Widok
Zapisałam do żłobka dzidzię, będąc w 2 mc. Byłam na prawie 240 miejscu na liście rezerwowej w dwóch żłobkach w centrum Gdańska. To było w styczniu; teraz po 7 miesiacach przesuneła się lista o 15 miejsc bliżej. Jakiś koszmar z tymi żłobkami. Ale pani dyrektor jednego ze żłobków mówiła, że we wrześniu jedna grupa odchodzi do przedszkola a kolejne dzieci są przyjmowane. Więc jest szansa... za rok.
ja zapisałam małą dwa miesiące temu do żłobka w gdańsku
jesteśmy na 248 miejscu na liście oczekujących przez miesiąc przeskoczyłysmy 10miejsc wieć łatwo mozna skalkulowac ze tym tempem przyjmą nas za dwa lata
no chyba że cała grupa przejdzie do przedszkola
o żłobku państwowym trzeba myslec już w ciąży
http://suwaczki.maluchy.pl/ci-34398.pn
jesteśmy na 248 miejscu na liście oczekujących przez miesiąc przeskoczyłysmy 10miejsc wieć łatwo mozna skalkulowac ze tym tempem przyjmą nas za dwa lata
no chyba że cała grupa przejdzie do przedszkola
o żłobku państwowym trzeba myslec już w ciąży
http://suwaczki.maluchy.pl/ci-34398.pn
Ja zapisywałam syna do żłobka, kiedy byłam w ósmym miesiącu ciąży. Dzwoniłam raz na 2 miesiące, żeby potwierdzać, że nadal jesteśmy zainteresowani, ale niestety dwa tygodnie temu okazało się, że nie załapiemy się na miejsce we wrześniu. Wychodzi na to, że dziecko należałoby zapisać jakieś dwa lata wcześniej (albo mieć znajomości w placówce, bo nie chce mi się wierzyć, że wszyscy, których dzieci zostały przyjęte, zapisywali je jeszcze na przykład przed poczęciem :/).
Jednym słowem - masakra!
Jednym słowem - masakra!
Ale mnie zszokowałyście :( Ja nie mam wyjścia i muszę po macierzyńskim zaraz wracać do pracy, bo bez mojej wypłaty nie poradzimy sobie (przez kredyt hipoteczny oczywiście). Jeszcze nie zapisałam mojej dzidzi do żłobka, ale chyba teraz to zrobię :( Czy do państwowych żłobków można zapisać dziecko zanim się urodzi??? Na nianię też nie będzie mnie stać. Tak po cichu też sobie myślałam, że w razie czego jak żłobek nie wypali, to może zajęłabym się jeszcze jedną dzidziulką po macierzyńskim... Ale najpierw muszę zobaczyć jak będę radziła sobie z własnym brzdącem...
tak ewwa mozna zapisac dziecko bedąc w ciązy i radze Ci to zrobic jak najszybciej jesli chcesz wrócic po macierzyńskim do pracy
najlepiej zapisz do dwóch, może w którymś akurat bedzie szybciej
ja zapisałam dwa miesiące temu z informacja że chciałabym dac dziecko do żłobka od wrzesnia 2010
nie byli mi w stanie tego zagwarantowac bo jest tyle chetnych
najlepiej zapisz do dwóch, może w którymś akurat bedzie szybciej
ja zapisałam dwa miesiące temu z informacja że chciałabym dac dziecko do żłobka od wrzesnia 2010
nie byli mi w stanie tego zagwarantowac bo jest tyle chetnych