Widok

ile śpią Wasze 2-latki ???

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mój Kochany synek zasypia ok. 22 (nie żeby sam szedł tylko trzeba go jeszcze namówić ;) i wstaje koło 6, jeszcze rano to nie kłopot (oprócz weekendów oczywiście ;) ale wieczorem to już nie za fajnie, nie mam czasu na nic bo synek absorbujący i musimy się z mężem wymieniać a jak śpi to ja jestem tak zmęczona, że najczęściej zasypiam razem z nim.
W ciągu dnia Marek śpi 1-2h koło 13 (czasami koło 11) i zastanawiam się czy może on już nie powinien spać w dzień ?
Brojek wieczorem nie jest śpiący, marudny i zmęczony a pełen wigoru i energii więc może jak zrezygmuje z drzemki to będzie chodził spać no. koło 20,30 .... (ALE BYŁBY CZAAAAD :):):)

Jak jest u Was ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Szymon chodzi spać ok. 20, a wstaje ok. 7, ale latem, jak było wcześnie widno, to nie budził się później niż 6, a najczęściej to tuż po 5. Zastanawialiśmy się, czy nie kłaść go później, ale chcieliśmy mieć wieczorem trochę spokoju, zwłaszcza, że Michał też najlepiej spał do północy. A i tak jak zdarzyło się położyć go później to pora pobudki się nie zmieniła. A ze spaniem w dzień bywa różnie. Często (zwłaszcza w weekendy, jak jesteśmy u dziadków albo są inne ciekawe wydarzenia) nie śpi wcale, a w inne dni jak już zaśnie to śpi 2-2,5h, ale coraz trudniej go uśpić. Drzemka dzienna lub jej brak nie ma zupełnie wpływu na długość spania w nocy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moja córka 14 miesięcy zasypia ok 21.30 czasami pół godziny wcześniej lub później budzi się różnie między 7, a 9. W dzień od kilku dni bez drzemki :( co niestety dla mnie bardzo uciążliwe, ponieważ jest absorbującym dzieckiem i nie mam chwili, żeby coś w domu zrobić.
Dziewczyny na razie pełen sukces !!!
Marek zasypia o 21 :):):) a dzisiaj przeszedł samego siebie, była godzina 21,08 i się trochę zagapiłam a mój synek pach za kołdrę i w krzyk PAĆ, PAĆ, PAĆ (co oczywiście znaczy spać ;)
więc jest szansa, że dojdę do wymarzonej godziny 20.30 !

Mam nadzieję, że mu się nie odwidzi ;)
jeny jak liwka by wstawala o 5:30 to chyba bym padła trupem...;) wstaje około 9.
Synek wstaje 5.30-6.30 , jak śpi w dzień( tak około 1 godziny ) to idzie spać o 21.30-22.00, a jak nie to 20.30... skąd te dziecko te ma tyle siły ?
ciesz sie ze wstaje o 7.30 :) moj synek ma 1,8 mies a chodzi spac po 19 i spi do 6 lub 6.30 i ostatnio nie chce spac w dzien,on jest niezmordowany nooo
O rety! A mój ma rok i śpi od 21.00 do 7.30 z z drzemka od 12 do 14.30. Jak ja bym chciała, zeby spał do 9.00 czy 10.00 rano;-)
moj mlody zasypia ok 21 i spi do 9 ..w dzien ma jedna drzemke od 14stej do max 16stej..jesli go obudze to jest marudzenie a jak nie spi w dzien to juz przed 20 smacznie spi
My mamy wieczorami spokoj,bo Majka spi juz o 19.30 max 20,wstaje ok 7,w dzien drzemka ok11.30/12-13.30/14 :)
u nas nie da się ominąć drzemki w pełnym wymiarze, bo jest wtedy masakra ...
Miśka śpi od 21.00 - 6.00 (tak wstajemy do dziadków) W dzien spi 2x 9.00-11.00 i 14.30 -16.00
jak mój synek zaczął chodzić spać ok 22 to przestałam kłaść go w dzień na drzemkę i u nas to sie sprawdziło. Mały idzie spać ok 20.30 wstaje ok 8
Paulina chodzi spac ok 20, w dzien spi po 2-3 godz od ok 12
w weekend wstaje ok 8-9 (dzis rekord 9,46..)
w tyg niestety musze ja budzic ok 7,30
mój synek śpi od 22 do 8.30 a wciągu dnia drzemka 3-4 godziny

też jestem już umordowana tą godziną 22 ...

Dejwi, a T.młoda o której wstaje ?
Moja 2latka chodzi spać ok 20-20,30 i budzi się o 5-5,30 w południe o 11 zasypia i śpi ok 1-1,5h chociaż czasem pośpi nawet 3 godzinki.
W nocy to różnie jak ma za dużo wrażeń to od 1 do 3 w nocy mam kursy do łóżeczka i "cyrkowanie"
no to jak widzę większość dzieci chodzi spać dużo wcześniej, ale kilka "cierpiętnic" ma tak jak ja ;)

my oboje chodzimy do pracy więc synek jest zmuszony wstawać o tej 6-6,30 więc nawet dobrze, że nie muszę go budzić ale mógłby chodzić wtedy spać wcześniej :(

nie wiem może rzeczywiście spróbuje tak jak napisała któraś z Was, żeby sukcesywnie kłaść dziecko co pół godziny wcześniej... może to pomoże :)

próbuje od dzisiaj !
Mój ma 2 lata i 2 mies. śpi od 20:00 wcześniej od 19 do 8:00 ale jak do babci to biedask o 6:30 już sie budzi
Mój synek jak nie spi w dzień to pada już po 19 i spi do około 7, a jak śpi w dzień ( w zasadzie codziennie) około 2 godzin od 11.30 do 13.30 to na noc kładziemy go o 20 i też spi do około 7. Ja jestem bardzo zadowolona, że tak ładnie nauczył się zasypiać wczesnie bo mam cały wieczor dla siebie ;)
Moja niunia ma 2lata i 4 miesiace...chodzi do ogniska przedszkolnego i ma tam tyle atrakcji,ze nie ma mowy o spaniu w dzien...Pada za to o 19 i śpi do 8 rano:)W weekend zasypia ok 11 i spi jakis dwie godz ale nie ma to wplywu na wieczorne spanie bo max 19.30 juz grzecznie w lozeczku lezy:)
Larisa witaj w klubie tylko ze mój chodzi spac przed 23!!! Miesiac walczyliśmy z tym zeby go przestawić , regularna kąpiel, potem do łozeczka bajeczka itd!!! i co najfajniejsza zabawa było uciekanie z łozka, potem krzyki płacze a potem to było jeszcze gorzej i np się budził milion razy w nocy. poddaliśmy się po miesiacu walki.
Wogole nie mamy czasu dla siebie gdyż ja jestem chyba bardziej padnieta jak nasze dziecko. Dodam ze w dzień spi 40 min - max 2 godziny. Nie wiem skad bierze tyle siły.
Teraz olałam to , licze na to ze jak pojdzie do przedszkola i zaczniie wstawac o 06:00 rano a nie o 8:30 to i zacznie chodzić wczesniej spac.
A tak 22 bierze picie misia do spania i idzie do łozka oglada bajke i zasypia. Wiem wiem wyjatkowo niepedagogicznie ale już mam to gdzies...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

dom czy mieszkanie??? (434 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

do góry