Widok

hydroxyzinum - kto podawał dziecku?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mam pytanie, córeczka od kilku miesięcy robi sobie w nocy przerwę w spaniu ok 2 a nawet 3 godziny. Lekarka zapisała nam hydroxyzinum. Mieliśmy dawać pół do całej łyżeczki na noc. Jednak to nie działa, może dwie noce spała w miarę ok ale w 4 noc juz o 3 się obudziła. Czy któras z Was też podawała ten lek? Jak tak to w jakich ilościach i czy działał? Córeczka ma teraz rok i 2 miesiące.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9
w zyciu bym zadnych "specyfików" nie podawała dziecku bez istotnej potrzeby....a tu - w moim odczuciu - takiej nie ma...
moze dziecko ma źle ustalony rytm dnia i tyle...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6
moze za duzo spi w dzien? sprobuj jej zabrac jedna drzemke i zobacz jak to bedzie?

na ktoryms watku o usypianiu dziewczyny polecaly jakies ziolka ze dziecko zamiast walki do polnocy zasypialo normalnie o 20 i spalo do rana. przekop watki bo mi sie niechce ;)

jakmoj spi w dzien to wstaje 4-5 rano i juz nie ma ochoty zasnac, a potem w dzien pada na pyszczek a ma 4 lata

mam w domu dla dziecka jednak nie uzylam po przeczytaniu ulotki - sama pije na nerwy :) przedmiesiaczkowe
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Przyzwyczai sie i sama unormuje . Moja ma 3lata i 8 miesiecy i nadal nie przesypia calej nocy
Ja sie przyzwyczaiłam poprostu .

popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
kurka to co tu robić to juz trwa ok 4 miesiące, próbowałam wszystkiego - bez leków, z lekami homeopatycznymi i w końcu złamałam się i podałam hydro i nic.. to juz nawet nie chodzi o mnie ale jak dziecko ma byc wypoczęte jak w połowie nocy budzi sie i nie śpi nawet 3 godziny. Nie płacze, nie marudzi jest obudzona jak w dzień, chce sie bawić skakać, robi a kukuk :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
u nas mala non stop sie budzi co 20 min , teraz moze z godzine spi ciągiem, dostawala hydro ale tez nie dzialala, w szpitalu dostala bo miala miec jakies badanie i miala niby sie wyciszyc i nic nie pomoglo:) takze nie wiem jak to dziala,
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja też się przed tym broniłam ale po kilku miesiącach zgłosiłam to lekarzowi i tak mi poleciła zeby dawać 5 dni i że powinna wpaść w rytm, ale chyba nic z tego... Też robiła sobie takie długie przerwy? Po jakim czasie przeszło?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
Moja tez robila sobie przerwy w sapniu ale nie myslalam nigdy faszerowac jej z tego powodu lekami -z czasem samo mineło

popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry