Widok
Witam. Też przejrzałam cały "BIP", ale jedna z mam w prywatnym żłobku, do którego chodzi moje dziecko, powiedziała, że nie przyjęli jej dziecka do żłobka, bo za dużo zarabiają i stać ich na prywatny żłobek. Nie miałam czelności wprost pytać ile to jest "za dużo". No, ale w internecie to inna sprawa ;) Jak już się kiedyś dostaniemy to dam znać. Ten post się jest bardzo przydatny :D
Dzięki za info w sprawie dochodów.
Też czekam jak otworzą te dwa nowe żłobki - moja córka na Chełmie jest 130, do Bursztynka 111. Niestety nie wiadomo kiedy nowe żłobki otworzą - mój roczny macierzyński już się skończył. Na razie dziecko w prywatnym żłobku (bardzo boli finansowo) i czekaaaaaamy dalej. Może uda się zanim pójdzie do przedszkola. Obecnie ma prawie 14 miesięcy, a zapisana tego samego dnia co dostała Pesel. Jak się dostanie będziemy świętować. Dam znać.
Też czekam jak otworzą te dwa nowe żłobki - moja córka na Chełmie jest 130, do Bursztynka 111. Niestety nie wiadomo kiedy nowe żłobki otworzą - mój roczny macierzyński już się skończył. Na razie dziecko w prywatnym żłobku (bardzo boli finansowo) i czekaaaaaamy dalej. Może uda się zanim pójdzie do przedszkola. Obecnie ma prawie 14 miesięcy, a zapisana tego samego dnia co dostała Pesel. Jak się dostanie będziemy świętować. Dam znać.
Żadnych kryteriów dochodowych nie ma. Moje dziecię chodzi do żłobka od 01.10. i przy podpisywaniu dokumentów nie musiałam żadnych papierów dodatkowych przynosić. Opłata za żłobek jest stała, zmienia się ewentualnie stawka żywieniowa (w zależności od ilości dni w miesiącu)
Zapisywałam synka w lipcu 2014 (miał wtedy już 2 miesiące), a zadzwonili w połowie września, że jest już miejsce (byliśmy na 44 miejscu)
Teraz jak otworzą 2 nowe żłobki państwowe będzie się o wiele łatwiej dostać :)
Zapisywałam synka w lipcu 2014 (miał wtedy już 2 miesiące), a zadzwonili w połowie września, że jest już miejsce (byliśmy na 44 miejscu)
Teraz jak otworzą 2 nowe żłobki państwowe będzie się o wiele łatwiej dostać :)
Przeglądałam wszystkie dokumenty na stronie gdańskich żłobków i nie ma tam nigdzie informacji o kryteriach finansowych przyjęcia do żłobka. Podejrzewam, że chodzi jedynie o ustalenie opłaty.
Moje dziecko w niecałe 5 miesięcy awansowało na listach o 300 miejsc, więc coraz bardziej wierzę w to, że po zakończeniu macierzyńskiego się dostaniemy :)
Moje dziecko w niecałe 5 miesięcy awansowało na listach o 300 miejsc, więc coraz bardziej wierzę w to, że po zakończeniu macierzyńskiego się dostaniemy :)