Widok

ile kosztują obiady dla dwóch osób ? :)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Nie lubię i nie potrafię gotować, a mamy z mężem możliwość jedzenia obiadów w pracy, koszt ok 400 zł za dwie osoby. Jak już wspomniałam nie potrafię za bardzo gotować więc ciężko mi określić czy te 400 zł dla dwóch osób (obiad z dwóch dań) to dużo czy mało ?
Mąż nie bardzo chce się zgodzić bo uważa, że to dużo, ja uważam, że taniej raczej sama nie ugotuje.

Doradźcie bardziej doświadczone kucharki ! :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
brałabym bez zastanowienia :)

tez naleze do tych do to tylko kotleta ewentualnie jakis miszmasz z makaronu ryzu czy kaszy
wiec gdyby mi ktos dwudaniowy obiad podrzucił za dyche nie narzekałabym :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
teraz wakacje to dla syna musze robić obiad ....ale on dużo nie je więc tragedii nie ma coś tam zawsze w miarę szybko wymodzę
chyba bym się dużo nie zastanawiała :-) mój mąż tez je obiady w pracy a syn w szkole , gotuję tylko w dni wolne własciwie - dla mnie to duża wygoda , ew. robię kolacje na ciepło , jakies naleśniki czy kotlety z surówką jak jesteśmy głodni wieczorem - staram sie aby z niedzielnego obiadu zostało jeszcze coś na poniedziałek więc robię trochę więcej przeważnie - jest to dla mnie wygodna opcja
Obiad kosztuje równo 10 zł za osobę, są zawsze różne opcje do wyboru, mi osobiście prawie zawsze smakuje, porcje spore, , tak jak napisała rybalon sa osoby, które potrafią kombinować i pewnie potrafią ugotować taniej, niestety ja oprócz rzucenia kotleta na patelnie dużo więcej nie potrafię :(
Synek będzie jadł od września w przedszkolu więc pozostawałaby dla niego tylko jakaś ciepła kolacja do zrobienia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A to 400 zł to jaki okres obejmuje- miesiąc?
Bo jeżeli tak to by oznaczało że pojedynczy obiad kosztowałby około 10 zł (zakładam 22 dni w miesiącu pracujących) - a to faktycznie nie jest wygórowana cena (zależy jeszcze jakie to są posiłki- ich gramatura, składniki...)
10 zł / dzien dla jednej osoby wychodzi - llicze 20 dni roboczych ..kupując zmiemniaki, piersi i coś na surówkę dla 3 (2 dorosle i dziecko małojadek) osób zwykle wydaję chyba wiecej więc nie jest to duzo biorac pod uwagę , że nie chcesz czy nie u umiesz gotowac , masz codziennie coś innego a jak jest smaczne to juz super ...odpadają zakupy i wymyślanie co gotować ...ipewnie gotowanie na 2 dni wyszloby taniej ale tu już trzeba mieć czas i ochote na kombinowanie ..napewno jest to ogromna wygoda takie obiady podstawione pod sam nos :-)
Mój w mąż w pracy ma obiady. Płaci 11zł za dwudaniowy obiad. Więc cenowo wychodzi podobnie.
ja myślę, ze cena jest bardzo fajna, tym bardziej za dwudaniowe obiadki :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
UWAZAM ŻE TO NIE JEST DUZO :)Szkoda ze ja nie mam takiej opcji :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry