Widok

intymne pytanie...

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny mam takie intymne pytanie...czy w ciazy wolno kochac sie "do konca"? Tzn czy partner moze konczyc we mnie czy nie? Pomozcie prosze
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
o jej, troszke zaskakujące pytanie, oczywiście że można ... dlaczego nie?

papilio1@op.pl
od 34 tygodnia ciazy trzeba skonsultowac z lekarzem, bo mozna wywolac przedwczesny porod. Po 37 tc mozna znow sie kochac, bo juz dzidzius jest donoszony i nic mu nie grozi :)

image

image

No jak nie do bólu mozna:)jezeli sie nie boisz i nie ma przeciwskazan

Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
Nelly info ze strony:
http://babyonline.pl/ciaza_i_porod_przed_porodem_dowiedz_sie_wiecej_artykul,2418.html

Stosunek płciowy. „Wykorzystywanie” nasienia mężczyzny do indukcji porodu znane jest już od starożytności. Sperma zawiera prostaglandyny, które powodują dojrzewanie szyjki macicy i wyzwalają czynność skurczową. Udowodniono również, że pobudzanie stref erogennych u ciężarnej wywołuje reakcję w postaci skurczów macicy, niezależnie od etapu ciąży.
Dzięki Laski za odpowiedzi, tak uscislajac to jestem w pierwszym trmestrze no i wiecie, troche mnie to zastanawialo czy mozna czy nie...a nigdzie nie moglam znalezc info
no to teraz już zgłupiałam ...

papilio1@op.pl
oj dziewczyny mozna :) jak ciąża przebiega bez komplikacji to pewnie ze mozna :D mój lekarz zawsze nam to powtarza :)

[url]http://www.suwaczki.com/]image[/url]
image
w 1 i 2 trymestrze to już na pewno.

image
Ja też słyszałam o tym, ze nasienie jest naturalną oksytocyną i może przyspieszyć poród. Może więc w ostatniej fazie ciązy lepiej się powstrzymac?
No to dziękuje za pomoc :) Chodzilo mi właśnie o pierwszy i drugi trymestr, bo z trzecim, to wiadomo jak to wygląda :)

Jeszcze raz dzieki, bo jakoś głupio mi było spytać o to lekarza :\
Nelly, musisz za każdym razem pytać o to lekarza, bo lekarz też człowiek i może o czymś zapomnieć, a możesz mieć jakieś indywidualne przeciwwskazania.

Moja ciąża przebiegała bez problemów i niczego mi nie przyspieszyło, a "przytulanie" było prawie codziennie. Jak nie ma przeciwwskazań i zagrożenia przedwczesnym porodem to nie ma co kombinowac. Powie to każda dziewczyna z przenoszoną ciążą, która w ten sposób próbowała sobie załatwić rozwiązanie :)))
Można a nawet trzeba :) podtrzymywać więzy małżeńskie ;]
chyba że lekarz zadecyduje inaczej a są takie przypadki . Nasienie faktycznie w ostatnim trymestrze może pomóc ale bez przesady o jednym stosunku na dwa trzy dni nie urodzicie od razu. Poza tym jeżeli któraś boi się spermy zawsze można z gumką.
Ja w pierwszej ciąży z córką miałam ogromną ochotę na seks teraz z synkiem dramat - praktycznie mógłby nie istnieć.Hormony czy cóś :))jestem chyba samowystarczalna :)
hehe iza a wiesz ze moja kolezanka miała identycznie? :)z córka jak byla w ciązy to mogla cały czas, a z synkiem odeszła jej całkowicie ochota? :)
cos w tych hormonach musi byc :)

image
ja w I trymestrze nie miałam ochoty na seks, teraz jak wróciło, to ze zdwojoną siłą... :)

mi ginekolog mówila, że można, oczywiście, ale raczej pozycje typu "dwoje staruszków na urlopie w Ciechocinku" niż takie, gdzie tryska pot na wszystkie strony.
image

image
ja też jakoś nie mam ochoty na seks, może to i racja z tymo hormonami bo ja będe miała synka
ja tylko w pierwszym trymestrze nie miałam ochoty a później to już do końca było przytulanko :)
na.cia napisał(a):

> hehe iza a wiesz ze moja kolezanka miała identycznie? :)z córka
> jak byla w ciązy to mogla cały czas, a z synkiem odeszła jej
> całkowicie ochota? :)
> cos w tych hormonach musi byc :)
>
>

a ja mam synka i ochotę na sex miałam :)

POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
tokio napisał(a):

> no to teraz już zgłupiałam ...
>
>

wiesz zdaje mi sie ze jednak nastapilo to nie teraz , ale o wiele, wiele wczesniej ;D
mozan jesli nei ma przeciwwskazać zdrowotnych , czyli gdy ciaza nei jest zagrożona
od połowy 8 m-ca juz nei bardzo bo moga pojawić sie skurcze i poród, ale znam takie pary co nawet w dniu planowanego porodu sie kochały zeby wreszcie dzidzia sie urodziła :) no i zalecili im to nawet lekarze :)

POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
ja też mam synka i też miałam ochotę na sex:)
czyli - jak zawsze - wszytko jest sprawą indywidualną :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wasze ulubione zapachy (71 odpowiedzi)

Jak w tytule - jakie sa Wasze ulubione perfumy?

Mieszkanie na Kiełpinku (Wiszące Ogrody?) ul. Przytulna - jak tu się mieszka? (44 odpowiedzi)

Witam, planują zakup mieszkania na ul. Przytulnej, proszę o opinię czy dobrze się mieszka w...

polećcie pakiet medyczny (112 odpowiedzi)

jestem w trakcie poszukiwań i chętnie poznam oferty, jakie macie. Nie ukrywam, że szukam pod...

do góry