Widok

ile czekałyście ?(żłobek)

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Ile czekałyście na miejsce w żłobku? - ja czekam (Gdynia - żłobek "Niezapominajka") juz ósmy miesiąc i nadal nie ma miejsc:( dzwonię co jakis czas i słysze ze nic nie mozna poradzic -boje sie ze bez znajomości to bedze czekac jeszcze kilka lat:(:(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja czekałam 20 miesięcy w Sopocie jak mały miał 2 miesiące zaspisałam i co 2 miesiące dzwoniłam dopytywać. Udało się, mały niedługo kończy 2 lata i od wrzesnia idzie do 3 grupy , do prywatnego od ręki sie dostał.
od jakości raczej

złobek do kótrego łaziła córka miał MONITORING wiec tylko tam chcialam
no i blisko mnie jako dodatek

potem sie okazalo ze ma również swietną kadre
ale na poczatku dla mnie wielką wartoscią dodaną był monitoring

raz dzwoniłam w sierpniu - pani dyr powiedziała ze komplet i zebym nie napalała się na zwolnienie miejsca bo to raczej cięzko

a potem zadzwoniłam w styczniu i akurat dziecko odchodzilo i wskoczylam

farta mialam i tyle

Z tymi prywatnymli to pewnie zależy od lokalizacji.
W listopadzie to jeszcze nie wiedziałm, że ciąży jestem...
my do prywatnego tez dostalismy się od reki
w niezapominajce Pani nawet nie umiała powiedzieć na jakim jestesmy miejscu
że na żłobek państwowy czeka się latami to wiadomo nie do dziś, a jak jest w prywatnych?

zawsze wydawało mi się, że w prywatnych placówkach nie ma problemu i przyjmują "od ręki" ale taraz już sama nie wiem, opinie są podzielone...
Nie do końca się z tym zgadzam. Nawet więcej, przykro mi to czytać. Alkoholikiem nie jestem, mąż też ale mamy trójkę dzieci - jesteśmy dzieciorobami? To jest właśnie przykre. Nigdy żadnych zapomog nie braliśmy, jedynie becikowe, które było przeznaczone dla wszystkich. I co? Najmłodsze dziecko nie dostało się do przedszkola państwowego, gdzie chodziła starsza dwójka. Nie zawsze "dzieciorobom" ułatwia się sprawy, więc proszę nie generalizować a przede wszystkim nie obrażać.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Prywatny ale mialam szczescie - bo noż na szyi a tam sie zawsze czeka na miejsce

Dostanie się do żłobka to masakra,moja znajoma zapisała się do żłobka będąc w 4 miesiącu ciąży ,dziecko dostało się do żłobka od października tego roku a w grudniu kończy 2 latka...........Ja jak chciałam zapisać syna jak miał roczek to dostał by się dopiero mając 2,5 roku.........POLSKA państwo PRZYJAZNE RODZINIE :))
Jak chcesz mieć dobrze to zostań alkoholikiem albo dzieciorobem ,wtedy masz pomoc faktyczną od państwa.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
zapraszam do klubu malucha mini mini we wrzeszczu na ul.w.zelenskiego 41
na prywatny rozumiem? czy znajomości?
1 dzień

Ja zapisywałam w listopadzie, i mój by się dostał, ale wybraliśmy żłobek na szerokiej jednak. Także jakbyś zapisała miesiąc wczesniej to i Twój by się dostał teraz, pech poprostu.
ja czekałam prawie rok, bo 10 miesięcy do żłobka w Gdyni. Pani dyrektor jest przesympatyczną osobą, w miarę możliwości pomaga, ale możliwości ma ograniczone. Życzę wytrwałości i szczęścia :)

Zapisałam się jak byłam w 5 TYGODNIU ciąży do złobka na Malczewskiego, w grudniu 2010. Obecnie syn jest 23 na liście oczekujących, nie dostałam miejsca od września, może w ciągu roku cos się zwolni...
a co do czasu oczekiwania to chyba tez zalezy od dzielnicy wiec najlepiej dowiadywac sie bezpośrednio w złobku..
nie wiem jak jest teraz - czy cos sie nie zmieniło

ale w Gdańsku zapisac mozna było w ciazy a potwierdzało sie dopiero po porodzie

nie przesadzajcie - to nie az taki kłopot 1 raz w miesiacu telefon na 1 minute

ja zapisywałam tak na wszelki wypadek - bo nigdy nie wiadomo co sie wydarzy w zyciu i jak zapisywałam to wszyscy patrzyli na mnie jak na wyrodna matke a potem jak dostał się juz jako dwulatek to wszyscy przyznali ze dobrze zrobiłam

w sumie tez sie ciesze ze dostał sie dopiero jako 2-latek bo wczesniej nie chciałabym go dawać a teraz widzę że nam obojgu wyszło to na dobre..
co za bezsens, ....
od 5 miesięcy przyjmują, ale dopiero wtedy go wciągną na listę, czyli znowu będziesz czekać :/

tak samo jak bez sensu jest zapisywanie dzieci, już będąc w ciąży ... ale co zrobić :/
w Gdyni nie można zapisywać się do żłobka będąc w ciąży, mało tego ja zaniosłam podanie jak mały miał miesiąc, Panie owszem podanie przyjęły ale na listę oczekujacych wejdzie dopiero jak osiągnie wiek od którego przyjmują czyli 5 mcy.. na moje pytanie ile się czeka nie otrzymałam odpowiedzi tylko wg mnie złośliwy uśmiech :(
także nie pozostaje nic innego jak szukać prywatnego żłobka..
do góry