Widok
jak już to bede negocjowac dopiero za 2 miesiące...
powiedz może wiesz ile trwa rezerwacja mieszkania?
z checią już bym to zrobiła ale kto mi zarezerwuje na tyle czasu...
czy są ugodowi i idą na rekę?
jak wygląda umowa przedwstepna?tzreba jakiś % płacić?
mozesz napisać na maila lina332@wp.pl
z góry dziekuje.
powiedz może wiesz ile trwa rezerwacja mieszkania?
z checią już bym to zrobiła ale kto mi zarezerwuje na tyle czasu...
czy są ugodowi i idą na rekę?
jak wygląda umowa przedwstepna?tzreba jakiś % płacić?
mozesz napisać na maila lina332@wp.pl
z góry dziekuje.
Jaki metraż :) w cenie miejsce postojowe w hali?Piwnica jest?
Chyba wszystkie mieszkania sa na przestrzał, pn-pd...
Tak w semeko...jak nam nie zwinął i zejda z ceny to bierzemy tam, nigdzie jeszcze nie mamy nic zarezerowane. Musimy czekac z zakupem do końca lipca,po ślubie bierzemy kredyt :)
Chyba wszystkie mieszkania sa na przestrzał, pn-pd...
Tak w semeko...jak nam nie zwinął i zejda z ceny to bierzemy tam, nigdzie jeszcze nie mamy nic zarezerowane. Musimy czekac z zakupem do końca lipca,po ślubie bierzemy kredyt :)
[url=http://zasuwaczki.bejbej.pl/]
[/url]
[/url]
No nie wiem, mój mąż też mówi, że to strona północno-południowa, ale dla mnie jest inaczej:))))) A powiedz mi Kaju, gdzie widać ile jest mieszkań wolnych? Bo nie mogę tego znaleźć.
Po zakupie - hmmmm - szczęśliwa i przerażona kredytem. Ale wiem, że dużo ludzi żyje na kredyt, więc jakoś to będzie.
No i co z Semeko? Coś już wiesz?
Masz rację, to mieszkanie ma długi balkon.
Po zakupie - hmmmm - szczęśliwa i przerażona kredytem. Ale wiem, że dużo ludzi żyje na kredyt, więc jakoś to będzie.
No i co z Semeko? Coś już wiesz?
Masz rację, to mieszkanie ma długi balkon.
Od strony balkonu powinno być po południu słoneczko :)
super są te mieszkania z tym duzym balkonem ale neistety za duży metraż dla nas...
tu sprawdzam mieszkania ale to chyba tylko zcesc mieszkań jesli budynkow ma byc kilka. http://mat-bud.rumia.pl/PL/osiedle_aleja_debowa/plany.html
Oj tak domyslam sie,kredyt podobno bardziej wiaze niz malzenstwo...
Dzisiaj chcemy podjechac do semeko podpytać o wszystko. Ciekawe...
super są te mieszkania z tym duzym balkonem ale neistety za duży metraż dla nas...
tu sprawdzam mieszkania ale to chyba tylko zcesc mieszkań jesli budynkow ma byc kilka. http://mat-bud.rumia.pl/PL/osiedle_aleja_debowa/plany.html
Oj tak domyslam sie,kredyt podobno bardziej wiaze niz malzenstwo...
Dzisiaj chcemy podjechac do semeko podpytać o wszystko. Ciekawe...
[/url]
[/url]
Nie wiem czy za 10 lat bedziemy zmieniac mieszkanie :) zreszta nigdy nic nie wiadomo.
Byliśmy w semeko i na 99,9% kupujemy tam mieszkanko :) w ofercie mają takie jakie chcieliśmy, do tego negocjujemy cene,w ostatniej chwili trafiliśmy na promocję i zaproponowaliśmy cenę,dziś mają dać znać czy się na nią zgadzają jak tak to podpisujemy umowę :) na miejscu mają bardzo kompetentna doradce tak wiec obejdzie sie bez biegania miedzy bankiem a deweloperem,wszystko sami zalatwiaja na miejscu. Wiem juz co czujesz z tym podnieceniem hehe :P
Byliśmy w semeko i na 99,9% kupujemy tam mieszkanko :) w ofercie mają takie jakie chcieliśmy, do tego negocjujemy cene,w ostatniej chwili trafiliśmy na promocję i zaproponowaliśmy cenę,dziś mają dać znać czy się na nią zgadzają jak tak to podpisujemy umowę :) na miejscu mają bardzo kompetentna doradce tak wiec obejdzie sie bez biegania miedzy bankiem a deweloperem,wszystko sami zalatwiaja na miejscu. Wiem juz co czujesz z tym podnieceniem hehe :P
[/url]
[/url]
Nie jest to dużo jak dojdą dzieci ale zawsze to 3 pokoje.
Nie nie to nie tam gdzie bedzie Aqua,tylko troszkę dalej,od ulicy Obwodowej narazie aż tak zabudowań nie widac. Zaraz obok rzeczki Reda. Takie 3 kondygnacyjne budynki. 4376zł.m2
Mimo, że jeszcze tyle czasu to już powoli w myślach mebluje hehe;)
Nie nie to nie tam gdzie bedzie Aqua,tylko troszkę dalej,od ulicy Obwodowej narazie aż tak zabudowań nie widac. Zaraz obok rzeczki Reda. Takie 3 kondygnacyjne budynki. 4376zł.m2
Mimo, że jeszcze tyle czasu to już powoli w myślach mebluje hehe;)
[/url]
[/url]
~ Gosia
Witaj :) Ja mieszkam dużo, dużo dalej i czasem w Rumi coś się czuje. Ja nie mówię, że te miasto jest złe ale to już przez gro lat jest przyzwyczajenie.
Chodzę czasem tam na spacer, gdzie Mat Bud buduje i wiem, że dobrze im idzie.
Miała tez kiedyś okazję pracować w tej firmie i wiem, że wszystko wykonuje się tam nalezycie. Nie występuje tam bajzel, nic nie ginie, każdy współpracuje. Klient ważny jest i czas się dla Niego znajdzie :)
Były to czasy dobre i miłe :)
Dlatego choć u Nich mieszkania nie kupuję, to z czystym sercem i sumieniem ich polecę.
Co do ewentualngo problemu z linią energetyczną, to nawet jeżeli takowa faktycznie istnieje, to Oni sobie z tym poradzą.
Pracowałam u Nich jak oddawali dwa budynki, z Klientami się dogadywali, problemów nie robili. Co do obsługi, to są porządni.
Tak więc, jeżeli ktoś nad Nimi zastanawia się, to bynajmniej nie słodzę a ich chwalę, bo wiem jak się z nimi pracuje.
Bo skoro po latach na ulicy się sobie w twarz nie pluje, a uśmiechem obdaruje, to jest dobrze.
Witaj :) Ja mieszkam dużo, dużo dalej i czasem w Rumi coś się czuje. Ja nie mówię, że te miasto jest złe ale to już przez gro lat jest przyzwyczajenie.
Chodzę czasem tam na spacer, gdzie Mat Bud buduje i wiem, że dobrze im idzie.
Miała tez kiedyś okazję pracować w tej firmie i wiem, że wszystko wykonuje się tam nalezycie. Nie występuje tam bajzel, nic nie ginie, każdy współpracuje. Klient ważny jest i czas się dla Niego znajdzie :)
Były to czasy dobre i miłe :)
Dlatego choć u Nich mieszkania nie kupuję, to z czystym sercem i sumieniem ich polecę.
Co do ewentualngo problemu z linią energetyczną, to nawet jeżeli takowa faktycznie istnieje, to Oni sobie z tym poradzą.
Pracowałam u Nich jak oddawali dwa budynki, z Klientami się dogadywali, problemów nie robili. Co do obsługi, to są porządni.
Tak więc, jeżeli ktoś nad Nimi zastanawia się, to bynajmniej nie słodzę a ich chwalę, bo wiem jak się z nimi pracuje.
Bo skoro po latach na ulicy się sobie w twarz nie pluje, a uśmiechem obdaruje, to jest dobrze.
Tak bardzo chciałam mieć własne mieszkanko, rozsądny metraż za rozsądną cenę... I takowe znalazłam. Ale teraz mam ogromne obawy, bo się dowiaduję coraz więcej rzeczy: a to że oczyszczalnia jest w sumie bardzo blisko, a co za tym idzie zapachy są niemiłe, a to że jakaś linia energetyczna grożąca zdrowiu (skoro ma tam być to raczej jej nie usuną i nie zmniejszą szkodliwości i hałasu), a to że obok jest masarnia Kummer i że będzie hałas (samochody dostawcze będą jeździć ul.Dębogórską, kwik zarzynanych zwierząt, smród itp.) :( Same negatywy.
A wie może ktoś co ma być w przyszłości budowane na tych łąkach obok osiedla? Z góry dzięki za odpowiedz.
A wie może ktoś co ma być w przyszłości budowane na tych łąkach obok osiedla? Z góry dzięki za odpowiedz.
UWAŻAM ŻE TO NIEFAJNA FIRMA
ZAKUPIŁAM W MAT-BUDZIE MIESZKANIE CI CZEKAM NA ODBIÓR, ALE NIESTETY JESTEM STRASZNIE NIEZADOWOLONA ZE WSPÓŁPRACY,
PANI KTÓRA OBSŁUGUJE KLIENTÓW POTRAFI BYĆ MIŁA TYLKO PRZED PODPISANIEM UMOWY A PÓŹNIEJ MA WE WSZYSTKO WYLANE, CIĘŻKO SIĘ COKOLWIEK DOWIEDZIEĆ, A TERMIN ODDANIA BUDYNKU JEST PRZEKŁADANY Z TYGODNIA NA TYDZIEŃ
POZA TYM NIESTETY PO OBEJRZENIU MIESZKANIA ZAUWAŻYŁAM PLAMY NA ŚCIANACH ORAZ NIERÓWNOŚCI
JEST KTOŚ KTO RÓWNIEŻ KUPIŁ TAM MIESZKANIE?
PROSZĘ O OPINIĘ
ZAKUPIŁAM W MAT-BUDZIE MIESZKANIE CI CZEKAM NA ODBIÓR, ALE NIESTETY JESTEM STRASZNIE NIEZADOWOLONA ZE WSPÓŁPRACY,
PANI KTÓRA OBSŁUGUJE KLIENTÓW POTRAFI BYĆ MIŁA TYLKO PRZED PODPISANIEM UMOWY A PÓŹNIEJ MA WE WSZYSTKO WYLANE, CIĘŻKO SIĘ COKOLWIEK DOWIEDZIEĆ, A TERMIN ODDANIA BUDYNKU JEST PRZEKŁADANY Z TYGODNIA NA TYDZIEŃ
POZA TYM NIESTETY PO OBEJRZENIU MIESZKANIA ZAUWAŻYŁAM PLAMY NA ŚCIANACH ORAZ NIERÓWNOŚCI
JEST KTOŚ KTO RÓWNIEŻ KUPIŁ TAM MIESZKANIE?
PROSZĘ O OPINIĘ
już odpisuje :)
kupiłam to mieszkanie na kredyt, wg rozmowy z Panią Justyną i wg harmonogramu spłaty transz odbiór miał być w sierpniu, oczywiście do dziś nie mam ani telefonu z firmy mat - bud odnośnie odbioru ani samego odbioru
jestem zła bo raty muszę spłacać w całej kwocie (bo bank już dawno przelał całą sumę za mieszkanie) a mieszkania jak nie miałam tak nie mam
kupiłam mieszkanie na ul. dąbrowskiego albo janowskiej, sama nie wiem, jak ostatnio rozmawiałam z szanowną Panią Justyną to ona również jeszcze nie wiedziała jaka to będzie ulica :/
oczywiście miała do mnie dzwonić na dwa tygodnie przed odbiorem, ale nadal nie dzwoni więc jak widać odbioru w połowie listopada też nie mam się co spodziewać :/
jestem strasznie wkurzona na całą tą sytuację i dlatego się tu wyładowuje
a jak Twoje odczucia?
kupiłam to mieszkanie na kredyt, wg rozmowy z Panią Justyną i wg harmonogramu spłaty transz odbiór miał być w sierpniu, oczywiście do dziś nie mam ani telefonu z firmy mat - bud odnośnie odbioru ani samego odbioru
jestem zła bo raty muszę spłacać w całej kwocie (bo bank już dawno przelał całą sumę za mieszkanie) a mieszkania jak nie miałam tak nie mam
kupiłam mieszkanie na ul. dąbrowskiego albo janowskiej, sama nie wiem, jak ostatnio rozmawiałam z szanowną Panią Justyną to ona również jeszcze nie wiedziała jaka to będzie ulica :/
oczywiście miała do mnie dzwonić na dwa tygodnie przed odbiorem, ale nadal nie dzwoni więc jak widać odbioru w połowie listopada też nie mam się co spodziewać :/
jestem strasznie wkurzona na całą tą sytuację i dlatego się tu wyładowuje
a jak Twoje odczucia?
odczucia kiepskie 1 transza przedemna wiec niewiem co zrobie z tym fantemzapłaciłem i sie dziwie przeciez w umowie jest ze oni za zwłoke oddania mieszkania płaca Tobie jak sie termin wydłuzy im z odddaniem mieszkania jak to jest u Ciebie powiedz czy zamierzają płacić?? Duzo osób jest w takiej sytuacji jak Ty??
powiem jeszcze tak jedni chwalą mat-bud drudzy nie moze masz pecha co do tego mieszkania sam niewiem ale wspólczuje Ci naprawde. mam nadzieje ze umnie z tym mieszkaniem niebedzie lipy. jak narazie widze opinie pozytywne i negatywne ale to normalne jak u developera tak sadze wszystkim nie dogodzi tak sadze. pozdrawiam
wiec powiedz mi szczerze jaka przyczyne podaje mat-bud ze nie oddaje do odbioru Twojego mieszkania czym sie tłumaczy i czy Justyna mówiła Ci kiedy masz sie spodziewac tego mieszkania?? Tylko Ty masz problem z odbiorem czy inni mieszkańcy juz odebrali te mieszkania?? Ja bym pojechał do nich do biura i zrobił raban z tego powodu wydaje mi sie z4e jest to nieorzeczna sytuacja którą da się rozwiazać z korzyścią dla Ciebie wiec walcz. Moze miałas jakies usterki co do mieszkania szczególów nieznam Twojej histori zwaiazanej z Twoim mieszkaniem napisz coś wiecej napewno odpisze.
Kochani, niestety nie mam o co walczyć bo wg umowy odbiór jest na koniec tego roku, wiem że to co mówili to teraz mogę wcisnąć między......... niemniej uważam że ciężko im ufać i dlatego jestem zła, na dzień dzisiejszy nie zgłaszałam żadnych usterek bo nie miałam oficjalnego odbioru, mieszkanie już widziałam razem ze specjalistą i nie popuszczę ani jednej wady
a Wy dopiero zamierzacie kupić mieszkanie czy już kupiliście?
bo moje tyczy się budowy na dąbrowskiego
a Wy dopiero zamierzacie kupić mieszkanie czy już kupiliście?
bo moje tyczy się budowy na dąbrowskiego
zapomniałam dodać że specjalnie transze były ustawione max do początku sierpnia, bo obiecywali odbiór na max koniec sierpnia, a teraz jak się o to upomniałam to usłyszałam "cóż, trzeba trzymać się umowy, a w umowie odbiór na 31.12.2010" stąd moje wkurzenie
dlatego właśnie pisałam że są mili tylko na początku, jak chcieli pieniądze to szybciutko się sprawili z umową, a teraz mają klientów w d.....
dlatego właśnie pisałam że są mili tylko na początku, jak chcieli pieniądze to szybciutko się sprawili z umową, a teraz mają klientów w d.....
z tego co piszesz to nie uważam aby MAT-BUD był winny. Umowa jak wiadomo jest wiążąca dla obu stron, także skoro termin odbioru wg. umowy wyznaczony jest na 31.12.2010 to nie widzę problemu. Co do transz to z tego co mi wiadomo można było dogadać się z Justyną podczas podpisywania umowy wstępnej, a poza tym transze dostosowane są co do etapu zaawansowania budowy. Bez obrazy ale wygląda na to, że kwestia winy jest raczej po Twojej stronie, trzeba patrzeć co się podpisuje.
PS. ja mam transze ustalone co do etapu zaawansowania budowy, a ostatnia transza przewidziana jest na 10 dni przed końcem inwestycji.
PS. ja mam transze ustalone co do etapu zaawansowania budowy, a ostatnia transza przewidziana jest na 10 dni przed końcem inwestycji.
a ja widzę że chyba ktoś z mat budu się odezwał :/
owszem piszę otwarcie o całej sytuacji, nie ukrywam jej, więc w czym zawiniłam?
w tym że mam żal i że czuję się oszukana?
słowa które padły z ust Pani Justyny brzmiały tak:" wpiszemy do umowy 31.12.2010r bo chodzi o wykończenie całej inwestycji, ale mieszkanie będzie oddane do końca sierpnia"
zapomniałam jeszcze dodać że pierwszym terminem był wrzesień, a już przy podpisywaniu umowy Pani się szeroko uśmiechnęła i powiedziała:"mieszkanie zostanie oddane w sierpniu, więc ustalamy transze max do (bodajże)5 sierpnia żeby przed oddaniem cała suma za mieszkanie była przez bank wypłacona"
zobaczymy co będziecie pisać po odbiorze mieszkania, bo jak już wspominałam, ja już swoje zobaczyłam i mam piękne prawdopodobnie tłuste plamy na ścianach, ściany wyglądające jakby ktoś zapomniał je po cekolowaniu wyszlifować, mnóstwo rurek na przedpokoju wychodzących od pieca (aż strach jak pomyślę czy da się jakoś zabudować), no ale widziałam inne mieszkania w tym budynku (drzwi były otwarte) i inni mają z tymi rurami jeszcze gorzej
masakra jakaś
nie wydaje mi się żeby nie można było tych rur jakoś w ścianie upchać a tak zajmują dobre 50cm szerokości od samej góry do dołu
owszem piszę otwarcie o całej sytuacji, nie ukrywam jej, więc w czym zawiniłam?
w tym że mam żal i że czuję się oszukana?
słowa które padły z ust Pani Justyny brzmiały tak:" wpiszemy do umowy 31.12.2010r bo chodzi o wykończenie całej inwestycji, ale mieszkanie będzie oddane do końca sierpnia"
zapomniałam jeszcze dodać że pierwszym terminem był wrzesień, a już przy podpisywaniu umowy Pani się szeroko uśmiechnęła i powiedziała:"mieszkanie zostanie oddane w sierpniu, więc ustalamy transze max do (bodajże)5 sierpnia żeby przed oddaniem cała suma za mieszkanie była przez bank wypłacona"
zobaczymy co będziecie pisać po odbiorze mieszkania, bo jak już wspominałam, ja już swoje zobaczyłam i mam piękne prawdopodobnie tłuste plamy na ścianach, ściany wyglądające jakby ktoś zapomniał je po cekolowaniu wyszlifować, mnóstwo rurek na przedpokoju wychodzących od pieca (aż strach jak pomyślę czy da się jakoś zabudować), no ale widziałam inne mieszkania w tym budynku (drzwi były otwarte) i inni mają z tymi rurami jeszcze gorzej
masakra jakaś
nie wydaje mi się żeby nie można było tych rur jakoś w ścianie upchać a tak zajmują dobre 50cm szerokości od samej góry do dołu
NIE ROZUMIEM A OD CZEGO SĄ TE RURY KTÓRE IDA OD PIECA. WIEC CHYBA PRZY ODBIORZE MUSISZ POWIEDZIEC ZE MAJA BYC SCHOWANE W SCIANIE LUB TAK ZROBIONE ZEBY NIE RZUCAŁY SIE ZAMOCNO W OCZY CZYLI PRZY PODŁODZE JESLI MÓWIMY O RURACH MIEDZIANYCH DO OGRZEWANIA MIESZKANIA TAK?? WYDAJE MI SIE ZE MOZNA TO USTALAC PODCZAS BUDOWY GDZIE CHCESZ MIEC TE RURY. WSPÓLCZUJE CI ALE MYSLE ZE JEST TO DO POPRAWY.
hmm na rurkach to ja się nie znam, ale wygląda to tak:
z góry kilka rurek później jest piec i od pieca znowu kilka rurek do podłogi, kilka to żeby nie skłamać będzie z 7 albo i więcej
w każdym razie raczej je w ściane nie wpuszczą bo jakby chcieli to by to już zrobili, najlepsze jest to że jak oglądałam mieszkanie przez zakupem to pieca jeszcze nie było i była mowa o tym że w tym miejscu będzie, o żadnych rurach ani słowa, ot cały bud-mat
z góry kilka rurek później jest piec i od pieca znowu kilka rurek do podłogi, kilka to żeby nie skłamać będzie z 7 albo i więcej
w każdym razie raczej je w ściane nie wpuszczą bo jakby chcieli to by to już zrobili, najlepsze jest to że jak oglądałam mieszkanie przez zakupem to pieca jeszcze nie było i była mowa o tym że w tym miejscu będzie, o żadnych rurach ani słowa, ot cały bud-mat
drzwi zewnętrzne, nie wiem jakiej firmy, bo nie pytałam a papierów żadnych jeszcze od nich nie widziałam wizualnie są ładne ale za soldne to nie są, przy zamknięciu drzwi wychodzą chyba 2x po 3bolce i to tylko z boku a od góry i dołu zero :/
natomiast okna nie są złe, sama mam teraz w domu bardzo dobrej firmy i do tej się nie umywają, ale nie są najgorsze
co do gniazdek to jak przyszłam to już były, nikt o nic nie pytał
natomiast okna nie są złe, sama mam teraz w domu bardzo dobrej firmy i do tej się nie umywają, ale nie są najgorsze
co do gniazdek to jak przyszłam to już były, nikt o nic nie pytał
powiem tak nam Justyna powiedziala ze beda nas wołac jak beda gniazdka montowac elektryczne i do tv zebysmy sami zdecydowali gdzie co i jak tak samo jak grzejniki równiez wg nas zrobia gdzie bedziemy chcieli tam zrobią oraz nasza aranzacje wnetrza chodzi mi tu o zmiane scianek działowych. przynajmniej tak obiecała ale niewiem jak to w praktyce bedzie czas pokaze. nic niewiem na temat pieca jaki ma byc montowany wiec jutro do niej zadzwonie chyba ze Ty mi jakoś pomozesz jaki bedzie ten piec.
jestem zadowolona z ceny :)
z tego że jest miejsce parkingowe i komórka lokatorska w cenie :)
i na razie to by było na tyle, może jak się wprowadzę to napiszę co jest jeszcze dobrego
czy sąsiadów nie słychać itp oraz jak wychodzi cenowo ogrzewanie
ale to pewnie gdzieś na początku roku
na dzień dzisiejszy jestem na nich strasznie wkurzona i może dlatego nie widzę więcej pozytywów, jak ochłonę to pomyślę :)
z tego że jest miejsce parkingowe i komórka lokatorska w cenie :)
i na razie to by było na tyle, może jak się wprowadzę to napiszę co jest jeszcze dobrego
czy sąsiadów nie słychać itp oraz jak wychodzi cenowo ogrzewanie
ale to pewnie gdzieś na początku roku
na dzień dzisiejszy jestem na nich strasznie wkurzona i może dlatego nie widzę więcej pozytywów, jak ochłonę to pomyślę :)
mnie najbardziej załamuje ta bliskość pomiędzy drugim budynkiem(równoległym)(mam rodzinke która mieszka już w tym powstałym) szczególnie współczuję osobom mającym mieszkania właście od wewn strony...wtedy z sasiadami z drugiego bloku na TY.
Można by sobie przeciągnąć linke i wieszać nawzajem z sąsiadem pranie...mieszkanie od zewn stronie ok, ogolnie podobaja mi sie te mieszkanka i cały budynek,patrzyłam na mieszkania u nich ale sprzed nosa zostało nam zwiniete i kupiliśmy w Redzie.
Można by sobie przeciągnąć linke i wieszać nawzajem z sąsiadem pranie...mieszkanie od zewn stronie ok, ogolnie podobaja mi sie te mieszkanka i cały budynek,patrzyłam na mieszkania u nich ale sprzed nosa zostało nam zwiniete i kupiliśmy w Redzie.
[/url]
[/url]
dali klucze, bo powiedzieli że możemy sobie zacząć już robić, ale wolimy poczekać na odbiór z protokołem bo później pewnie by ewentualnie reklamacji nie chcieli uwzględnić, a tak ściany są jak nie wygładzone, więc nic nie ruszamy w mieszkaniu, ale zaglądać możemy :)
a co do zamka to chyba we własnych zakresie, bo teraz są dwa zamki i jeden do nich klucz, ale chyba wymienimy sobie jeden z tych zamków sami
a co do zamka to chyba we własnych zakresie, bo teraz są dwa zamki i jeden do nich klucz, ale chyba wymienimy sobie jeden z tych zamków sami
witam wszystkich ktorzy kupili mieszkanie w MatBudzie przy ulicy Janowskiej/Dabrowskiego, ja mieszkam w bloku przy Bydgoskiej (to ten pierwszy blok MatBudu ktory tam powstal) niestety ale nie ma Wam czego gratulowac :( ja jestem na etapie szukanie nowego mieszkania i napewno nie w tej firmie (to mieszkanie oddaje na wynajem-przynajmniej bedzie ktos kredyt spacal - a pozniej na sprzedaz) ogolnie to żenada - po roku mieszkania zaczely wychodzic pierwsze minusy a wlasciwie na pierwsza zime, piec ULRICH ktory mial tak super dzialac zawiesza sie dosc czesto i poprostu ktoregos razu "umarl" wymiana kabelka 70zl - przy czym Pan Fachowiec zaznaczyl ze jesli ta wymiana nie zaskutkuje to niestety piec mozna tylko wymienic na nowy bo nie nadaje sie to na gwarancje (bo to rzekomo z mojej winy i koszt nowego pokrywam ja) woda w lazience zimna (trzeba spuscic przynajmniej 8l aby byla ciepla (zaznaczam nie goraca) okna nie szczelne (zero pianki do uszczelnienia - kto wstawial te okna????) a oprocz tego pojawila sie wilgoc i grzyb (oprocz salonu mam poprostu wszedzie "syf "na scianach) prosze o interwencje od 2 miesiecy ale oczywiscie MatBud ma na wszystko wylane, (sa mili ale tylko przed podpisaniem umowy) oprocz tego nie wiem czy Was poinformowano ale tam bedzie jeszcze jeden blok (przed waszym na łące) takze zycze wszystkim wygranej walki z MatBudem - odnosnie transz i całej reszty problemów z mieszkaniami
witam kupiłam mieszkanie kilka lat temu. Ostrzegam sprawdzajcie wszystko przed podpisaniem umowy, bo jeśli będziecie mieć jakiekolwiek uwagi zapisane i podpisane przez pana G w protokole, to i tak nie doczekacie się ich naprawy. Z przeciekającym dachem walczyliśmy 2 lata. Uważajcie na źle wykończone podjazdy do garaży, przeciekający dach i brak stelaży w konstrukcji dachu, co skutkuje pęknięciami na suficie. Dodatkowo po dwóch sezonach fugi na balkonie już nie ma, a płytki same odpadają.
z informacji jakie uzyskałam to czekają na kogoś od odbioru budynku a ten szanowny gość ma się stawić 20 stycznia, na razie wiem tyle, ale czekam na oficjalne pismo od nich, bo ponoć wysłali :/
hehe Artur nie zapomniałam, ale miałam zapieprz w pracy i w weekend miałam zamiar odpocząć a tu d.... wpadli do nas goście na tydzień i nic nie zrobiłam, mało tego ich dzieciak zepsuł komputer i teraz używamy tylko laptopa a tu nie mam programu do projektowania, mam nadzieję że do końca tygodnia serwis mi go zwróci :) to zabiorę się za Wasze mieszkanko :)
hehe Artur nie zapomniałam, ale miałam zapieprz w pracy i w weekend miałam zamiar odpocząć a tu d.... wpadli do nas goście na tydzień i nic nie zrobiłam, mało tego ich dzieciak zepsuł komputer i teraz używamy tylko laptopa a tu nie mam programu do projektowania, mam nadzieję że do końca tygodnia serwis mi go zwróci :) to zabiorę się za Wasze mieszkanko :)
Mat-Bud proponuje dobre ceny i fajne miejsca, dlatego zapewne zdecydowaliśmy się na nich. Ja kupiłem na łąkach. Opóźnienia u innych developerów też się pojawiają, ale ta cała pani Justyna to koszmar jakiś. Wiecznie nabzdyczona, jakby robiła łaskę nam klientom. Słyszałem od kilku osób,że zrezygnowali z mieszkań w Mat-Budzie, ze względu na jej stosunek do klienta. A jakie Wy macie opinie na jej temat ?
oj Kochany, Justyna to masakra, tylko raz była miła-jak podpisywaliśmy umowę :/ a tak to ciągle takim tonem rozmawia że aż się nie chce tam dzwonić i jeździć, najgorsze że jest też nowa Pani (chyba siedzi razem z Justyną) i nawet była miła ale teraz to chyba towarzystwo jej nie służy, bo już zmienia się w Justynę :/ poza Justyną firma w miarę ok
Wypowiedź madagaskar to prawda. Mieszkania przy Bydgoskiej budowane przez firmę żonę właściciela Waszych blokó to żenada. Grzyb, przeciekający dach, nieszczelne okna, zalewane garaże , skuwane kafle na balkonach to tylko nieliczne usterki.
Wasze budynki są już po odbiorze a ciagle coś w nich poprawiają- np. skuwają już kafle, uszczelniają okna, wszystko robione na odwal i w pośpiechu bo czas zdawania mieszkań się zbliża (już minął?).
Jak Wasze opinie?
No i też słyszeliśmy,że przed Wami mają stanąć bloki (nie jeden), ale my słyszeliśmy to samo:)
Wasze budynki są już po odbiorze a ciagle coś w nich poprawiają- np. skuwają już kafle, uszczelniają okna, wszystko robione na odwal i w pośpiechu bo czas zdawania mieszkań się zbliża (już minął?).
Jak Wasze opinie?
No i też słyszeliśmy,że przed Wami mają stanąć bloki (nie jeden), ale my słyszeliśmy to samo:)
tak bloki są już oddane,
a Pan/Pani sąsiedzi, mieszkacie na bydgoskiej tak?
ja mam mieszkanie na ost. piętrze i dach nie przecieka, specjalnie się cieszyłam że pada deszcz i śnieg żeby to sprawdzić, ale nic czyściutko jest
co do kafli to tak jak już pisałam u mnie jest ok, nie narzekam, kafle jak kafle, jak mi zbrzydną to wymienię :) ale to w końcu tylko balkon
a co do bloków które mają stanąć to gdzie dokładnie?
tam gdzie teraz jest takie błoto i stają samochody? czy na tej łące równoległej do ul. dąbrowskiego?
i jeśli można to skąd te informacje? mat-bud się wypiera
a Pan/Pani sąsiedzi, mieszkacie na bydgoskiej tak?
ja mam mieszkanie na ost. piętrze i dach nie przecieka, specjalnie się cieszyłam że pada deszcz i śnieg żeby to sprawdzić, ale nic czyściutko jest
co do kafli to tak jak już pisałam u mnie jest ok, nie narzekam, kafle jak kafle, jak mi zbrzydną to wymienię :) ale to w końcu tylko balkon
a co do bloków które mają stanąć to gdzie dokładnie?
tam gdzie teraz jest takie błoto i stają samochody? czy na tej łące równoległej do ul. dąbrowskiego?
i jeśli można to skąd te informacje? mat-bud się wypiera
Ważna informacja dla wszystkich, którzy zastanawiają się na kupnem mieszkania w MAT-BUDZIE.
Nie popełnijcie tego błędu! Mieszkam od 3 lat na osiedlu Dębowym i to co się tu dzieje przekracza wszelkie możliwe normy. Duża część mieszkań nadaje się do kompletnego remontu, osiadają posadzki, pękają ściany działowe, sufity. Jest w wynik złego osuszenia terenu pod fundamentami, złego utwardzenia gruntu i braku odpowiedniego drenażu - teren jest bagienny. Poza tym nagminne są inne usterki jak przeciekanie, wilgoć, grzyb itp. Jednym słowem kompletna porażka i totalne dziadostwo....My mieszkający na osiedlu jesteśmy totalnie udupieni. MAT-BUD to dla nas synonim partactwa i cwaniactwa.
Nie popełnijcie tego błędu! Mieszkam od 3 lat na osiedlu Dębowym i to co się tu dzieje przekracza wszelkie możliwe normy. Duża część mieszkań nadaje się do kompletnego remontu, osiadają posadzki, pękają ściany działowe, sufity. Jest w wynik złego osuszenia terenu pod fundamentami, złego utwardzenia gruntu i braku odpowiedniego drenażu - teren jest bagienny. Poza tym nagminne są inne usterki jak przeciekanie, wilgoć, grzyb itp. Jednym słowem kompletna porażka i totalne dziadostwo....My mieszkający na osiedlu jesteśmy totalnie udupieni. MAT-BUD to dla nas synonim partactwa i cwaniactwa.
Życzę, żeby w Twoim przypadku wszystko było ok, ale tak na prawdę większość poważnych usterek wyszła po 2-3 latach i na szczęście będą musieli to nam jeszcze naprawić w ramach rękojmi. Gorzej z mieszkaniami które czeka generalny remont, zrywanie posadzek i burzenie ścian działowych. To dla tych ludzi będzie koszmar. Cóż czujemy się oszukani...oby Wam się bardziej poszczęściło
hmm, chyba powtorze te słowa na duuu!!! Popierwsze kotłownie,a nie tak jak tam piszesz!!!! Po trzecie ci pseudo fachowcy raczej nie mają wiele do gadania w sprawie czy ma być wspólna kotłownia czy każdy mieszkaniec ma indywidualne grzanie,,po dziewiate masz własne ogrzewanie to nie interere Cie koszty wspólne i stałe,płacisz za zużyty gaz i tyle.obsługa i serwis kotłowni czy też węzla ciepłowniczego też Ci odpada...więc może zastanów sie co najmniej cztery razy nad tym co chcesz napisać i kogo oczerniać na forum...Pozdrawiam.Serwisant eber!!!!
Witam wszystkich sasiadow:)
Jeszcze sie nie wypowiadałam w sprawie mieszkań bo czekałam,az robotnicy wszystko skoncza no ale jak zobaczyłam te skrzynki to nie wytrzymałam...:/
Masakra jakas!!
Postawili je na dworzu na poczatku bloku. Wyglada to tragicznie jak na wsi! Mam nadzieje,ze ktos w tej sprawie zadziała i przeniosa je nam na klatke.
A w sprawie mieszkania to jak na razie to nie narzekam:)
Fajny wioczek,swietnie nasłonecznione:)
Jeszcze sie nie wypowiadałam w sprawie mieszkań bo czekałam,az robotnicy wszystko skoncza no ale jak zobaczyłam te skrzynki to nie wytrzymałam...:/
Masakra jakas!!
Postawili je na dworzu na poczatku bloku. Wyglada to tragicznie jak na wsi! Mam nadzieje,ze ktos w tej sprawie zadziała i przeniosa je nam na klatke.
A w sprawie mieszkania to jak na razie to nie narzekam:)
Fajny wioczek,swietnie nasłonecznione:)
No tak ale macie zamknięte osiedle tak ze nikt obcy nie wejdzie i sobie listów nie wezmie?? Sądze ze jako wspólnota macie prawo zmienić miejsce skrzynek pocztowych przeniesc je na klatke to jest najlepsze rozwiazanie. Powiedzcie jak wyglada infrastruktira wokól waszych mieszkań za zewnatrz (chodzi mi o chodniki,place zabaw,trawniki, itd. itp) czy jest to zagospodarowane czy wyglada to jak na placu budowy jeszcze??
Tak skrzynki mamy na zewnatrz:/
Ja mieszkam w klatce A wiec tak daleko do nich nie mam ale Ci co mieszkaja w B to juz troszeczke dalej ale tu nie chodzi o odleglosc tylko o to,ze nie ciekawie to wyglada!
Jeszcze nigdzie sie nie spotkałam,zeby skrzynki na listy byly na dworzu(przed blokiem).
Bloki nie sa ogrodzone nie jest to teren zamkniety.
Mam nadzieje,ze jako wspolnota mozemy cos z tym zrobic,zeby skrzynki byly na klatce.
A co do infrastruktury to jak na razie to porazka!! Klatki brudne bo pracownicy wnosza bloto (zadko ostatnio widziani), balkony nie pokonczone, zieleni brak, plac zabaw nie zrobiony!!
Z mojego punkut widzenia Mat Bud sobie z nami pogrywa bo juz wszystkie mieszkania oddali wiec im sie nie spieszy.
Ja mieszkam w klatce A wiec tak daleko do nich nie mam ale Ci co mieszkaja w B to juz troszeczke dalej ale tu nie chodzi o odleglosc tylko o to,ze nie ciekawie to wyglada!
Jeszcze nigdzie sie nie spotkałam,zeby skrzynki na listy byly na dworzu(przed blokiem).
Bloki nie sa ogrodzone nie jest to teren zamkniety.
Mam nadzieje,ze jako wspolnota mozemy cos z tym zrobic,zeby skrzynki byly na klatce.
A co do infrastruktury to jak na razie to porazka!! Klatki brudne bo pracownicy wnosza bloto (zadko ostatnio widziani), balkony nie pokonczone, zieleni brak, plac zabaw nie zrobiony!!
Z mojego punkut widzenia Mat Bud sobie z nami pogrywa bo juz wszystkie mieszkania oddali wiec im sie nie spieszy.
oj tak, pogrywają sobie :/
ja nie miałam pojęcia że macie tam skrzynki bo my mamy w klatce, ale my mamy spora klatkę, dwa wyjścia więc może gdyby nie to to też byśmy mieli na dworze jak na wsi :) myślę że nie ma siły, trzeba będzie coś z tym zrobić :) trzeba sobie pomagać, więc wspólnymi siłami jakoś to załatwimy
a Ty już mieszkasz? jak z sąsiadami słychać ich?
bo my właśnie wykańczamy i za jakieś dwa tygodnie się wprowadzamy ale tak mnie to nurtuje
ja nie miałam pojęcia że macie tam skrzynki bo my mamy w klatce, ale my mamy spora klatkę, dwa wyjścia więc może gdyby nie to to też byśmy mieli na dworze jak na wsi :) myślę że nie ma siły, trzeba będzie coś z tym zrobić :) trzeba sobie pomagać, więc wspólnymi siłami jakoś to załatwimy
a Ty już mieszkasz? jak z sąsiadami słychać ich?
bo my właśnie wykańczamy i za jakieś dwa tygodnie się wprowadzamy ale tak mnie to nurtuje
tak dostałam mam ok. 110zł a zarządcą jest jak dobrze pamiętam "Meritum"
mam metraż podobny do Ciebie
a co do sprzątaczki, to nawet nie zwróciłam uwagi że to od metrażu :) fakt jest taki że np w 82m2 mieszka więcej osób a np w jakiejś kawalerce jedna albo dwie i dlaczego mają płacić tyle samo co np 5 osób, więc chyba jest sprawiedliwie że od metrażu
mam metraż podobny do Ciebie
a co do sprzątaczki, to nawet nie zwróciłam uwagi że to od metrażu :) fakt jest taki że np w 82m2 mieszka więcej osób a np w jakiejś kawalerce jedna albo dwie i dlaczego mają płacić tyle samo co np 5 osób, więc chyba jest sprawiedliwie że od metrażu
Aneta a możesz napisać czy po odbiorze mieszkania długo się czeka na akt notarialny?pytam bo wiadomo, że jak już będziesz wpisana notarialnie to zmniejsza się marża banku, więc czym szybciej tym lepiej. Kto się orientuje albo już to przerabiał. Kupując mieszkanie z rynku pierwotnego płacimy podatek od wzbogacenia?pozdrawiam
Aneta
\te koszta co pisłas nie sa takie złe zeby sprzedawac mieszkanie wiec nie rozumiem czemu tak sie tych kosztów przestraszyłas ty pracujesz w banku Twój mąż tez zapewne pracuje wiec macie 2 pensyjki ciekawe wiec nie zalamuj sie dacie rade. Widzisz ja sam pracuje a zona nie jestem w gorszej sytuacji od ciebie i sadze ze dam rade.
Pozdrawiam cie Aneta
Ps. Juz sie wprowadziliscie jesli tak to jak wrazenia??
\te koszta co pisłas nie sa takie złe zeby sprzedawac mieszkanie wiec nie rozumiem czemu tak sie tych kosztów przestraszyłas ty pracujesz w banku Twój mąż tez zapewne pracuje wiec macie 2 pensyjki ciekawe wiec nie zalamuj sie dacie rade. Widzisz ja sam pracuje a zona nie jestem w gorszej sytuacji od ciebie i sadze ze dam rade.
Pozdrawiam cie Aneta
Ps. Juz sie wprowadziliscie jesli tak to jak wrazenia??
Artur
najbardziej przeraża mnie gaz, jakoś za dużo go przybywa :/
na razie nie robimy żadnych kroków względem wyprowadzki, ale mam znajomą w nowym budownictwie która ma mieszkanie większe niż my i płaci zimą 300zł już z ogrzewaniem do tego płaci tylko prąd
ale ogrzewanie ma z opecu i ma prawie 80m2 więc jest spora różnica, a u mnie pewnie samo ogrzewanie wyjdzie 300zł za 60m2
nie mieszkamy jeszcze, w następnym tygodniu jadę tam posprzątać i chyba kolejny miesiąc już będzie na nowym mieszkanku :)
najbardziej przeraża mnie gaz, jakoś za dużo go przybywa :/
na razie nie robimy żadnych kroków względem wyprowadzki, ale mam znajomą w nowym budownictwie która ma mieszkanie większe niż my i płaci zimą 300zł już z ogrzewaniem do tego płaci tylko prąd
ale ogrzewanie ma z opecu i ma prawie 80m2 więc jest spora różnica, a u mnie pewnie samo ogrzewanie wyjdzie 300zł za 60m2
nie mieszkamy jeszcze, w następnym tygodniu jadę tam posprzątać i chyba kolejny miesiąc już będzie na nowym mieszkanku :)
To znajoma ma naprawde male opłaty. Tylko pozazdroscic:)
Mnie tez przeraza gaz:/ czytajac co ludzie w tym temacie na forach pisza. Ja jeszcze nie potrafie sprecyzowac ile tego gazu do codziennego uzytku zima mi zejdzie. Ostatnio to bardzo mało ale to dlatego,ze mam mocno nasłonecznione mieszkanko i słonce je ogrzewa. Ale jeszcze trzeba doliczyc podgrzewanie wody. Nie wiem co to bedzie w przyszła zime...
Mnie tez przeraza gaz:/ czytajac co ludzie w tym temacie na forach pisza. Ja jeszcze nie potrafie sprecyzowac ile tego gazu do codziennego uzytku zima mi zejdzie. Ostatnio to bardzo mało ale to dlatego,ze mam mocno nasłonecznione mieszkanko i słonce je ogrzewa. Ale jeszcze trzeba doliczyc podgrzewanie wody. Nie wiem co to bedzie w przyszła zime...
ale Anetko ciepła woda ok.100zł wychodzi do tego zimna woda, czynsz ok.100zł (jesli ma tak jak my) wiec juz z tych obliczen to wyjdzie jakes 240zł a ogrzewanie w opecu tak duzego mieszkania to kosz co najmniej 150zł jak nie wiecej no i opłaty stałes przez caly rok(zima i lato) nie pamietam ile dokladnie wydaje mi sie,ze jakis 25zł. Kalkulujac wszystko opłaty podobne do naszych.
aneta ta niby Twoja znajoma to robi ci kuku chyba z zazdrości bo z tego co wiem to ciesz sie z tego,że masz gaz a nie opec bo byś już w grudniu tą chate sprzedała takie są koszty niestety,a to,że w pierwszym roku gazu zeżre więcej nie ma co sie dziwić gdyż chałupa wasza musi sie wygrzać i to jest norrrrmalne!!!! i przestańcie ludzie farmazonić w tematach w których nie macie zielonego pojęcia.macie jakiś prablem to pytajcie kompetentnych ludzi a nie wypisujcie pierduł zasłyszanych lub wyczytanych z neta bo to masakra jest totalna to za herezje wypisywane są....POZDRAWIAM
Zaciekawiła mnie Wasza dyskusja na temat ogrzewania. Jestem zdziwiony, że w dzisiejszych czasach ktoś buduje bloki, w których mieszkańcy mają mieć piece gazowe... Jeśli chodzi o bloki, to takie rozwiązania to spotyka się jeszcze chyba tylko w blokach budowanych krótko po II wojnie światowej. Macie pewność, że za ileś tam lat, wszyscy sąsiedzi będą wykonywać prawidłowe przeglądy serwisowe tych pieców itp.? Życie pokazuje, że raczej nie: nawet w tym tygodniu doszło do zaczadzenia na terenie Rumi.
Tłumaczenie, że nie jest to drogie ogrzewanie, bo jest się w domu tylko kilka godzin jest raczej nieprzemyślane: co zrobicie kiedyś na emeryturze, a niepracująca żona autora tej wypowiedzi to ma przechlapane, gdyż jak rozumiem, ogrzewanie będzie mogła włączać tylko w obecności męża ;)
Tłumaczenie, że nie jest to drogie ogrzewanie, bo jest się w domu tylko kilka godzin jest raczej nieprzemyślane: co zrobicie kiedyś na emeryturze, a niepracująca żona autora tej wypowiedzi to ma przechlapane, gdyż jak rozumiem, ogrzewanie będzie mogła włączać tylko w obecności męża ;)
Anetko skoro tak piszesz to tak pwenie jest. Jak juz wczwsniej pisałam tylko jej pozazdroscic:)
Ja pisze ze swojego punktu widzenia i doswiadczenia. Mieszkam w połowe miejszym mieszkaniu niz Twoja kolezanka w duzym bloku i za ogrzewanie płace prawie 150zł (nie ma znaczenia czy grzejniki sa właczone czy nie) do tego stała opłata przez cały rok 25zł. Moze u kolezanki blok mniej tego ogrzewania zuzywa i wychodzi taniej.
A do co do pieca to bez komentarza. Po nastepnej zimie sie wypowiem.
Ja pisze ze swojego punktu widzenia i doswiadczenia. Mieszkam w połowe miejszym mieszkaniu niz Twoja kolezanka w duzym bloku i za ogrzewanie płace prawie 150zł (nie ma znaczenia czy grzejniki sa właczone czy nie) do tego stała opłata przez cały rok 25zł. Moze u kolezanki blok mniej tego ogrzewania zuzywa i wychodzi taniej.
A do co do pieca to bez komentarza. Po nastepnej zimie sie wypowiem.
nie narzekam że nie utrzymam, tylko że ogrzewanie jest drogie
przecież nikt za mnie płacić nie będzie
poza tym jak się ma dużą rodzinę i sporo znajomych to można sobie pomóc
no i nie możesz patrzeć przez pryzmat tego że tylko Ci co pracują jako budowlańcy to mogą zroić profesjonalnie, bo pewnie sam umiesz zrobić kilka rzeczy takich których w pracy nie robisz
to ze jestem pracownikiem banku nie znaczy że nie umiem sprzątać albo gotować a sprzątaczką ani kucharką nie jestem :)
przecież nikt za mnie płacić nie będzie
poza tym jak się ma dużą rodzinę i sporo znajomych to można sobie pomóc
no i nie możesz patrzeć przez pryzmat tego że tylko Ci co pracują jako budowlańcy to mogą zroić profesjonalnie, bo pewnie sam umiesz zrobić kilka rzeczy takich których w pracy nie robisz
to ze jestem pracownikiem banku nie znaczy że nie umiem sprzątać albo gotować a sprzątaczką ani kucharką nie jestem :)
Artur nie przesadzaj, ze w Redzie nic nie ma. Jest to co powinno być,szkoły,przedszkola,sklepy. Jest bynajmniej spokoj i ceny mieszkań o wiele mniejsze,a do rumi rzut beretem...dla mnie nie stanowi to problemu. A co Ty chcesz zeby było w mniejszych miejscowościach?jedz do gdyni jak chcesz zaspokoić swoja potrzebe rozrywki...
co do nowej inwestycji Mat budu to mi tez się podoba ale ta bliska odleglosc od torow mogłaby być uciążliwa, jak dadzą dobrą cenę to mieszkania na bank szybko sie rozejdą.
co do nowej inwestycji Mat budu to mi tez się podoba ale ta bliska odleglosc od torow mogłaby być uciążliwa, jak dadzą dobrą cenę to mieszkania na bank szybko sie rozejdą.
[/url]
[/url]
zalezy co kto woli, ja tam wole spokój tak więc Reda mi odpowiada i wystarczy mi kilka osiedlowych sklepików i szkoła dla dziecka, nie kręcą mnie wielkie hipermarkety a auto mam i w każdej chwili "rozrywka"-czyt markety mam dostępne w ciagu 3 minut. Ty ze swojego osiedla będziesz miał taką samą odległość do "rozrywek"co ja z Redy.
[/url]
[/url]
Dzwoniłem do Mat Bud'u z ciekawości i na parterze mieszkania są po 4300, a u góry za 4700. Zatem ceny są normalne.
Kaja masz rację, Reda i Rumia to takie same miasteczka, a jak się chce człowiek bardziej zabawić niż w pubie osiedlowym to wsiada w kolejkę za 3,4zł i już jest w Gdyni.
Widzę Kaja, że Ty za chwilkę będziesz odbierać mieszkanie swe. Przypomnij, gdzie będziesz mieszkać? Z tego co pamiętam do w Redzie. No i jak idą prace wykończeniowe? Deweloper się spisuje?
Kaja masz rację, Reda i Rumia to takie same miasteczka, a jak się chce człowiek bardziej zabawić niż w pubie osiedlowym to wsiada w kolejkę za 3,4zł i już jest w Gdyni.
Widzę Kaja, że Ty za chwilkę będziesz odbierać mieszkanie swe. Przypomnij, gdzie będziesz mieszkać? Z tego co pamiętam do w Redzie. No i jak idą prace wykończeniowe? Deweloper się spisuje?
Franz my kupiliśmy mieszkanie na osiedlu Reda Park. Budynek jest w trakcie robienia elewacji,cała budowa idzie im sprawnie. Budynek będzie zakończony przed czasem,kwiestia tylko czy semeko odda szybciej mieszkania...w umowie odbiór do końca maja.
Jak narazie współpraca idzie ok,zobaczymy jak będzie dalej.
Dla waszej orientacji płaciliśmy za mieszkanie w Redzie 4360zł m2 przy 54m2.
Artur zle sie czujesz z tym, ze ktoś ma inne odmienne zdanie i nie poklepał Cie po ramieniu...
Jak narazie współpraca idzie ok,zobaczymy jak będzie dalej.
Dla waszej orientacji płaciliśmy za mieszkanie w Redzie 4360zł m2 przy 54m2.
Artur zle sie czujesz z tym, ze ktoś ma inne odmienne zdanie i nie poklepał Cie po ramieniu...
[/url]
[/url]
byłam u Justyny i powiedziała że plac zabaw ma być wykończony do 15 kwietnia, ale kto jej uwierzy ? tam jest bajzel jakich mało
aaaa no i niby akty notarialne mają być do końca kwietnia, ale jak dla mnie to ta firma jest coraz mniej wiarygodna
podpytałam również o tą nową inwestycję, byłaby znakomita, ale ceny jak na Redę to zabójcze ja w Rumi miałam taką samą cenę za m2 co oni chcą w Redzie w dodatku to tylko początkowe ceny za jakiś czas mają mieć podwyżki :/ (będzie 39 bloków)
kto im kupi te mieszkania w takich cenach
mało tego w Gdyni na Wiczlinie mają po 3500-4500 za m2 oczywiście te tańsze to powyżej 100m2 ale liczy się fakt
aaaa no i niby akty notarialne mają być do końca kwietnia, ale jak dla mnie to ta firma jest coraz mniej wiarygodna
podpytałam również o tą nową inwestycję, byłaby znakomita, ale ceny jak na Redę to zabójcze ja w Rumi miałam taką samą cenę za m2 co oni chcą w Redzie w dodatku to tylko początkowe ceny za jakiś czas mają mieć podwyżki :/ (będzie 39 bloków)
kto im kupi te mieszkania w takich cenach
mało tego w Gdyni na Wiczlinie mają po 3500-4500 za m2 oczywiście te tańsze to powyżej 100m2 ale liczy się fakt
Aneta
dot. inwestycji w Redzie przy ul.Leśnej- oni myślą, ze jak zrobią osiedle w sąsiedztwie lasu to od razu muszą skroić ludzi odpowiednio?!
jakby nie było nie tylko u nich ale ceny mieszkań idą z dnia na dzień w górę. Ja już pewnie za tyle co kupiłam mieszkanie w 2010r bym już teraz nie znalazła..
dot. inwestycji w Redzie przy ul.Leśnej- oni myślą, ze jak zrobią osiedle w sąsiedztwie lasu to od razu muszą skroić ludzi odpowiednio?!
jakby nie było nie tylko u nich ale ceny mieszkań idą z dnia na dzień w górę. Ja już pewnie za tyle co kupiłam mieszkanie w 2010r bym już teraz nie znalazła..
[/url]
[/url]
wiesz ceny mogą iść w górę ale trzeba robić to z głową, mimo wszystko Rumia to lepsza lokalizacja niż Reda (bez obrazy) a ceny mają takie same, tamto osiedle jest w sąsiedztwie lasu ale również torów gdzie wg obecnej wersji nie będzie nawet żadnego ogrodzenia od tego terenu SKM, troszkę dziwnie i raczej może być niebezpieczne dla dzieci
oj i jest Kaja czego gratulować
jestem dziś po pierwszej nocy w nowym M i pół nocy nie spałam przez ten cholerny piec :/
w nocy robi się chłodniej i on zaczyna sobie pracować, masakra jakaś
w końcu o 2 w nocy wstałam i wyłączyłam grzejniki bo miałam go dosyć, mam nadzieję że lato przeleci bez hałasu, albo zabudowa coś pomoże
jestem dziś po pierwszej nocy w nowym M i pół nocy nie spałam przez ten cholerny piec :/
w nocy robi się chłodniej i on zaczyna sobie pracować, masakra jakaś
w końcu o 2 w nocy wstałam i wyłączyłam grzejniki bo miałam go dosyć, mam nadzieję że lato przeleci bez hałasu, albo zabudowa coś pomoże
Aneta a nie zwrocilas uwagi na ten cały gaz przy zakupie mieszkania?pewnie wtedy nawet o tym nie myslalas,ze może tyle zżerac,być głośny itp.? moja szwagierka mieszka w bud przy Bydgoskiej i rzeczywiscie te urzadzenie jest głośne, ale kwestia przyzwyczajenia. A i juz się wycwaniła i piecyk ma włączony cały czas tylko na mniejszą temp, to jest bardziej ekonomiczne niż ciągłe zalączanie sie gazu po spadku temp. bo wtedy bierze końską dawkę:) z czasem dojdziecie jak tu ogarnąć piecyk zeby było ciepło i nie sciagało dużo gazu...
Jest to nowe mieszkanie,sciany sa pewnie jeszcze wilgotne staraj się dużo grzac, zeby sciany pozadnie wyschly a latem duzo wietrzyć.
Artur sory ze sie czepiam ale Ty już nie grzejesz w mieszkaniu??? to nic, ze jest wiosna ale wieczorami nie jest jeszcze za ciepło. To sie nazywaja oszczednosci hehe
Jest to nowe mieszkanie,sciany sa pewnie jeszcze wilgotne staraj się dużo grzac, zeby sciany pozadnie wyschly a latem duzo wietrzyć.
Artur sory ze sie czepiam ale Ty już nie grzejesz w mieszkaniu??? to nic, ze jest wiosna ale wieczorami nie jest jeszcze za ciepło. To sie nazywaja oszczednosci hehe
[/url]
[/url]
Aneta
nic nie pozostaje jak tylko sie z tym pogodzic. Nie bedzie źle :) tak jak pisałam po czasie znajdziesz dobry sposób jak zrobić, żeby było ciepło i nie było przerazajacych opłat za gaz. Jak mieszkanie będzie cale urzadzone i nie bedzie echa to też bedzie mniej słychac a jeszcze jak zabudujecie to powinno juz byc znacznie ciszej.
nic nie pozostaje jak tylko sie z tym pogodzic. Nie bedzie źle :) tak jak pisałam po czasie znajdziesz dobry sposób jak zrobić, żeby było ciepło i nie było przerazajacych opłat za gaz. Jak mieszkanie będzie cale urzadzone i nie bedzie echa to też bedzie mniej słychac a jeszcze jak zabudujecie to powinno juz byc znacznie ciszej.
[/url]
[/url]
u mnie wieczorem i w nocy już było chłodno jak nie były grzejniki włączone, ale teraz jest ok, rano wstaję i jest fajnie milusio
no i dziś lepiej spałam bo chyba piec się tak często nie włączał może dlatego że jest cieplej w mieszkaniu bo grzejemy cały czas
a z kosztami gazu to już mam to gdzieś, trudno za coś płacić trzeba, choć nie ukrywam że ten gaz nie jest tani :D
oczywiście na podwórku bajzel, jak był tak jest, ale dobrze że mam teraz Justynkę tak blisko, chyba będzie miała mnie niedługo dosyć :)
no i dziś lepiej spałam bo chyba piec się tak często nie włączał może dlatego że jest cieplej w mieszkaniu bo grzejemy cały czas
a z kosztami gazu to już mam to gdzieś, trudno za coś płacić trzeba, choć nie ukrywam że ten gaz nie jest tani :D
oczywiście na podwórku bajzel, jak był tak jest, ale dobrze że mam teraz Justynkę tak blisko, chyba będzie miała mnie niedługo dosyć :)
no dokładnie za coś tzreba płacić:) z czasem wyczujesz piecyk i opłaty będą mniejsze. Nadal dziwi mnie fakt, ze w Rumi tak blisko jest ta elektrociepłownia a mat bud zakłada gaz...
z tym podwórkiem to troche długo idzie im jego ogarniecie,bylam ostatnio u szwagierki i rzeczywiscie jest tam niezły bałagan i chyba nie kwapią się zrobic z tym porzadku. Ahh z tymi obiecankami deweloperow..;/
z tym podwórkiem to troche długo idzie im jego ogarniecie,bylam ostatnio u szwagierki i rzeczywiscie jest tam niezły bałagan i chyba nie kwapią się zrobic z tym porzadku. Ahh z tymi obiecankami deweloperow..;/
[/url]
[/url]
aneta
jedną z zalet URLICHA jest to,że jest dość płytki i jak najbardziej przystosowany jest do zabudowy ma jedynie 23cm.głębokości, to po primo,po drugie primo na ścianie w korytarzu przy lodówce masz regulator pokojowy urlichowy. to cacko jest po to by utrzymywał takątemperature jaką sobie nastawisz w danych godzinach np.możesz sobie nastawic by utrzymywać stałą tem.21st. od 7.00 do powiedzmy 22.00. po godzinie 22.00 do 7.00 bedzie tem.zaniżona np.18st. zasada jest mniej więcej tak sama jak w autach z klimą maksymalna różnica temperatur nie może przekraczać 3st. w aucie chodzi o zrowie a w ogrzewaniu o ekonomie...tem.18-19st.jest najzdrowszą do spania więc w czym problem???
jedną z zalet URLICHA jest to,że jest dość płytki i jak najbardziej przystosowany jest do zabudowy ma jedynie 23cm.głębokości, to po primo,po drugie primo na ścianie w korytarzu przy lodówce masz regulator pokojowy urlichowy. to cacko jest po to by utrzymywał takątemperature jaką sobie nastawisz w danych godzinach np.możesz sobie nastawic by utrzymywać stałą tem.21st. od 7.00 do powiedzmy 22.00. po godzinie 22.00 do 7.00 bedzie tem.zaniżona np.18st. zasada jest mniej więcej tak sama jak w autach z klimą maksymalna różnica temperatur nie może przekraczać 3st. w aucie chodzi o zrowie a w ogrzewaniu o ekonomie...tem.18-19st.jest najzdrowszą do spania więc w czym problem???
sory że sie wtracam ale te skrzynki na dworzu przy pierwszej klatce przypominają mi wioske. Na wsiach coś takiego się stosuje, zeby listonosz nie musiał jezdzic po całej wsi. Dobrze, ze chociaz macie te skrzynki przy bloku a nie na poczatku ulicy dojazdowej ;/ Masaaakra mat bud sie chyba cofa w czasie;/
[/url]
[/url]
kajagdynia - może tak w końcu przestaniesz wrzucać swoje trzy grosze skoro nie kupujesz mieszkania w mat-budzie. Zajmij się swoim deweloperem i inwestycją. Twoje komentarze są zbędne na tym forum.
P.S. skoro masz problem ze skrzynkami i ogrzewaniem to tak na marginesie zauważ, że w Redzie tylko "psy dupami szczekają". :):):):):)
P.S. skoro masz problem ze skrzynkami i ogrzewaniem to tak na marginesie zauważ, że w Redzie tylko "psy dupami szczekają". :):):):):)
Artur a w Rumi za to Ty bedziesz dupą szczekał -tak cos czuje :)))))
chciałam zauwazyć że nie jest to forum zamknięte tak więc mogę sobie pisać ile chce i co chce- wolność słowa :)))stwórzcie sobie forum zamkniete tylko dla mieszkancow osiedla :)) proste! jak jesteś taki cwany to mogłbyś się tym zająć...
nie piszę nic złośliwie tylko potwierdzam to co rzeczywiście jest i jakie jest i to w dodatku nie tylko ja zgadzam się z tym, jak i sami mieszkancy:) wiec cos w tym jest...
P.S a i dziękuję, budowa mojego mieszkania idzie zgodnie z planem i mieszkanie bedzie na czas :))
chciałam zauwazyć że nie jest to forum zamknięte tak więc mogę sobie pisać ile chce i co chce- wolność słowa :)))stwórzcie sobie forum zamkniete tylko dla mieszkancow osiedla :)) proste! jak jesteś taki cwany to mogłbyś się tym zająć...
nie piszę nic złośliwie tylko potwierdzam to co rzeczywiście jest i jakie jest i to w dodatku nie tylko ja zgadzam się z tym, jak i sami mieszkancy:) wiec cos w tym jest...
P.S a i dziękuję, budowa mojego mieszkania idzie zgodnie z planem i mieszkanie bedzie na czas :))
[/url]
[/url]
kajagdynia - może tak w końcu przestaniesz wtykać nos w nie swoje sprawy. żegnam, z tego forum, ja i w imieniu mieszkańców tego osiedla nie życzymy sobie Twoich komentarzy - są zbędne. I jeszcze jedno skoro tak mówisz o Alei Dębowej to zauważ, że Reda ma gorszą lokalizację i zresztą komunikację też więc nie wiem czy tak cudownie. załóż sobie swoje forum, osiedla na którym zamierzasz mieszkać! I jeszcze jedno skoro taka wygodna jesteś to było trzeba kupić mieszkanie w centrum trójmiasta! Żegnam!!!! :):):)
nie zdążyła podobno co innego jej nie pasowało! więc niech się nie wypowiada. nie będzie mieszkała na Alei Dębowej więc niech przestanie dawać swoje komentarze, są zbędne. Jakoś nic nie wnosi do tego forum tylko przeszkadza!
Na to widać, że koleżanki się dobrały!
P.S. nie zdążyła, są jeszcze wolne mieszkania. :)
Na to widać, że koleżanki się dobrały!
P.S. nie zdążyła, są jeszcze wolne mieszkania. :)
ja pier.... ludzie jacy wy jesteście nerwowi wyluzujcie :) może to jakas depresja?! :) zbędne i nie na temat to są wasze komentarze, mam z waszych oszczerstw i tekstow wielka zabawe, dzieki, poprawiliscie mi dzisiaj humor :)
Tak jak pisze Aneta byłam zainteresowana zakupem mieszkania na obydwu osiedlach, na dąbrowskiego wyprzedane zostały mieszkania, na aleji dębowej nie odpowiadał mi układ mieszkania oraz późny odbior i nie śmieje się z waszych wyborów tylko rzeczywiście potwierdzam fakty z której samej NP. mieszkance Anecie sie nie podobają i tyle a Wy jedziecie na mnie jakbym conajmniej ja zaprojektowala plac zabaw albo skrzynki itp. Wyluzujcie !!!
Tak jak pisze Aneta byłam zainteresowana zakupem mieszkania na obydwu osiedlach, na dąbrowskiego wyprzedane zostały mieszkania, na aleji dębowej nie odpowiadał mi układ mieszkania oraz późny odbior i nie śmieje się z waszych wyborów tylko rzeczywiście potwierdzam fakty z której samej NP. mieszkance Anecie sie nie podobają i tyle a Wy jedziecie na mnie jakbym conajmniej ja zaprojektowala plac zabaw albo skrzynki itp. Wyluzujcie !!!
[/url]
[/url]
chodzi tylko o to, że niepotrzebnie wypowiadasz się na tematy, które Ciebie osobiście nie dotyczą i nic więcej. Ale jak widać nie potrafisz tego zrozumieć, najwidoczniej kiepską masz inteligencję skoro nie dociera do Ciebie jak ktoś zwraca Ci uwagę, a Ty wciąż to samo. Ciekawa jestem jakby na forum Twojej inwestycji ktoś niepotrzebnie wtrącał ciągle swoje trzy grosze, które są zbędne i zupełnie nikomu nie potrzebne, tylko zawadzają. Chyba pora dorosnąć i zastanowić się nad swoim postępowaniem. Wścibska jesteś i tyle. Może w końcu do twojej pustej głowy to dotrze. bo wygląda na to, że trzeba Ci wszystko tłumaczyć ale najwidoczniej jesteś ograniczona umysłowo albo jak wolisz niespełna rozumu!!!!!!! I to na tyle w tym temacie.
cudownie licytacja się zaczyna, tyle że i tak będziesz na przegranej pozycji, zauważ że w Redzie nie ma kina, centrum handlowego hipermarketu hehe itp. dobrze mój poprzednik napisał, że psy dupami tam szczekają hehe ale się pośmieję. a co najlepsze, że nigdy się tych rzeczy nie doczekacie. Ale rozwojowa Reda uuuuuuuuuuuu "zazdroszczę" heheh
dziewczynko Ty sie hamuj ze słowami, bede pisac co mi sie podoba i dzieki tym tekstom bede jeszcze bardziej :) uwielbiam być złośliwa dla tych którzy sami sie o to prosza :)
co ci do cholery przeszkadza ze sobie czasem coś napisze!!! na swoim starym sie wyżywaj a nie na obcych ludziach!!!
co ci do cholery przeszkadza ze sobie czasem coś napisze!!! na swoim starym sie wyżywaj a nie na obcych ludziach!!!
[/url]
[/url]
Bawią mnie tacy jak Ty - partacze. jak widać nie masz nic na swoją obronę, nie dziwię się hehehehehehehehe oj łyso łyso łyso. pochwal się co takiego masz cudownego w Redzie ............... ale wiesz nie musisz się zastanawiać po co masz uruchamiać komórki mózgowe, których nie posiadasz albo nie potrafisz ich wykorzystać, Natura Ci poskąpiła............. uproszę Ci........ nic nie ma TAK Mi przykro. niezły ubaw.
a w czym ja mam sie bronic? co ja w sądzie jestem? :)
szybko zmieniasz tematy a moze to tzw rozdwojenie jaźni?
strasznie niski jest poziom twoich odzywek i daruj sobie bo akurat prowodyrem to zaśmiecania tego forum jesteś ty, sama sie prosisz...
Daruj sobie dziewczynko, bo cie inni ludzie zjedza.
p.s z jakiego ty w koncu jesteś osiedla bo piszesz i w watku dabrowskiego i al debowej! oj nie ładnie udzielac sie w temacie ktory ciebie nie powinien obchodzic:)))
szybko zmieniasz tematy a moze to tzw rozdwojenie jaźni?
strasznie niski jest poziom twoich odzywek i daruj sobie bo akurat prowodyrem to zaśmiecania tego forum jesteś ty, sama sie prosisz...
Daruj sobie dziewczynko, bo cie inni ludzie zjedza.
p.s z jakiego ty w koncu jesteś osiedla bo piszesz i w watku dabrowskiego i al debowej! oj nie ładnie udzielac sie w temacie ktory ciebie nie powinien obchodzic:)))
[/url]
[/url]
ŻENADA
Ludzie, to forum dotyczy osiedla w Rumi na Al.Dębowej. A z tego co widzę to niektórzy urządzili sobie tutaj pole do popisu dla swoich cynicznych uwag i kłotni. Jak chcecie się klócić to spotkajcioe się w realu i zobaczymy komu będzie łyso :) Łatwo na siebie najeżdzać siedząc schowanym za anonimowym komputerem. Forum jest otwarte i każdy może tu wyrazić swoje opinie i spostrzeżenia, bez względu skąd kto jest i gdzie będzie mieszkał. Wyluzujcie trochę. A co do przyszłych mieszkańców - z czasem wszystko będzie mozna zmienić - wielkośc piaskownicy, skrzynki na dworzu itp. Wszystko zależeć będzie od tego jak mieszkańcy będą ze sobą współpracować.
owszem każdy może pisać na forum, ale chodzi tu o kulturę osób piszących, o ich wścibskość i przechwałki. Najlepiej patrzeć "do własnego gara" a nie tylko krytykować. I gdyby była tu kultura to na pewno rozmówcy by to zrozumieli, że forum zostało stworzone po to aby wymieniać się informacjami dotyczącymi Al. Dębowej, którzy zakupili tam mieszkanie lub tudzież chcą nabyć i przy okazji uzyskać kilka informacji. A raptem niektórzy potrafią tylko wytykać, że ktoś na osiedlu nie ma tego czy tamtego, typowe wtrącanie nosa w nie swoje sprawy. Do tych, którzy nie wiedzą kultura ludzka polega na tym, że głupszym się ustępuje bo i tak do niczego się nie dojdzie - także ja to robię.
Artur chyba ma rozdwojenie jaźni, bo raz pisze jako Artur, a raz jako Wiktor. Coś nie tak z Twoją psychiką kolego?:)))))
Kaja, nie daj się kobieto! Tym bardziej, że widać po IP, że założyłaś ten wątek. Na dobrą sprawę powinnaś stąd wywalić wszystkich innych:)))))
A Reda Park jest blisko fajnego parku dla dzieci i młodzieży. Tego akurat w Rumi nie ma i tego Redzie zazdroszczę.
Pozdrawiam;)
Kaja, nie daj się kobieto! Tym bardziej, że widać po IP, że założyłaś ten wątek. Na dobrą sprawę powinnaś stąd wywalić wszystkich innych:)))))
A Reda Park jest blisko fajnego parku dla dzieci i młodzieży. Tego akurat w Rumi nie ma i tego Redzie zazdroszczę.
Pozdrawiam;)
Ja tam nie mieszkam i sie nie wypowiadam na tematy tej inwestycji tak dokładnie jak np. kajagdynia czy piotrusiek gdzie sie w ta inwestycje tak wtracaja jestem bez stronny. tylko pytam na tym forum ludzi co kupili tam mieszkania na temat opini o mat-buda.Ludzie juz dajcie spokój bo sie robi nie smacznie niech kazdy pilnuje swojego tematu i bedzie spoko tak uwazam.
Ps. Pozdrawiam wszystkich :)
Ps. Pozdrawiam wszystkich :)
Witam,
piszę licencjata na temat "czym kierują się klienci kupując mieszkanie". Jeżeli chciał by ktoś poświęcić 2min na wypełnienie ankiety będe wdzięczny :)
http://www.ebadania.pl
piszę licencjata na temat "czym kierują się klienci kupując mieszkanie". Jeżeli chciał by ktoś poświęcić 2min na wypełnienie ankiety będe wdzięczny :)
http://www.ebadania.pl
nie są niższe,bo nie przyszedł na razie inny za gaz, a czynsz z kolei co miesiąc wyższy bo teraz woda dochodzi :)
a mieszka się średnio, nie ze względu na blok, ale jego położenie, niby sklepów sporo ale nędzne, warzywniak drogi, mięsny wygląda jakby ciągle stare jedzenie w nim było, w delikatesach śmierdzi, więc strasznie utrudnia mi to życie, bo muszę raz w tygodniu do większych zajeżdżać żeby normalne zakupy zrobić
no ale cóż może się przyzwyczaję :)
a mieszka się średnio, nie ze względu na blok, ale jego położenie, niby sklepów sporo ale nędzne, warzywniak drogi, mięsny wygląda jakby ciągle stare jedzenie w nim było, w delikatesach śmierdzi, więc strasznie utrudnia mi to życie, bo muszę raz w tygodniu do większych zajeżdżać żeby normalne zakupy zrobić
no ale cóż może się przyzwyczaję :)
woda dochodzi?? No ale wtedy miesliście ogrzewanie a teraz niema ogrzewania wiec czemu czynsz coraz drozszy?? Byłem widziałem wasz blok z bliska uwazam ze partery sa za niskie kazdy złodziej wejdzie do mieszkania infrastruktura wokół bloku jak tak patrzałem to zostawia wiele do zyczenia sadziłem ze bedzie czarnoziemia ładna trawja a tak piach złoty lezy. Odnośnie sklepów to przeciez nie musisz robic tam zakupów mozesz gdzie indziej po drodze z pracy do domu. Tak sie troche dziwie ze w sklepach śmierdzi może zmien sklepy na inne.
nie wiem jak to było robione, ale dopiero od podajże kwietnia mamy w czynszu wodę :)
czynsz się składa:
sprzątanie klatki
wywóz śmieci
opłata zarządcy
woda
i chyba to tyle
więc czynsz był niższy bo reszta to opłaty stałe a teraz dodatkowo płacę za zużyta wodę to raczej normalne :)
więc ogólnie opłaty niższe bo gaz będzie mniejszy za obecne miesiące, ale sam czynsz jako czynsz jest wyższy :)
co do sklepów to akurat siedzę w domu dlatego tak mi się to rzuca teraz w oczy
a teren w okół budynku chyba tak zostanie, zrobili tylko teren między blokami a reszta chyba nie należy do mat-budu
czynsz się składa:
sprzątanie klatki
wywóz śmieci
opłata zarządcy
woda
i chyba to tyle
więc czynsz był niższy bo reszta to opłaty stałe a teraz dodatkowo płacę za zużyta wodę to raczej normalne :)
więc ogólnie opłaty niższe bo gaz będzie mniejszy za obecne miesiące, ale sam czynsz jako czynsz jest wyższy :)
co do sklepów to akurat siedzę w domu dlatego tak mi się to rzuca teraz w oczy
a teren w okół budynku chyba tak zostanie, zrobili tylko teren między blokami a reszta chyba nie należy do mat-budu
żadna sensacja kolego
po prostu liczy się prawda, wystarczy nie obiecywać
najpierw zapewniali że oddadzą wcześniej mieszkania i to dużo wcześniej a wyszło inaczej bo oddali po terminie a teraz s****y taty z aktem, niby jako zadość uczynienie że mieszkania oddane były później miały być w kwietniu ale nie ma
ale Ty pewnie się świetnie orientujesz skoro bronisz mat-bud to pewnie masz z nimi coś wspólnego
po prostu liczy się prawda, wystarczy nie obiecywać
najpierw zapewniali że oddadzą wcześniej mieszkania i to dużo wcześniej a wyszło inaczej bo oddali po terminie a teraz s****y taty z aktem, niby jako zadość uczynienie że mieszkania oddane były później miały być w kwietniu ale nie ma
ale Ty pewnie się świetnie orientujesz skoro bronisz mat-bud to pewnie masz z nimi coś wspólnego
witajcie to znowu ja niby ta nie dobra kobieta wtracajaca sie do wszystkiego... :)
Aneta głowa do góry, spojrz na to wszystko bardziej optymistyczniej i ciesz się z własnego mieszkania, bo nie każdy ma taką możliwość...pamiętaj, że niektórzy ludzie nie mają w ogóle mieszkań...
My jesteśmy już po odbiorze kluczy, Semeko wyrobiło się w czasie :) teraz jestesmy na etapie wykańczania, super sprawa :)
Pozdrawiam
Aneta głowa do góry, spojrz na to wszystko bardziej optymistyczniej i ciesz się z własnego mieszkania, bo nie każdy ma taką możliwość...pamiętaj, że niektórzy ludzie nie mają w ogóle mieszkań...
My jesteśmy już po odbiorze kluczy, Semeko wyrobiło się w czasie :) teraz jestesmy na etapie wykańczania, super sprawa :)
Pozdrawiam
[/url]
[/url]
Dopiero co fachowcy przyszli, bo troszke im się opoźniła ostatnia robota. Na początku zajmą się łazienką podwieszany sufit, obudowanie wanny,itp. Mamy nadzieję, że jak wszystko pójdzie zgodnie z planem to w miesiąc się wyrobimy, baynajmniej do podstawowych standardów. Na wszystko co trzeba dość długo czekać już fizycznie mamy lub mamy zamówione tak więc nie powinno się nic przedłużyć, bynajmniej mam taką nadzieje :)
P.S przy okazji polecam salon łazienek CONCEPT w Rumi http://www.concept-lazienki.pl Fachowa obsługa i porada, przy zakupie płytek projekt łazienki gratis. Bardzo szybka realizacja zamówien i rabaty!Polecam.
P.S przy okazji polecam salon łazienek CONCEPT w Rumi http://www.concept-lazienki.pl Fachowa obsługa i porada, przy zakupie płytek projekt łazienki gratis. Bardzo szybka realizacja zamówien i rabaty!Polecam.
[/url]
[/url]
Witam serdecznie! Zapraszam Państwa do skorzystania z usług nowo-powstałej firmy zajmującej się projektowaniem i aranżacją wnętrz "Twoje Wnętrze". Zachęcam do wejścia na stronkę http://www.twoje-wnetrze.com Zapraszam :)
Agnieszka Szreder, tel. 535-823-423.
Agnieszka Szreder, tel. 535-823-423.
Uwaga ! Wszyscy potencjalni nabywcy mieszkań od Mat-Budu
Nie róbcie zadnych ustalen "na gębę". Wszystko ma być na piśmie ! Niestety, nie dotrzymują ustaleń ustnych i w razie jakichkowliek problemów powołują się na umowy. Ulubione zdanie p. Gospodarka "Trzymajmy sie umow...".
Umowę przedwstępną podpiszcie w postaci AKTU NOTARIALNEGO. Tylko taka forma bedzie Was chronić w sadzie przed pozniejszymi zmianami. Zwykla umowa cywilno-prawna niestety nie. Ostateczny akt notarialny moze zawierac rozne niekorzystne dla Was zapisy, takze takie, których nie bylo w umowie przedwstepnej.
Nie liczcie na to, że po wplacie pieniedzy ktos bedzie z Wami rozmawial i cos z Wami ustalal czy negocjowal. Macie podpisac akt notarialny w takiej formie jak oni sobie zycza. To tyle...
Umowę przedwstępną podpiszcie w postaci AKTU NOTARIALNEGO. Tylko taka forma bedzie Was chronić w sadzie przed pozniejszymi zmianami. Zwykla umowa cywilno-prawna niestety nie. Ostateczny akt notarialny moze zawierac rozne niekorzystne dla Was zapisy, takze takie, których nie bylo w umowie przedwstepnej.
Nie liczcie na to, że po wplacie pieniedzy ktos bedzie z Wami rozmawial i cos z Wami ustalal czy negocjowal. Macie podpisac akt notarialny w takiej formie jak oni sobie zycza. To tyle...
Mieszkanko kl C, z tego co piszesz to nie wszyscy lokatorzy Waszego bloku mają problem z aktem notarialnym. Nawet jedna dziewczyna osobiście napisała o tym. Od czego to zależy? Czy chodzi o notariusza, o piaskownicę czy o co? No i czy mieliście już rozmowę z firmą w sprawie notariusza? Na czym stanęło?
wszyscy podpisali akty z niekorzystnymi wpisami, nie wiem co dalej będzie, na razie okres wakacyjny dużo urlopów więc jako mieszkańcy nie mieliśmy się jak spotkać, może coś się ruszy we wrześniu
.
jak się mieszka?
ogólnie dobrze, już się przyzwyczaiłam do Rumi :)
tylko wieczorami i rano słychać jak sąsiedzi się krzątają po mieszkaniu więc to trochę wkurza, ale po za tym jest ok
choć nie ukrywam że matbud nadal się nie wywiązał ze zrobienia poprawek, a minęło już 8 miesięcy od odbioru
.
jak się mieszka?
ogólnie dobrze, już się przyzwyczaiłam do Rumi :)
tylko wieczorami i rano słychać jak sąsiedzi się krzątają po mieszkaniu więc to trochę wkurza, ale po za tym jest ok
choć nie ukrywam że matbud nadal się nie wywiązał ze zrobienia poprawek, a minęło już 8 miesięcy od odbioru
Artur
nie mam pojęcia jak wychodzi gaz w zimę, gdyż dostaję tylko co 2 miesiące prognozę a co pół roku ma być rozliczenie (takie przepisy weszły w gazowni) z tego co sama patrzyłam wg licznika to powinno być ok 200zł miesięcznie w zimę zużycie więc spoko, a za lato dostałam po 6 miesiącach rachunek na 300 parę zł więc też malutko
nie mam pojęcia jak wychodzi gaz w zimę, gdyż dostaję tylko co 2 miesiące prognozę a co pół roku ma być rozliczenie (takie przepisy weszły w gazowni) z tego co sama patrzyłam wg licznika to powinno być ok 200zł miesięcznie w zimę zużycie więc spoko, a za lato dostałam po 6 miesiącach rachunek na 300 parę zł więc też malutko
czyli opłaty niewielkie. A tak ogólnie to chciałam wszystkim narzekającym napisać ,że nie ma deweloperów idealnych tak jak nie ma idealnych klientów:) a MAT-BUD jest i tak najbardziej uczciwą firmą ze wszystkich. Ja się nie zawiodłam a wręcz przeciwnie- mile rozczarowałam. Mam wielu znajomych również zadowolonych ze współpracy z MAT-BUD ale niestety zawsze znajdzie się ktoś niezadowolony bo przecież nie urodził się jeszcze taki, który by wszystkim dogodził. Polecam.