Widok
Zapisałam do żłobka dzidzię, będąc w 2 mc. Byłam na prawie 240 miejscu na liście rezerwowej w dwóch żłobkach w centrum Gdańska. To było w styczniu; teraz po 7 miesiacach przesuneła się lista o 15 miejsc bliżej. Jakiś koszmar z tymi żłobkami. Ale pani dyrektor jednego ze żłobków mówiła, że we wrześniu jedna grupa odchodzi do przedszkola a kolejne dzieci są przyjmowane. Więc jest szansa... za rok.
ja zapisałam małą dwa miesiące temu do żłobka w gdańsku
jesteśmy na 248 miejscu na liście oczekujących przez miesiąc przeskoczyłysmy 10miejsc wieć łatwo mozna skalkulowac ze tym tempem przyjmą nas za dwa lata
no chyba że cała grupa przejdzie do przedszkola
o żłobku państwowym trzeba myslec już w ciąży
http://suwaczki.maluchy.pl/ci-34398.pn
jesteśmy na 248 miejscu na liście oczekujących przez miesiąc przeskoczyłysmy 10miejsc wieć łatwo mozna skalkulowac ze tym tempem przyjmą nas za dwa lata
no chyba że cała grupa przejdzie do przedszkola
o żłobku państwowym trzeba myslec już w ciąży
http://suwaczki.maluchy.pl/ci-34398.pn
Ja zapisywałam syna do żłobka, kiedy byłam w ósmym miesiącu ciąży. Dzwoniłam raz na 2 miesiące, żeby potwierdzać, że nadal jesteśmy zainteresowani, ale niestety dwa tygodnie temu okazało się, że nie załapiemy się na miejsce we wrześniu. Wychodzi na to, że dziecko należałoby zapisać jakieś dwa lata wcześniej (albo mieć znajomości w placówce, bo nie chce mi się wierzyć, że wszyscy, których dzieci zostały przyjęte, zapisywali je jeszcze na przykład przed poczęciem :/).
Jednym słowem - masakra!
Jednym słowem - masakra!
Ale mnie zszokowałyście :( Ja nie mam wyjścia i muszę po macierzyńskim zaraz wracać do pracy, bo bez mojej wypłaty nie poradzimy sobie (przez kredyt hipoteczny oczywiście). Jeszcze nie zapisałam mojej dzidzi do żłobka, ale chyba teraz to zrobię :( Czy do państwowych żłobków można zapisać dziecko zanim się urodzi??? Na nianię też nie będzie mnie stać. Tak po cichu też sobie myślałam, że w razie czego jak żłobek nie wypali, to może zajęłabym się jeszcze jedną dzidziulką po macierzyńskim... Ale najpierw muszę zobaczyć jak będę radziła sobie z własnym brzdącem...
tak ewwa mozna zapisac dziecko bedąc w ciązy i radze Ci to zrobic jak najszybciej jesli chcesz wrócic po macierzyńskim do pracy
najlepiej zapisz do dwóch, może w którymś akurat bedzie szybciej
ja zapisałam dwa miesiące temu z informacja że chciałabym dac dziecko do żłobka od wrzesnia 2010
nie byli mi w stanie tego zagwarantowac bo jest tyle chetnych
najlepiej zapisz do dwóch, może w którymś akurat bedzie szybciej
ja zapisałam dwa miesiące temu z informacja że chciałabym dac dziecko do żłobka od wrzesnia 2010
nie byli mi w stanie tego zagwarantowac bo jest tyle chetnych
moje dziecko chodzi do żłoba w Gdyni, podanie złożyłam w styczniu jak mała miała 5 miesięcy, w maju już miałysmy tel ze od wrzesnia może zacząc chodzic, nie miałam żadnych znajomości
tylko tak jak kierowniczka mowiłą co miesiąc dzwoniłam i sie dopytywałam podając nazwisko
z tego co widzę to chyba miałam spore szczęscie
ale teraz widzę chyba jes jeszcze więcej dzieci
ciekawe czy ktoś w końcu cos z tym zrobi czy na ponad 200 tys miasto nadal będzie jeden złobek !!
dla porównania w Ustce w której mieszka ok 20 tys osób tez jest jeden złobek - paranoja jakas !!!!!
tylko tak jak kierowniczka mowiłą co miesiąc dzwoniłam i sie dopytywałam podając nazwisko
z tego co widzę to chyba miałam spore szczęscie
ale teraz widzę chyba jes jeszcze więcej dzieci
ciekawe czy ktoś w końcu cos z tym zrobi czy na ponad 200 tys miasto nadal będzie jeden złobek !!
dla porównania w Ustce w której mieszka ok 20 tys osób tez jest jeden złobek - paranoja jakas !!!!!
Witam,
Mój Synek urodzil się w listopadzie 2007. Chcialam go zapisać szybko, ale Pnai w żlobku poiwedziala, że nabór jest od 1.04.2008, wiec zapisalam go 1.04.2008. Do pracy mialam iśc od 10.2008. Oczywiście się nie dostal, chociaż mówiono mi, że decyduje kolejnośc zgloszeń... Zatrudnilam Nianie. Pracuje od 11.2008 roku. Jakże wielki bylo moje zdziwienie, kiedy miesiąc temu zadzownila Pani ze żlobka, że Oli sie dostal... po roku czekania. Podziękowalam, bo raz, że mam dobra Nianię, dwa za rok idzie do przedszkola. Trzeba mieć znajomosci i tyle. Masakra jakaś z tymi żlobkami...
Pozdrawiam
Ania
Mój Synek urodzil się w listopadzie 2007. Chcialam go zapisać szybko, ale Pnai w żlobku poiwedziala, że nabór jest od 1.04.2008, wiec zapisalam go 1.04.2008. Do pracy mialam iśc od 10.2008. Oczywiście się nie dostal, chociaż mówiono mi, że decyduje kolejnośc zgloszeń... Zatrudnilam Nianie. Pracuje od 11.2008 roku. Jakże wielki bylo moje zdziwienie, kiedy miesiąc temu zadzownila Pani ze żlobka, że Oli sie dostal... po roku czekania. Podziękowalam, bo raz, że mam dobra Nianię, dwa za rok idzie do przedszkola. Trzeba mieć znajomosci i tyle. Masakra jakaś z tymi żlobkami...
Pozdrawiam
Ania
Dziewczyny z Gdańska, jaki żłobek możecie polecić. Mieszkam na Gdańskim Jasieniu, najchętniej zapisałabym gdzieś najbliżej mieszkania, bądź w okolicach Zaspy...
Po tym co czytam, chyba zdecyduję się na zapisanie już dziecka do żłobka bo do pracy chcę wrócić około października 2010r
Ile w ogóle płacicie za żłobek państwowy ??
Po tym co czytam, chyba zdecyduję się na zapisanie już dziecka do żłobka bo do pracy chcę wrócić około października 2010r
Ile w ogóle płacicie za żłobek państwowy ??
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts
Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
w Gdyni nie można zapisywać się do żłobka będąc w ciąży, mało tego ja zaniosłam podanie jak mały miał miesiąc, Panie owszem podanie przyjęły ale na listę oczekujacych wejdzie dopiero jak osiągnie wiek od którego przyjmują czyli 5 mcy.. na moje pytanie ile się czeka nie otrzymałam odpowiedzi tylko wg mnie złośliwy uśmiech :(
także nie pozostaje nic innego jak szukać prywatnego żłobka..
także nie pozostaje nic innego jak szukać prywatnego żłobka..
nie wiem jak jest teraz - czy cos sie nie zmieniło
ale w Gdańsku zapisac mozna było w ciazy a potwierdzało sie dopiero po porodzie
nie przesadzajcie - to nie az taki kłopot 1 raz w miesiacu telefon na 1 minute
ja zapisywałam tak na wszelki wypadek - bo nigdy nie wiadomo co sie wydarzy w zyciu i jak zapisywałam to wszyscy patrzyli na mnie jak na wyrodna matke a potem jak dostał się juz jako dwulatek to wszyscy przyznali ze dobrze zrobiłam
w sumie tez sie ciesze ze dostał sie dopiero jako 2-latek bo wczesniej nie chciałabym go dawać a teraz widzę że nam obojgu wyszło to na dobre..
ale w Gdańsku zapisac mozna było w ciazy a potwierdzało sie dopiero po porodzie
nie przesadzajcie - to nie az taki kłopot 1 raz w miesiacu telefon na 1 minute
ja zapisywałam tak na wszelki wypadek - bo nigdy nie wiadomo co sie wydarzy w zyciu i jak zapisywałam to wszyscy patrzyli na mnie jak na wyrodna matke a potem jak dostał się juz jako dwulatek to wszyscy przyznali ze dobrze zrobiłam
w sumie tez sie ciesze ze dostał sie dopiero jako 2-latek bo wczesniej nie chciałabym go dawać a teraz widzę że nam obojgu wyszło to na dobre..
Dostanie się do żłobka to masakra,moja znajoma zapisała się do żłobka będąc w 4 miesiącu ciąży ,dziecko dostało się do żłobka od października tego roku a w grudniu kończy 2 latka...........Ja jak chciałam zapisać syna jak miał roczek to dostał by się dopiero mając 2,5 roku.........POLSKA państwo PRZYJAZNE RODZINIE :))
Jak chcesz mieć dobrze to zostań alkoholikiem albo dzieciorobem ,wtedy masz pomoc faktyczną od państwa.
Jak chcesz mieć dobrze to zostań alkoholikiem albo dzieciorobem ,wtedy masz pomoc faktyczną od państwa.
Nie do końca się z tym zgadzam. Nawet więcej, przykro mi to czytać. Alkoholikiem nie jestem, mąż też ale mamy trójkę dzieci - jesteśmy dzieciorobami? To jest właśnie przykre. Nigdy żadnych zapomog nie braliśmy, jedynie becikowe, które było przeznaczone dla wszystkich. I co? Najmłodsze dziecko nie dostało się do przedszkola państwowego, gdzie chodziła starsza dwójka. Nie zawsze "dzieciorobom" ułatwia się sprawy, więc proszę nie generalizować a przede wszystkim nie obrażać.
od jakości raczej
złobek do kótrego łaziła córka miał MONITORING wiec tylko tam chcialam
no i blisko mnie jako dodatek
potem sie okazalo ze ma również swietną kadre
ale na poczatku dla mnie wielką wartoscią dodaną był monitoring
raz dzwoniłam w sierpniu - pani dyr powiedziała ze komplet i zebym nie napalała się na zwolnienie miejsca bo to raczej cięzko
a potem zadzwoniłam w styczniu i akurat dziecko odchodzilo i wskoczylam
farta mialam i tyle
złobek do kótrego łaziła córka miał MONITORING wiec tylko tam chcialam
no i blisko mnie jako dodatek
potem sie okazalo ze ma również swietną kadre
ale na poczatku dla mnie wielką wartoscią dodaną był monitoring
raz dzwoniłam w sierpniu - pani dyr powiedziała ze komplet i zebym nie napalała się na zwolnienie miejsca bo to raczej cięzko
a potem zadzwoniłam w styczniu i akurat dziecko odchodzilo i wskoczylam
farta mialam i tyle