Widok

jak przygotować / pościelić łóżeczko dla noworodka?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
PYTANIE DLA doświadczonych mam: jak przygotować / pościelić łóżeczko dla noworodka?
1) najpierw (na dno) materacyk - mam taki gryka kokos, jaka strona najpierw ma byc na wierzchu? ta twardsza czy ta z kuleczkami?
2) potem ochraniacz / ceratka? ale chyba nie na całej wielkości materaca bo czytalam ze nie powinno być go pod główką, czyli ten ochraniacz na 2/3 czy na połowie materacyka??
3) potem prześcieradło na gumce?
a na to coś jeszcze, jakaś pielucha? czy kocyk?
kołdra dla noworodka chyba niepotrzebna na początku?? zwłaszcza ze rodze za 3 tyg
a czy podkladać coś pod głowę?? złożoną pieluche np??

z gory dziekuje za podpowiedzi i rozwianie moich wątpliwości
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
A jak się ma cyrkulacja powietrza np do kołyski? albo do tego łóżeczka szpitalnego - małe, szklane ścianki.....
Łóżeczko ma 60x120cm ochraniacz zakladam, że jest na jeden bok, krótszy i tak po połowie dłuższego....nie wiem w czym by miał przeszkadzać, chyba, że dziecko się jakoś przysunie do boku i w ten sposób udusi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

nie daje rady,mam juz dosc...... (27 odpowiedzi)

Musze sie wygadac,przepraszam ze tu ale nie mam komu;( Mam 26lat i okolo 100000tys dlugu przez...

Sprawdzona odżywka do paznokci - jaka? (94 odpowiedzi)

Hej Dziewczyny, może miała któraś problem z bardzo słabymi, miękkimi paznokciami i sobie...

rozedma płuc, i co dalej? (5 odpowiedzi)

Dziewczyny,moja najlepsza przyjaciółka zadzwoniła dzisiaj do mnie z informacją,że zdiagnozowano u...

do góry