Widok

ile czeka się na złobek

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
ile czeka się na żłobek pańswowy ja już czekam 13 miesięcy...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Córka do żłobka panstwowego na startowa idzie już w grudniu ma 6 miesięcy.
ja od 4 miecy mam zapisanego synka do żłobka. posunął się w górę listy o 7 miejsc :(
Powinna być podpięta ankieta "Czy doczekaliście się przyjęcia Waszego dziecka do państwowego żłobka zanim osiągnęło ono wiek przedszkolny?" ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jakieś czary ze 130 miejsca na Chełmie jesteśmy 122, w Bursztynku z 111 jest 42 :) Czekamy
Z tego co wiem na pocztowej i szerokiej bardzo szybko mozna sie dostac, nawet z 50 miejsca jest spora szansa.
na ul.królewskie wzgórze, malczewskiego i wassowskiego
Może ściemniała, bo po prostu zapomniała potwierdzać i ich wywalili z systemu ;)
a w jakich żłobkach?
To bardzo szybko sie presuwacie, bo ja zapisywałam syna bodajże 5.09.2014 r a teraz 26.10.2015r jesteśmy na 113, 92 i 93 miejscu
Witam. Też przejrzałam cały "BIP", ale jedna z mam w prywatnym żłobku, do którego chodzi moje dziecko, powiedziała, że nie przyjęli jej dziecka do żłobka, bo za dużo zarabiają i stać ich na prywatny żłobek. Nie miałam czelności wprost pytać ile to jest "za dużo". No, ale w internecie to inna sprawa ;) Jak już się kiedyś dostaniemy to dam znać. Ten post się jest bardzo przydatny :D
Dzięki za info w sprawie dochodów.
Też czekam jak otworzą te dwa nowe żłobki - moja córka na Chełmie jest 130, do Bursztynka 111. Niestety nie wiadomo kiedy nowe żłobki otworzą - mój roczny macierzyński już się skończył. Na razie dziecko w prywatnym żłobku (bardzo boli finansowo) i czekaaaaaamy dalej. Może uda się zanim pójdzie do przedszkola. Obecnie ma prawie 14 miesięcy, a zapisana tego samego dnia co dostała Pesel. Jak się dostanie będziemy świętować. Dam znać.
My zapisaliśmy się w styczniu 2015 na pocztowej i jesteśmy na 198 miejscu. Szybciej jesteśmy na szerokiej bo na 189. Myślicie że szansa od marca jest? Chyba marna nie?
Najszybciej dostaja sie dzieci ze żłobka na ul. pocztowej
możesz napisać który to żłobek ?
ja jestem na 153 miejscu a córkę zapisywałam w listopadzie w zeszłym roku
Żadnych kryteriów dochodowych nie ma. Moje dziecię chodzi do żłobka od 01.10. i przy podpisywaniu dokumentów nie musiałam żadnych papierów dodatkowych przynosić. Opłata za żłobek jest stała, zmienia się ewentualnie stawka żywieniowa (w zależności od ilości dni w miesiącu)

Zapisywałam synka w lipcu 2014 (miał wtedy już 2 miesiące), a zadzwonili w połowie września, że jest już miejsce (byliśmy na 44 miejscu)

Teraz jak otworzą 2 nowe żłobki państwowe będzie się o wiele łatwiej dostać :)
Przeglądałam wszystkie dokumenty na stronie gdańskich żłobków i nie ma tam nigdzie informacji o kryteriach finansowych przyjęcia do żłobka. Podejrzewam, że chodzi jedynie o ustalenie opłaty.
Moje dziecko w niecałe 5 miesięcy awansowało na listach o 300 miejsc, więc coraz bardziej wierzę w to, że po zakończeniu macierzyńskiego się dostaniemy :)
Nadal czekamy - 130 pozycja. Dziecko zapisane w październiku 2014. Ostatnio dowiedziałam się, że trzeba jeszcze spełniać kryteria finansowe - czy ktoś wie jakie są kryteria dochodowe, aby dostać się do państwowego żłobka?
Córka zapisana w sierpniu 2014. Od września idzie do żłobka. Nie mieliśmy dodatkowych punktów. W szoku byłam jak w czerwcu dostałam maila.
Jeszcze większym zaskoczeniem było dla mnie to ile Pani kierownik przy mnie (podpisywanie umowy) odebrała telefonów z rezygnacją.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja zapisałm dziecko w czerwcu 2014, jestem teraz na 154 miejscu i jest dla mnie miejsce od wrzesnia

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry