Widok

inhalator dla dziecka - opinie

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
hej, chciałabym zakupić inhalator. Doradźcie :) Na co zwrócić uwagę przy zakupie? Na głośność? Czym one się różnią? Który polecacie?

dzięki!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
na pewno różnią się szybkością podawania leku, a wiadomo, ze im szybciej tym lepiej, bo krócej trwa :)
niektóre mają możliwość pracy ciągłej (przydatne przy większej ilości korzystających domowników :) inne mają 30 min pracy na 30 min odpoczynku
głośność też różna, ale tym się jakoś nie sugerowałam, zanim kupiłam pożyczałam różne od znajomych i jak dla mnie wszystko jedno i tak je słychać i tak
my mamy ten http://www.inhalatory.pl/inhalator-pneumatyczny-philips-respironics-medel-pro-soft-touch-gratis,id26.html
My mamy Microlife. Polecam.
Nie pamiętam czym się kierowaliśmy przy wyborze, na pewno ceną i niezawodnością (wg opinii w internecie), ale spisuje się bardzo dobrze.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
My mamy Microlife,, polecam :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja mam ten
http://www.ceneo.pl/443984?se=cSx-3_gwnBC8A6Tv9nuhMsuYNmaiX-8&gclid=CJOOgIn-07UCFURf3godAy0AbQ
prawie 7 lat i nic sie z nim nie dzieje. jak dla mnie rewelacja. szybko inhaluje, a przy tym mniejsze dziecko mozna zabawic pokazujac tu jest oczko i tu jest oczko ;) przy mojej trojce dziala super, czasem inhaluje jeden po drugim i sprzet nie potrzebuje zadnej przerwy. bylismy na polankach i tam maja glownie takie biedronki, ale one sa beznadziejne, para sie skrapla i w sumie inhalacja nie ma konca bo wciaz pojemniczek pelny...nasz polecilam znajomym i oni teraz tez sobie chwala i mi dziekuja :) takze polecam! a co do glosnosci, dla mnie wszystkie sa glosne, ale coz, moj najmlodszy od tego warkotu nawet zasypia hehe.
image
image
image
a co do glosnosci, to dla mnie wszystkie sa glosne, ale coz, na mojego najmlodszego ten warkot kiedys dzialal wrecz usypiajaco o dziwo :)
My też mamy microlife. Jest głosny, ale chyba wszystkie są. Mały prosi o zgłośnienie Tv i jedziemy z koksem;) Gadżet niezastąpiony!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kierowałam się opiniami w necie. Nie potrzebowałam super wypasionego do pracy ciągłej bo dzieci nie chorują dużo ( odpukać ) Póki co ten doskonale się sprawdza więc polecam.
http://allegro.pl/inhalator-nebulizator-philips-respironics-family-i3023320820.html
no jak jest rodzina 5cio osobowa i wszyscy po kolei się inhalują, to 30 min to mało trochę :)
moje dzieci uwielbiają inhalacje i mogłyby siedzieć i siedzieć :P
ja najbardziej patrzyłam na przepustowość leku, żeby była jak największa i najszybsza, bo bałam się, że nie będą chciały długo siedzieć
Ja mam 5 osobową rodzinę i nigdy nie było tak, żeby wszyscy byli chorzy na raz. Chorują tylko dzieci a 30min w zupełności starcza na dwójkę. Zresztą jak pochodzi 35 lub 40 nic mu sie nie stanie. Wszystko zależy od tego jak często się go używa jak w rodzinie co chwila jest ktoś chory lub jak chorują zawsze wszyscy to tak lepiej wziąć ten do pracy ciągłej. U mnie nie było takiego wymogu.
http://www.aptekagemini.pl/inhalator-philips-respironics-family-soft.html
ja polecam ten i w tej aptece
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
a ten microlife to ten? http://allegro.pl/microlife-neb100-inhalator-neb-100-nebulizator-i3025115515.html
a gdzie kupie ten Mebby Nebulbaby?
podbijam-gdzie można kupić ten inhalator mebby?
okruszek, ja mam akurat takiego microlife:
image
ja mam te: https://www.hurt.com.pl/inhalator-philips-respironics-family,p8400.html i właśnie kupowałam go z tej firmy..oni mają siedzibę w Gdańsku to może można osobiście odebrać..ja wybrałam kuriera.
:)
ja tez mam ten sam co baskasl. Jestem z niego bardzo zadowolona, u nas czesto bywa tak ze choruja prawie wszyscy i wtedy inhalator idzie w ruch. Nie raz bylo tak ze inhalowaly sie 3 osoby. Nic sie z nim nie dzieje. Kierowalam sie opiniami na forum a kupilam go w sklepie medycznym w Gdyni
ja moj mebby kupilam w gdansku na kartuskiej, po str gdzie tramwaj niedaleko LO nr8, tam jest taki sklep medyczny. ale poszukaj na necie, pewnie bedzie taniej.
stanęło na tym philips'ie family :) dzięki dziewczyny!
Okruszku ja tez mam ten philips http://www.aptekagemini.pl/inhalator-philips-respironics-family-soft.html , ze stacjonarnych sklepow to wlasnie w aptece gemini jest najtaniej, ja potrzebowałam 2 miesiace temu na gwałt w niedziele i kupiłam w aptece w alfie za 199 a taki sam w gemini jest za 139
no my już wczoraj zakupiliśmy w tej hurtowni za 145zł, ale co z tego jak córcia boi się "chmurek" :/ jak ją przekonać?????????
moze wlacz jej ulubiona bajke, czy minimini, czy reklamy, moj uwielbia, zapatruje sie i moze tak siedziec dlugo i na chmurki nie zwraca uwagi, albo piosenki na necie typu mucha w mucholocie itd...to moje sposoby.
niestety ulubione bajki nie działają, piosenki tez nie :/
Tez mamy ten sam inhalator, tylko jeszcze jak byl Medelem ;) .

