Widok

jajka dla dziecka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
jakie jajka podajecie dzieciom? wybieracie 0 lub 1 czy może 3? miałam dostęp do wiejskich jaj, a teraz muszę kupować, a najczęściej w sklepach są "3".
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
tylko jajka z pieczątkami --> na polecenia lekarzy

1 są tak drogie ze sorry ...

u mnie w sklepie zdarzaja sie 2 ale sie przejechalam bo zdarzylo sie juz ze dwa razy ze nie sa swieze. kupuje zazwyczaj na rynku i przewaznie 3 chociaz jakbym miala dostep do 0 lub 1 to dla malego bym takie kupila, a ze nie mam to niestety:((
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
3 kupuje
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
my tez 3 ale trzymam sie zasady max 2szt na tydzien.
ja na razie mam ostatnią wkładkę prawdziwych wiejskich jaj i oszczędzam je dla synka. do pieczenia kupiłam trójki
0 albo 1 - jeśli zerówek nie ma.
Mam w pobliżu sklep eko gdzie za 10 jaj płacę <10 zł, albo jeśli akurat nie jestem w tej okolicy to kupuję w Stokrotce - tam też są zawsze jajka 0 albo 1.
tylko wiejskie :]
Nilkaa, ja też mam stokrotkę, będę szukać.

AgusiaGda, a skąd?
Teściowa mi przywozi :] mają działkę na wsi :) i kilka gospodarstw ze sprzedażą jajek w okolicznych wsiach :]
dla całej rodziny tylko i wyłącznie 0 lub 1 nalepiej od zielononóżek

lepiej w ogóle nie jeść jajek niż jeść 3
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
tylko wiejskie
a ostatnio od kury zielononozki :) ponoc najlepsze :) te mam ze sprawdzonego zrodla, ale są tez w bomi chyba
"3" nikomu nie kupuję.
"drogie" - no sorry, jak są 3zł droższe i kupię 4 paczki w miesiącu to 12zł!! To dośc niska cena za rezygnację z bestialstwa:P
40 jajek na miesiąc ci starcza? kurcze, u nas to dużo więcej idzie....
tak orientacyjnie mówię - w sumie nie liczyłam ;-)
hehe ja az się boje liczyc :)))
ja bym chetnie kupiła 0 lub 1 ale w rumi nigdzie nie widzialam moze ktos przeczyta i bedzie wiedzial gdzie w rumi kupie?
W Intermarche jest duży wybór jajek, to chyba jedyna zaleta tego beznadziejnego sklepu w ETC. Trzeba sprzawdzać daty, bo często z przodu półki jest wystawione coś z dwudniowym terminem :/

Dobry nabiał od kiepskiego odróżnię na kilometr, bo większość dzieciństwa byłam pasiona na najlepszych wiejskich jajkach i mleku. I na stówę mogę stwierdzić, że czasem jajka "ekologiczne" są beznadziejnej jakości - zbyt długo przechowywane mimo niby dobrej daty, wiele razy kupiłam "jajka od zielononóżek", które z pewnością były karmione najgorszymi paszami z odpadków rybnych.

Już nie powiem, jak czesto jajka na ryneczku, niby z własnego gospodarstwa, to zwykłe "3" z ferm.

Jak nie mam akurat jajek ze wsi, to zwykle kupuję "2" od Czachorowskiego. W środku jest to, za co się płaci, jajka są duże, świeże i nie śmierdzą rybą.
tez 0 lub 1 - chociaż czasami jak nie ma nic w biosklepie to kupujemy 2 czyli ściółkowe.
Wiejskie, a jak się skończą i nie mamy dostawy od mamy to tylko 0 lub 1.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry