Widok

ile śpią Wasze 2-latki ???

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mój Kochany synek zasypia ok. 22 (nie żeby sam szedł tylko trzeba go jeszcze namówić ;) i wstaje koło 6, jeszcze rano to nie kłopot (oprócz weekendów oczywiście ;) ale wieczorem to już nie za fajnie, nie mam czasu na nic bo synek absorbujący i musimy się z mężem wymieniać a jak śpi to ja jestem tak zmęczona, że najczęściej zasypiam razem z nim.
W ciągu dnia Marek śpi 1-2h koło 13 (czasami koło 11) i zastanawiam się czy może on już nie powinien spać w dzień ?
Brojek wieczorem nie jest śpiący, marudny i zmęczony a pełen wigoru i energii więc może jak zrezygmuje z drzemki to będzie chodził spać no. koło 20,30 .... (ALE BYŁBY CZAAAAD :):):)

Jak jest u Was ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
moj maly tez zasypia ok 22,czasami o 21,ale w dzien spi jakies 3,4 godz!Jak go wczesniej obudze to marudzi.Jak zasypia o 22 to rano 7,8pobodka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
20 mcy - tez mialam ten sam problem az postanowiłam ZMIENIĆ TO !!
kładłam młodą wcześniej sukcesywnie - po pół godziny

i powiem ze szybko dobiłam 20:30
wczoraj poszła o 20 pełna wigoru a mimo to bez problemu sama wlazła pod kołderkę - byłam w szoku !!

Moja córcia śpi od ok 20-20.30 do 6-7.
W dzień śpi ok 1-2h (koło południa)-z tym, że tylko w wózku, bo jest szał i nie chce w ciągu dnia słyszeć o łóżku.
A dziwne bo od początku spała sama, zasypiała sama. No ale mówię, że tak pięknie nie mogło być cały czas. Ogólnie zaobserwowałam, że później zasypia, potrzebuje żebym posiedziała przy niej chwilę, poczytała, pośpiewała, a nie tak jak kiedyś położna zasypiała.

No ale może to też jest związane z moim pójściem do pracy.

Niedługo zmieniamy łóżko na tapczanik, już widzę jakie będą cyrki jak będzie ciągle wychodzić;P
Mój synek zasypia ok. 22 wstaje między 8 a 9 (nieraz wczesniej) a w ciagu dnia spi 2,5-3 h.
fajnie ze Wasze dzieciaczki jeszcze śpia w dzien.Moja mala ma 2 lata i 3 miesiące i nie spi juz w dzień,po prostu nie chce,jest na nogach od 8.00 do 20.00,czasami do 21.00.Niedlugo idzie do przedszkola i zobaczymy czy tam będzie spać :)
Moja śpi w dzień około 13sta-15sta a na noc zasypia około 21-21:30 i śpi do około 9:30
Też kiedyś wkurzałam się, że za późno chodzi spać, ale z drugiej strony mam rano święty spokój ;) I da się wyspać i wypić kawę w spokoju.
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
mój synek 2,5 roczku, zasypia ok.22.30, wstaje miedzy 6 a 7.W dzień ok2 godzin spi
Już od dawna mała śpi mniej więcej w tych godzinach:
dwudziesta trzecia - dziesiąta,
piętnasta - osiemnasta.
Nieźle, nie? :D Można się przy niej wyspać. W każdym razie mam nadzieję że długo jej się nie zmieni.
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Martyna śpi od 21- 21:30 do 08 - 09:00, w dzień śpi od 13:30 do 15 lub 15:30
image
Synek - 22 mc . zasypia 21, 22, wstaje 8, w dzień spi 1,5, 2 godz.
Miśka już pomału kończy spanie w dzień. Rano wstaje ok 8, jak spanie w dzień to ok 14, od pół do półtorej godziny, a wtedy wieczorem spać po 21. Jak nie śpi w dzień to pada wcześnie, teraz już spi i mam wolne :))
imageimage
Rany o 23???

Nie rozumiem tego...
po pierwsze ja już o tej porze dawno śpię, a po 2 dzieci tak późno nie powinny chodzić spać-tak myślę, to jakieś nienaturalne.

Moja obojetnie o ktorej by poszla zawsze wstanie rano ok 6-7.:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Larisa mamy dokladnie tak jak ty. w dzien klade malego spac bo poprostu nie daje rady ja! wstajemy roznie ale w przedziale miedzy 7-9, popoludniu kolo 13-14 dzemka do 16 mniej wiecej i luli na noc kolo 21-22. do tego 2-3 podudki w nocy.ah masakra. potzebuje chyba super niani do pomocy.
image

image
Larisa witaj w klubie tylko ze mój chodzi spac przed 23!!! Miesiac walczyliśmy z tym zeby go przestawić , regularna kąpiel, potem do łozeczka bajeczka itd!!! i co najfajniejsza zabawa było uciekanie z łozka, potem krzyki płacze a potem to było jeszcze gorzej i np się budził milion razy w nocy. poddaliśmy się po miesiacu walki.
Wogole nie mamy czasu dla siebie gdyż ja jestem chyba bardziej padnieta jak nasze dziecko. Dodam ze w dzień spi 40 min - max 2 godziny. Nie wiem skad bierze tyle siły.
Teraz olałam to , licze na to ze jak pojdzie do przedszkola i zaczniie wstawac o 06:00 rano a nie o 8:30 to i zacznie chodzić wczesniej spac.
A tak 22 bierze picie misia do spania i idzie do łozka oglada bajke i zasypia. Wiem wiem wyjatkowo niepedagogicznie ale już mam to gdzies...
image
Moja niunia ma 2lata i 4 miesiace...chodzi do ogniska przedszkolnego i ma tam tyle atrakcji,ze nie ma mowy o spaniu w dzien...Pada za to o 19 i śpi do 8 rano:)W weekend zasypia ok 11 i spi jakis dwie godz ale nie ma to wplywu na wieczorne spanie bo max 19.30 juz grzecznie w lozeczku lezy:)
Mój synek jak nie spi w dzień to pada już po 19 i spi do około 7, a jak śpi w dzień ( w zasadzie codziennie) około 2 godzin od 11.30 do 13.30 to na noc kładziemy go o 20 i też spi do około 7. Ja jestem bardzo zadowolona, że tak ładnie nauczył się zasypiać wczesnie bo mam cały wieczor dla siebie ;)
image
Mój ma 2 lata i 2 mies. śpi od 20:00 wcześniej od 19 do 8:00 ale jak do babci to biedask o 6:30 już sie budzi
no to jak widzę większość dzieci chodzi spać dużo wcześniej, ale kilka "cierpiętnic" ma tak jak ja ;)

my oboje chodzimy do pracy więc synek jest zmuszony wstawać o tej 6-6,30 więc nawet dobrze, że nie muszę go budzić ale mógłby chodzić wtedy spać wcześniej :(

nie wiem może rzeczywiście spróbuje tak jak napisała któraś z Was, żeby sukcesywnie kłaść dziecko co pół godziny wcześniej... może to pomoże :)

próbuje od dzisiaj !
Moja 2latka chodzi spać ok 20-20,30 i budzi się o 5-5,30 w południe o 11 zasypia i śpi ok 1-1,5h chociaż czasem pośpi nawet 3 godzinki.
W nocy to różnie jak ma za dużo wrażeń to od 1 do 3 w nocy mam kursy do łóżeczka i "cyrkowanie"
mój synek śpi od 22 do 8.30 a wciągu dnia drzemka 3-4 godziny

też jestem już umordowana tą godziną 22 ...

