Widok

ile spi 5-miesieczne dziecko?

Przymorze Małe Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mój synek ma 4 miesiące i tydzień i od ok 1,5 tygodnia zaczął więcej spać w ciągu dnia. WS nocy śpi jak zawsze-zasypia ok 20-20.30 i budzi się 2 razy na karmienie. Wstajemy ok 8. W ciągu dnia śpi jeszcze 4-4,5 godziny. Wcześniej spal tylko 3 godziny. Dodam że karmie go butelką ale dopiero od 3 tygodni. Tak się zastanawiam czy przez to ze jest na sztucznym to tyle śpi i spaniem rekompensuje sobie brak piersi....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzieci buteleczkowe śpią dłużej i więcej, bo mleko modyfikowane jest bardziej syte, a dzieciom śpi się lepiej jak mają pełny brzuszek.
Mój synek jest na piersi, jak miał 5 miesięcy miał 3-4 drzemki, po ok 30-40 minut. Jak spałam z nim w ciągu dnia potrafił spać 3 razy po 2 godziny albo i dłużej ;) A w nocy budzi się co godzinę, czasem co 45 minut. Kładę go o 19.30 a śpi do 7 rano. Wieczorem daję mu butelkę z modyfikowanym, ale wypija 70-90ml, na poprawę cyca i śpi.
Sara karmiona od urodzenia sztucznie czyli butelką do dzis malo sypia.w nocy budzi sie po 2-4 razy.w zien spi tylko raz max 2 godz.

Gdy miala 5 miesiecy bylo dokladnie tak samo plus drzemka na dworze podczas spaceru.
Ilosc zjedzonego mleczka przed snem oraz w nocy nie ma na to absolutnie zadnego wplywu.Rowniez zadne kaszki,kleiki itp cuda.
Jedne dzieci spia wiecej,innej mniej.I tyle.
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Co na uspokojenie przed egzaminem na prawo jazdy? (69 odpowiedzi)

Proszę o polecenie, jakiś tabletek uspokajających, ale nie usypiajacych. Będę baaaardzo wdzięczna :)

co myślicie o mieszkaniach w Falowcu (72 odpowiedzi)

mam zamair kupić mieskzanie i zastanawiam się nad falowcem

jakich używacie perfum ??? (65 odpowiedzi)

Hej dziewczyny jakich perfum używacie i co możecie polecić ??? Szukam jakiś o słodkich...

do góry