładne ręczniki kompielowe bo to się zawsze przyda i tak też zrobiła nawet 100 zł na to nie wydała i wszyscy byli zadowoleni :)
no mi naprzykład zrobiło się strasznie głupio jak znajomy u którego byliśmy na weselu powiedział mi jak rozmawialiśmy o planowaniu naszego ślubu że to duża inwestycja która się nie zwróci to mi powiedział że powinnam tak jak on zaprosić gości co mają kase a biednych nie!! Zamurowało mnie! a jego żonie zrobiło się głupio i teraz nie wiem czy zaprosił nas bo nas lubi czy dlatego że mamy kase :(
do góry