Widok
konsultowałam sprawę z rzecznikiem konsumenta z Rumi, powiedziała ze sprawa wygrana, ale jeśli deweloper zapłacił kancelarii prawnej żeby mi odpisała to nie da rady bez sądu. Trzeba złożyć sądowe wezwanie do zapłaty, mamy na to bodajże 5 lat od powstania zobowiązania, ale odsetki do tego okresu są naliczane, więc czekam na wolną chwilę żeby udać się do sądu. Z deweloperem raczej nie ma sensu walczyć na własną rękę, "nie widzą" swoich błędów i próbują zrzucić winę na mieszkańców. Ogólnie pozostanie niesmak po kontakcie z deweloperem.
Ja wywalczyłem, trochę to trwało ale się udało. Prawda jest taka, że gdyby większa grupa chciała powalczyć to byłaby większa szansa, ale jeśli niektórzy mieli podejście "dla tych kilku stów to nie ma sensu" to potem nie ma się co dziwić. Nie będę pisał ile co i jak, ale mi się opłaciło walczyć, inni niech żałują.
I właśnie, śnieg leży, raz jest odwilż, raz przymrozek a śnieg jak leży tak leży, chociaż wypadałoby złapać łopatę przez kogoś kto odśnieża to osiedle i zgarnąć to..ale to za ciężkie prawda Meritum?
Jak dla mnie to obsługa tego osiedla to parodia, ale przypomnę marudzącym, że PRAWIE wszyscy co do jednego, wybraliście tego zarządce, to sobie z nim radźcie teraz hahahahahaha, pretensje miejcie do siebie, brawo, trzeba było się zastanowić podpisując coś dwa lata temu i dopuscić do głosu inne firmy i może byłyby lepsze w zatrudnianiu podwykonawców, w końcu w jakich my czasach żyjemy, jest konkurencja, takich firm jak meritum jest tysiace, każda inna, ale są takie, które szanują mieszkańców i ich pieniądze, ale po co takich szukać prawda? z wygody podpisać i marudzić, zresztą na Wiejska też wybraliście świetną włądzę :D POZDRO dla bezmyślnej ELITY rumskiej z alei dębowej hahahaha. A w ogole mnie zastanawia, ile tutaj ktoś zgarnął kasy z mat-bud + meritum+ notariusz + nie wiadomo kto jeszcze za pozałatwianie tego wszystkiego sobie nawzajem, śmierdzi na kilometr, a wy jak te kartony podpisaliscie i teraz płaczecie :D
Jak dla mnie to obsługa tego osiedla to parodia, ale przypomnę marudzącym, że PRAWIE wszyscy co do jednego, wybraliście tego zarządce, to sobie z nim radźcie teraz hahahahahaha, pretensje miejcie do siebie, brawo, trzeba było się zastanowić podpisując coś dwa lata temu i dopuscić do głosu inne firmy i może byłyby lepsze w zatrudnianiu podwykonawców, w końcu w jakich my czasach żyjemy, jest konkurencja, takich firm jak meritum jest tysiace, każda inna, ale są takie, które szanują mieszkańców i ich pieniądze, ale po co takich szukać prawda? z wygody podpisać i marudzić, zresztą na Wiejska też wybraliście świetną włądzę :D POZDRO dla bezmyślnej ELITY rumskiej z alei dębowej hahahaha. A w ogole mnie zastanawia, ile tutaj ktoś zgarnął kasy z mat-bud + meritum+ notariusz + nie wiadomo kto jeszcze za pozałatwianie tego wszystkiego sobie nawzajem, śmierdzi na kilometr, a wy jak te kartony podpisaliscie i teraz płaczecie :D
No i ok. zamiast rozwiazac problem (jaki by nie był) lepiej pisac o innych forumowiczach. Jak ja pisze ze trzeba zajac sie odsniezaniem to nikogo nie interesuje. Teraz mam propozycje dla tych co ciagle narzekaja ze za drogo podjazd czy za drogo odsniezanie ulicy. Mamy "wiosne" łopaty do odniezania sa tansze to kupmy kilka na blok i sami odniezajmy, tylko czy o to nam chodzi?
oczywiscie ze wiosna i problemu nie bedzie. Problem bedzie za rok, ale co tam jak chcemy mieszkac na osiedlu gdzie wszystko po taniosci i niekoniecznie dobrze to ok. generalnie widze ze na tym forum jak ktos zglosi problem to i tak znajdzie sie 10 co napisze ze problem jest ale mi nie przeszkadza wiec po co go naprawiac. troche szkoda. pozdrwiam
ps. to niby jak odsniezane sa inne osiedla skoro lód i auta to taki problem???nie róbmy z odsniezania wyzszej matematyki to nie takie trudne a poza tym jeszcze nie widzialem zeby osiedla byly tak zasniezone jak nasze.
ps. to niby jak odsniezane sa inne osiedla skoro lód i auta to taki problem???nie róbmy z odsniezania wyzszej matematyki to nie takie trudne a poza tym jeszcze nie widzialem zeby osiedla byly tak zasniezone jak nasze.