Moze wlej mniej wody/leku na poczatek? Bedzie mniej pary i tak po kawaleczku? Pozwol wybrac maseczke, nasz zaczynal lata temu od najmniejszej i sam ja sobie trzymal w rece, nie zakladalismy gumki.
Okruszku, moja też na początku (miała ok 6 m-cy) się bała. A może była starsza? Już nawet nie pamiętam. W każdym razie płakała. Ale mówiłam, że to super sprawa, pokazywałam że ja robię inhalacje, tata, misie itd. Potem z odległosci inhalowałam i coraz bliżej i bliżej. Aaa i jeszcze przez sen jej robiłam.
Mam ten sam inhalator, jest głosny jak każdy. Ale robiłam tak: jak już zasnęła mocno to włączałam inhalator (podłączony na długim przedłużaczu) w korytarzu/drugim pok. i podchodziłam coraz bliżej. Wężyk, ten od inhalacji jest w tym inhalatorze długi, więc kładłam inhalator maksymalnie daleko i maseczkę pżybliżałam do twarzy. Nie budziła sie. Po paru dniach przywykłą i nawet to polubiła. Przy kolejnej infekcji, pierwszego dnia znowu się bała, ale szybko sobie przypomniała że jest ok. Włączałam jej bajki i oglądała. Ten dźwięk często ją zmulał/usypiał ;-). Jak miała nieco ponad rok, b. polubiła inhalator i teraz to sama sobie trzyma i się upomina. Na szczęście dużo nie choruje.
dzięki dziewczyny, córcia już wczoraj wieczorem sama się inhalowała :D

Ja myślałam, że znowu będę musiała ją przekonywać, a ona do mnie: "Mamo, daj mi to i już przestań" i wzięła maskę i sobie przyłożyła i mam problem z głowy hehe
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry