Widok

jak udekorowac dom panny młodej?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
hej. nie wiem jak przygotowac dom do wesela jakie ozdoby? nie wiem czy to sie jeszcze robi ale na weselach ktore widziłam to w domach panny młodej drzwii dekorowali bukszpanem albo merta i do tego jakies kwiatki czy kokardki czy cos takiego sie nadal robi? jeszcze brame do wjazdu do domu widziłam ze balonami dekorowali, czy to nadal sie tez robi? no i jakis plakat na dzwiach wejsciowych typu "witamy gosci weselnych" czy Wy tez cos takiego lub cos w innym stylu robicie?
czy co sie wogole teraz robi?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja sie jeszcze w obi i practikerze rozejrze ile taka bramka tam kosztuje i zobacze na co sie zdecyduje.

na składanie sie sorki nie pisze sie.
karolinka - a idziesz na zrzutę?
z tymi stojakami też?

mozesz mi podesłać ofertę strojenia na maila? kościół by mnie podobnie jak na fotce interesował...

agandrzej@o2.pl
ja akurat takiej bramy jeszcze nie mam, ale w moich planach ona jest (może w tym roku nawet) na nasze wesele kolega nam zrobił taki łuk, ale niestety uległ on zniszczeniu; macie dziewczyny trzy rozwiązania: zrobić zrzutę na forum w kilka i macie profesjonalną bramę, ktorą potem możecie odsprzedać (fajna tutaj była kiedyś akcja z parasolkami), wypożyczyć z jakiejś firmy dekoracyjnej albo kupić ogrodową za grosze i przy odrobinie fantazji zrobić ją samemu elegancko :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
z tym idą i nie patrzą...
parę lat temu byłam na ślubie koleżanki, ona właśnie zastosowała "trik" z szarfami, a miała ślub na 17 (a na 18 "normalna" msza była)
i pod koneic ślubu do koscioła weszła starowinka na mszę na 18 i dzielnie parła główną nawą do przodu kościoła (stukając laską)
dopiero jak doszła do swojej ławki (gdzie 5 od przodu klicząc) zorientowała się, że nie ma jak wejść:)
stąd o tym pomyślałam, jak zaczęłyśmy "drążyć" temat;)

myślę, ze jak się wczytasz, to epwnie też będą szersze/węższe... bo oni na różnych łukach robią...

zresztą podobny asortyment znajdzie po marketach typu obi, praktiker...
to fakt dobry pomysł. bo niektorzy ida i nie patrza.
no to niezła cena i jeszcze do ogrodu sie przyda. ja tez gapa jestem bo nie szukałam nawet cennika (z przyzwyczajenia bo wiekszosc sprzedawcow nie zamieszcza cen)
wtedy jak śdorkowa nawa jest szeroka, możesz zwęzić przejście między szarfami
inaczej - niestety - szarfy nie mogą być

my mamy wejscie od bocznych naw i mnie akurat zależy by "zmusić" gości by nie wchodzili do głównej nawy - żeby nie zrobili "morza czerwonego" jak bedizemy wchodzić i wychodzić z kościoła
jestesmy gapy - tam też jest cennik
i z tego cennika (detalicznego) ci podaję - ta bramka z donicami (nr kodowy 3010) to cena 277zł (brutto)
bez donic (3005) - 177zł (zaokrąglałam ceny w górę)
super dekoracja na tym foto. tylko jedna rzecz mnie zastanawia jak goscie przechodza przez te szarfy do ławek? bo nie kazdy kosciół ma wejscie do ławek od strony ścian.
AgaB a czym ty sie zajmujesz jesli moge zapytac?
przez tą bramę, co na allegro znalazłam, to podpatrzyłam, co jeszcze facet ma i się "zakochałam" w dekoracji koscioła

image

musze sprawdzić jeszcze cenę na kwiaty sztuczne... ale 8 stojaków to koszt jakieś 400zł, szarfa pewnie koło 100zł, a za podobną dekorację ze sztucznymi kwiatami jakaś firma mi zaśpiewała 700zł...
agaB o ten mi chodzi: http://www.complex.gda.pl/index.php?option=com_asortyment&oferta=drewno_ogrodowe&Itemid=9&katid=33&task=sa&asid=72

albo taki sam ale bez doniczek po bokach.
ten complex to firma na kaszubach, oni mają sprzedaż w castoramie, ale z tego co wiem, też na kościuszki (po drugiej stronie wiaduktu od Galerii Bałtyckiej) są i tam też można bezpośrednio u nich kupić...

akurat podałam te dwie firmy, bo od nich kupuję ogrodówkę dla moich niemieckich klientów, jak pokażesz o który dokładnie ci chodzi, to powiem, ile tak +/- kosztuje
właśnie takie cos w obi widziłam. musze pojechac zobaczyc ile to kosztuje.

na forum chyba cieżko ze złozeniem sie na kupno czegos bo wiadomo ze nikt tak naprawde sie nie zna a potem moga byc problemy wiec ja sie nie pisze na takie składanie, choc to dobry pomysł ale nie w wypadku forum niestety.
tu masz inne bramki ogrodowe: http://www.complex.gda.pl/index.php?option=com_asortyment&oferta=drewno_ogrodowe&katid=33&Itemid=9&task=ak
myślę, że balonami tez możesz to przyozdobić

350zł też uważam za sporą inwestycję - dlatego propozycja, byśmy się np w 5 panien zrzuciły (a potem jeszcze odsprzedały;) )

jeszcze pomyślałam o czymś innym, co można później wykorzystać

w meblach ogrodowych są takie bramki ogrodowe np. http://bartosz.pl/oferta_foto.asp?id=14 - koszt podobny do tej metalowej, ale potem masz ozdobę ogrodową...

popytaj się też firm dekorujących, ile kosztowałoby przystrojenie domu, albo choćby wypożyczenie takiej bramy z dekoracją (nie musża być chyba same kwiaty)
na tym foto jest ozdobiona ta brama sztucznymi kwiatami ale te kwiaty chyba sporo kosztuja bo i duzo ich trzeba.
wow no fajna tylko strasznie duzo kosztuje jak na jeden raz.
ale wpadł mi do głowy inny pomysł jak ja zobaczyłam: moze z takiech desek-listewek drewnianych cos takiego mozna samemu zbudowac co myslicie?
w obi w dziale ogrodow chyba cos podobnego widziłam (troche inne ale ogolnie cos w tym stylu)
może zrobimy "zrzutę" na taką bramę?;)
do góry