Widok
w przychodni sa szczepionki płatne,zapytaj na miejscu.Ja jak szłam na szczepienie byłam pytana :" płatna czy darmowa".Zawsze wybierałam płatną,a to dlatego ze dziecko jest czasami 4 razy rzadziej kłote,szczepionka jest lepszej jakosci,rzadziej wystepuja powiklania typu goraczka,chociaz moj syn zawsze ją niestety miał,wiec po kazdym szczepieniu Panadol zajmował pierwsze miejsce w szafce z lekami.
Najlepiej zapytaj w przychodni,bo szczepionka kupiona w aptece bedzie musiala byc przez ciebie przechowywana w odpowiedniej temperaturze,warunkach i czasie.Ja nigdy nie ryzykowalam tym,bo balam sie ze np.kupie ja w aptece,zbyt dlugi czas zajmie mi dojazd do domu,wlozenie do lodowki,a niech sie cos stanie,niech temperatura bedzie zbyt wysoka i balabym sie wziac taka odpowiedzialnosc zeby pozniej dowiezc ją do przychodni i dac do zaaplikowania dziecku.
Najlepiej zapytaj w przychodni,bo szczepionka kupiona w aptece bedzie musiala byc przez ciebie przechowywana w odpowiedniej temperaturze,warunkach i czasie.Ja nigdy nie ryzykowalam tym,bo balam sie ze np.kupie ja w aptece,zbyt dlugi czas zajmie mi dojazd do domu,wlozenie do lodowki,a niech sie cos stanie,niech temperatura bedzie zbyt wysoka i balabym sie wziac taka odpowiedzialnosc zeby pozniej dowiezc ją do przychodni i dac do zaaplikowania dziecku.
ja szczepilam infanrixem kupowalam w aptece bo bylo taniej niz w przychodni