Widok

ile czeka się na złobek

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
ile czeka się na żłobek pańswowy ja już czekam 13 miesięcy...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja startowałam z 680 miejsca w listopadzie, w tej chwili jestem na 217. Chcę wrócić po macierzyńskim do pracy, ale zdaje się, że będe musiała szukać opiekunki....
Październik 2014 - 715 miejsce, lipiec 2015 - 301, sierpień 2015 - 175 do żłobka na Chełmie. W ostatnim artykule na trójmiasto.pl http://dziecko.trojmiasto.pl/Nawet-2-lata-czeka-sie-na-miejsce-w-zlobku-n93397.html
doczytałam, że najwięcej miejsc zwalnia się we wrześniu jak starsze dzieci idą do przedszkoli. Zobaczymy o ile miejsc przesuniemy się do przodu.
To znowu ja - powoli posuwamy się na liście do przodu. Październik 2014 - 715 miejsce, dzisiaj 301 miejsce. Na wrzesień szans nie widzę, dlatego zapisałam dzieciaka do prywatnego żłobka. W aktualnościach na stronie Gdańskich żłobków wywieszona jest lista ile dzieci zostanie przyjętych. Także na początku sierpnia dam znać o ile oczek do przodu się posunęliśmy :)
moj synek ma wlasnie sie dostal od wrzesnia - bedzie mial wtedy 2 latka i 8 mcy i idzie juz wtedy do niepublicznego przedszkola - wspaniala polityka prorodzinna|!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
My czekaliśmy 8 miesięcy ze względu na pierwszeństwo - rodzeństwo w żłobku. Puszczamy dziecko dopiero i tak jak skończy roczek
ostro....
Masakra ze zlobkami :/
Nie krócej niż 1,5 roku
Moja córa jest obecnie 180 na liście, ale ja chyba nie jestem optymistką, bo jakoś nie wierzę, że od września znajdzie się dla niej miejsce.
Zapisaliśmy córkę na początku października 2014 - startowała z 715 miejsca. Obecnie jest 387 - od września wracam do pracy i mam nadzieję, że się uda.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
W Rumi Żłobek Pozytywnych Inicjatyw za 400 złotych z wyżywieniem, są jeszcze wolne miejsca.
Ja zapisałam córkę w maju 2013 r. na stronie zlobki.gda.pl. W lipcu 2014 r. dostałam informację, że od września jest miejsce dla mojej córki. Także są szanse. Startowałyśmy z 336 miejsca.
Zapisać dziecko możesz, kiedy otrzymasz Pesel (jest niezbędny do rejestracji).
Tu jest strona, gdzie jest info: http://zlobki.gda.pl/

Ja czekam od kwietnia 2014 i dziecko jest na 111 miejscu, w momencie rejestracji było na 264..

od lutego chodzi do żłobka Pozytywne Inicjatywy koszt z wyżywieniem ok. 500zł, więc jest to alternatywa.
Dopiero jak ma sie pesel i zglosić moża przez internetowa strone żłobków.
Czy nadal można zapisywać się do żłobka na etapie ciąży? Słyszałam gdzieś, że można dopiero po otrzymaniu numeru pesel dla dziecka, stąd moje wątpliwości. Dodam, że chodzi mi o żłobek państwowy.
Jeśli można na etapie ciąży - to gdzie dokładnie należy się zgłosić?
ponawiam pytanie, ile czeka się teraz na żłobek w Gdańsku?
jeśli jestem na 490 miejscu mam w ogóle jakieś szanse??
zapisywałam sie w 3 miesiącu ciąży czkałam dwa lata po roku wypisałam dziecko teraz nawet nie mysle o złobku tylko niania nawet kosztem wiekszych kosztów żłobek sie nie opłaca jesli sie pracuje zmnianowo
up......
zapraszam do Nowego Zlobka we Wrzeszczu cena z wyzywieniem to 700zl .
Otwarcie w sierpniu
klubmaluszka4@wp.pl
To będę musiała szukać niani albo zdecydować się na prywatny żłobek.. zostanie mi wtedy tyle co na waciki.. kosmos

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

Gdzie lepiej zrobić okulary? (75 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

do góry