Widok

ile, jak często i co jedzą ROCZNE dzieci?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Ile jedzą Wasze roczniaki? Mój je teraz najczęściej 4 razy dziennie - jakoś tak wychodzi, że więcej nie zdąży.
I do tego różne cyrki wyczynia przy jedzieniu: samo jedzenie jest zbyt nudnym zajęciem musimy zajmować jego uwagę różnymi zabawkami, układankami z klocków, wygibasami, najbardziej lubi wciskać telefon nasz normalny stacjonarny - jak ma czym zająć uwagę to paszcza się otwiera i można całkiem sprawnie nakarmić. Bez tego wygląda jakby nie był głodny bo odpycha wszelkie pokarmy. Nie wiem czy taki sposób jedzenia nie sprowadzi nas na manowce;-)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3
Dziewczyny dzieci bardzo szybko łapią model jedzenia w domu i ważne jest żeby uczyć je prawidłowych zachowań. Moja mała też robiła afery i nie chciała jeść. Nie zmuszałam jej ani nie zamieniałam posiłku na coś słodkiego, byle tylko zjadła. Jak możecie dawać słodycze dzieciom które mają około roku?? Przecież dziecko przyzwyczajone do słodkiego i do podjadania będzie miało problemy w przyszłości... Te podjadanie to krok do otyłości i chorób... a wszystkie nawyki żywieniowe kształtują się do 3 roku życia. Karmienie malucha to czasami na prawdę duży problem ale pomyślcie że jest to mały człowieczek który wie czy jest głodny czy nie:) A najlepiej pozwólcie usiąść mu przy stole i jeść samemu, u nas pomogło:)Mała nie zje ani kęsa jak będę próbowała ją na karmić ale jak zrobi to sama obiad znika:)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mam bliźnięta ważą ok 8,5 kg i 8,2 i maja 12 msc ze względu na wcześniactwo lekarze nie widzą niedowagi choć są drobni a jedzą tak :

6-7 rano 210 ml mleka Bebilon 3
8-9,30 kanapka, lub jajko , lub paróweczka i piją trochę herbatki
10-10,30 kaszka, albo gęsta albo taka do picia 210 ml (różne rodzaje )
14 obiadek ok 250ml zawsze z miąskiem, do rybki i drobiu dodaje jajko
16-16,30 deserek owocowy lub mleczny ok 210 ml lub jakiś cały owoc
czasami jak bardziej wodnity deser to
17-18 kanapka, lub paróweczka lub jajeczko zależy co było na II śniadanie
19,30 -20 210 mleka Bebilon 3 ( jak nie dojedzą to resztę daje najpóżniej o 22 ) i tak w koło :)

Ja myśle że to dużo , a co niektórzy w mojej rodzinie że mało , bo dzieci małe ....
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4
Nie zgodzę się z Tobą to tak jakby Tobie ktoś kazał jesc jak nie jesteś głodna rozumiem małe ale 1.5 roku ???
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry