Widok

jak szczepionkappentaxim czy infanrix ipv hib?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
jutro ide na pierwsze szczepienie i jesli bedzie jakis wybor w aptece to nie wiem ktora jest lepsza...
ktora polecacie?

image

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Infanrix. Taką mi wszyscy polecali i taką szczepiliśmy. Zresztą chyba większość forumek tą kupowała.

w przychodni sa szczepionki płatne,zapytaj na miejscu.Ja jak szłam na szczepienie byłam pytana :" płatna czy darmowa".Zawsze wybierałam płatną,a to dlatego ze dziecko jest czasami 4 razy rzadziej kłote,szczepionka jest lepszej jakosci,rzadziej wystepuja powiklania typu goraczka,chociaz moj syn zawsze ją niestety miał,wiec po kazdym szczepieniu Panadol zajmował pierwsze miejsce w szafce z lekami.
Najlepiej zapytaj w przychodni,bo szczepionka kupiona w aptece bedzie musiala byc przez ciebie przechowywana w odpowiedniej temperaturze,warunkach i czasie.Ja nigdy nie ryzykowalam tym,bo balam sie ze np.kupie ja w aptece,zbyt dlugi czas zajmie mi dojazd do domu,wlozenie do lodowki,a niech sie cos stanie,niech temperatura bedzie zbyt wysoka i balabym sie wziac taka odpowiedzialnosc zeby pozniej dowiezc ją do przychodni i dac do zaaplikowania dziecku.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
moj byl szczepiony infanrixem ale nie jako pierwsza szczepionka,ale w pozniejszym czasie
u mnie w przychodni nie ma szczepionek tych zintegrowanych i musze kupic sama:(

wlasnie dzwonilam...

image

image
ja szczepilam infanrixem kupowalam w aptece bo bylo taniej niz w przychodni
image

Uploaded with ImageShack.us
infanrix ale hexa

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wrzucanie fotek - ktok po kroku ver.2.0 (47 odpowiedzi)

Jako, że imageshack się zepsuło, wersja z innym hostingiem: 1. Wchodzimy na fotoo.pl...

Zabawy/pożyteczne zajęcie dla 3 latka (29 odpowiedzi)

Jestem mamą prawię3 letniej córeczki. Nie pracujei spędzam cały dzień z dzieckiem. Męża nie ma...

Do mam dzieci z AZS . (37 odpowiedzi)

Prosze o rade , jak radzicie sobie z świądem u dziecka . Córka 7 msc , AZS bardzo mocne , ogolnie...

do góry