Dejwi, a T.młoda o której wstaje ?
Paulina chodzi spac ok 20, w dzien spi po 2-3 godz od ok 12
w weekend wstaje ok 8-9 (dzis rekord 9,46..)
w tyg niestety musze ja budzic ok 7,30
jak mój synek zaczął chodzić spać ok 22 to przestałam kłaść go w dzień na drzemkę i u nas to sie sprawdziło. Mały idzie spać ok 20.30 wstaje ok 8
Miśka śpi od 21.00 - 6.00 (tak wstajemy do dziadków) W dzien spi 2x 9.00-11.00 i 14.30 -16.00
u nas nie da się ominąć drzemki w pełnym wymiarze, bo jest wtedy masakra ...
My mamy wieczorami spokoj,bo Majka spi juz o 19.30 max 20,wstaje ok 7,w dzien drzemka ok11.30/12-13.30/14 :)
image
image
moj mlody zasypia ok 21 i spi do 9 ..w dzien ma jedna drzemke od 14stej do max 16stej..jesli go obudze to jest marudzenie a jak nie spi w dzien to juz przed 20 smacznie spi
O rety! A mój ma rok i śpi od 21.00 do 7.30 z z drzemka od 12 do 14.30. Jak ja bym chciała, zeby spał do 9.00 czy 10.00 rano;-)
ciesz sie ze wstaje o 7.30 :) moj synek ma 1,8 mies a chodzi spac po 19 i spi do 6 lub 6.30 i ostatnio nie chce spac w dzien,on jest niezmordowany nooo
Synek wstaje 5.30-6.30 , jak śpi w dzień( tak około 1 godziny ) to idzie spać o 21.30-22.00, a jak nie to 20.30... skąd te dziecko te ma tyle siły ?
jeny jak liwka by wstawala o 5:30 to chyba bym padła trupem...;) wstaje około 9.
image
Dziewczyny na razie pełen sukces !!!
Marek zasypia o 21 :):):) a dzisiaj przeszedł samego siebie, była godzina 21,08 i się trochę zagapiłam a mój synek pach za kołdrę i w krzyk PAĆ, PAĆ, PAĆ (co oczywiście znaczy spać ;)
więc jest szansa, że dojdę do wymarzonej godziny 20.30 !

Mam nadzieję, że mu się nie odwidzi ;)
Moja córka 14 miesięcy zasypia ok 21.30 czasami pół godziny wcześniej lub później budzi się różnie między 7, a 9. W dzień od kilku dni bez drzemki :( co niestety dla mnie bardzo uciążliwe, ponieważ jest absorbującym dzieckiem i nie mam chwili, żeby coś w domu zrobić.
Szymon chodzi spać ok. 20, a wstaje ok. 7, ale latem, jak było wcześnie widno, to nie budził się później niż 6, a najczęściej to tuż po 5. Zastanawialiśmy się, czy nie kłaść go później, ale chcieliśmy mieć wieczorem trochę spokoju, zwłaszcza, że Michał też najlepiej spał do północy. A i tak jak zdarzyło się położyć go później to pora pobudki się nie zmieniła. A ze spaniem w dzień bywa różnie. Często (zwłaszcza w weekendy, jak jesteśmy u dziadków albo są inne ciekawe wydarzenia) nie śpi wcale, a w inne dni jak już zaśnie to śpi 2-2,5h, ale coraz trudniej go uśpić. Drzemka dzienna lub jej brak nie ma zupełnie wpływu na długość spania w nocy.
image
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

wierszyk na dzień babci i dziadka (24 odpowiedzi)

potrzebuję ładnego wierszyka na DZIEŃ BABCI, DZIADKA może Wasze dzieci uczą się czegoś fajnego...

Nie mam ochoty na seks (21 odpowiedzi)

Czy jest to możliwe w zaledwie kilkuletnim związku? Rozumiem,zę rutyna może przyjść po 20-30...

Pompa ciepła (23 odpowiedzi)

Czy któraś z Was ogrzewa dom za pomocą pompy ciepła? Jeśli tak, to (jeśli można zapytać ;)),...

do góry