Widok

ile czeka się na złobek

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
ile czeka się na żłobek pańswowy ja już czekam 13 miesięcy...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zgodnie z uchwałą rady miasta będziesz musiała przedstawić kopię dowodu osobistego lub innego dokumentu potwierdzającego fakt zamieszkania na terenie Gdańska.
Czy przy przyjęciu do żłobka państwowego sprawdzany jest adres zameldowania i rzeczywisty adres zamieszkania dziecka? Mieszkamy w Gdańsku, natomiast meldunek mam w innym mieście. W formularzu zgłoszeniowym trzeba podać adres zamieszkania - tylko czy to później jest weryfikowane z meldunkiem?
My dostaliśmy się miesiąc przed 2 urodzinami do Bursztynka z tym ze wcześniej zrezygnowałam z miejsca na Chełmie bo bliżej nam na wilanowska było
my też dostaliśmy się jak córka miała 2 lata, trochę czekania , ale warto - córka bardzo dużo się tam uczy
23 miesiące czekania na złobek to jakas paranoja. Zamiast dawać rodzicom po 500 zł to by więcej złobków pobudowali.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2
Tydzień temu minęły 23 miesiące oczekiwań na miejsce i wczoraj informacja, ze dostaliśmy sie od 1 września do żłobka państwowego na morenie.
Hej udało się - dostaliśmy się do żłobka na Chełmie. Od 1 września nasza córka będzie wreszcie w państwowym żłobku, skończy wtedy 2 lata, czyli 23 miesiące czekania na żłobek. Do wypełnienia dostaliśmy stos papierów (są dostępne na stronie Gdańskich żłobków, też się z nimi wcześniej zapoznałam, także z wypełnieniem nie było problemów). Dodatkowo przed pójściem do żłobka musimy donieść zaświadczenie z sanepidu i od lekarza pediatry, że dziecko może uczęszczać do żłobka i nie ma żadnych zakaźnych chorób. Jeden minus zaświadczenie jest ważne 3 dni, także trzeba je załatwić na sam koniec. Nie było żadnych pytań o dochody - tak jak wcześniej ktoś na portalu o tym pisał (tylko przy zniżce - nam zniżka za żłobek nie przysługuje). Jakbyście mieli jakieś pytania piszcie i trzymajcie kciuki za moje dziecko - przechodzi z prywatnego żłobka więc będzie to jej pierwsza poważna zmiana. Mam nadzieję, że psychicznie się przystosuje :)
Czekamy nadal I żłobek Chełm Złota Rybka 68 miejsce, II żłobek Bursztynek 14 miejsce w kolejce. Córka zapisana 5 października 2014 - startowała z 715 miejsca.
My bodajże od 7 września 2014 roku nadal czekamy nasze miejsca to królewskie wzgórze miejsce -69, malczewskiego 34, a na wassowskiego 43 .Także na pewno do września sie nie dostaniemy, syn będzie miał juz ponad 2 latka,wiec od września pójdzie do prywatnego przedszkola
Na olsztyńskiej w gdańsku dzwoniła pani w tamtym tyg czy chce córkę posłać ;) Ja zrezygnowałam może są jeszcze Miejsca
Temat trochę zamarł, ale aktualizuję dane: czekamy nadal najbliżej, 18 miejsce w kolejce do Bursztynka. Córka zapisana 5 października 2014 - startowała z 715 miejsca. jak już będę tą szczęściarą co się dostanie to dam znać. Opiszę cały przebieg procesu przyjmowania. Chyba, że ktoś juz to przeszedł niech opisze wrażenia.
Magda - zapisz jeszcze dziecko na listę do dwóch innych żłobków, może któryś jest w okolicy Twojej pracy. Zawsze zwiększasz szanse, a dziecko łatwiej odebrać czasem jak się ma żłobek blisko pracy, bo o ile dobrze się orientuję to opłata za odbiór dziecka po godz. 17 to 50zł/godz.
Łudzę się,że jak otworzą się w Gdańsku dwa nowe żłobki (Przymorze i Chełm) to trochę dzieci tam pójdzie... i jakimś cudem dostaniemy się. Tak jak pisałam widzę żłobek z okna i nie wyobrażam sobie aby syn tam nie chodził :P
Póki co zostaje mi marzyć ... i wizualizować Młodego na ich podwórku hehe
a to się zgadzam.
Pisalam magdzie.ze z 421 miejsca raczej bym sie nienastawiala na wrzesien
Ja liczę na miejsce od stycznia. W końcu to prawie 1.5 roku oczekiwąnia.
Spokojnie z takich miejsc to od września się dziecko dostanie.
My na morene zapisaliśmy sie jeszcze jak był w budowie i jestesmy na 105 miejscu, do pozostałych jak juz pisałam zapisalismy sie w pierwszym tyg września 2014r, i jestesmy na 64 i 88 miejscu także nie liczyłbym na miejsce we wrześniu :(
Mój pierwszy syn dostał sie w wieku 2 lata i 9 mcy ale nie skorzystałam (i tak byłam uziemiona młodszym synkiem). Młodszy w wieku 18 mcy ale choróbska spowodowały ze zrezygnowałam. Obydwaj zapisani w 1 mcu życia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Zapisałam syna do żłobka na Morenie jak tylko dostałam PSL - był wtedy na 655 miejscu. Teraz po pół roku jesteśmy na 421 miejscu.
Łudzę się,że od września się dostaniemy.
Do żadnego innego nie zapisywałam gdyż ten mam "pod blokiem" :)
To masz chyba jakieś dodatkowe punkty, bo mój syn ma niecałe 6 miesięcy i jest prawie 300 na liście.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry