Widok

jak udekorowac dom panny młodej?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
hej. nie wiem jak przygotowac dom do wesela jakie ozdoby? nie wiem czy to sie jeszcze robi ale na weselach ktore widziłam to w domach panny młodej drzwii dekorowali bukszpanem albo merta i do tego jakies kwiatki czy kokardki czy cos takiego sie nadal robi? jeszcze brame do wjazdu do domu widziłam ze balonami dekorowali, czy to nadal sie tez robi? no i jakis plakat na dzwiach wejsciowych typu "witamy gosci weselnych" czy Wy tez cos takiego lub cos w innym stylu robicie?
czy co sie wogole teraz robi?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
znalazałam na allegro taki stelaż do bramy... http://allegro.pl/item928436980_brama_weselna_brama_dla_mlodych.html

a masz możliwość przymocowania czegość do ściany domu? przy drzwiach - bo może tam do ściany poprzyczepiać...
karolinko moze ty wiesz jak taka brame sie robi?
oj, tego nie wiem :( - to już pytanie do firm dekoracyjnych...
agaB a z czego ta "brame" zrobic? z jakiegos drutu wygiac? czy jak to sie robi?
jak nie przerażają cię balony możesz na schodkach przed drzwiami postawić taką bramę, jak niektórzy do kościoła biorą
a materiałem przyozdobić dół balkoniku nad wejsciem

lub dwie jakieś donice z dużymi krzaczkami/kwiatami po bokach drzwi (pewnie takie juz macie;) )

tak ja bym to widziała
Karolinka29 wkleje ci linka jak mniej wiecej wyglada wejscie do mojedo domu zebys wiedziała co zrobic: to link z fotka http://www.pogodnydom.pl/uploads/projects/bielik/bielik_w1.jpg
nie ma do czego zbytnio zamontowac ozdób bo nie ma zadnych filarow, sa tylko schodki i daszek nad wejsciem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
no jak tradycja to trzeba ją podtrzymać;) delikatnie ozdobione wejście do domu na pewno będzie fajnie wyglądać
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
u mnie wszyscy w rodzinie robia takie ozdoby na wesela i ja tez mysle zrobic bo to taka jakby u nas tradycja.
nie nic nie mam, ale pomyśle i dam znać, faktycznie jak nie msz małej furtki to duża brama nie będzie dobrze wyglądała w tej opcji :)
my nie będziemy ozdabiać domu, szczerze to nawet o tym nie pomyślałam;)
ja bym chyba zrezygnowała z dekorowania "furtki" bo mam duża brame bez "furtki małej" i chyba to by łanie nie wygladało . tylko drzwi wejsciowe do domu bym jakos udekorowała tylko nie wiem jak. ten pomysł z orgazna fajny tylko jak ją na tych drzwiach ułozyc? masz moze jaks fotke?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mnie się generalnie takie tablice nie podobają.
U nas (domek jednorodzinny wolnostojący) pewnie jakimś tiulem udekorujemy porecz schodów + jakieś baloniki
Być może płot, ale to dużo materiału trzeba, więc nie wiem...

Nasi goście, poza tymi, co beda noc wcześniej nocować u rodziców (kuzynka taty) plus rodizce i rodzeństwo przybędą bezpośrednio do kościoła
nic nie trzeba, ale jak już chcesz to np. moja kuzynka miała tylko wejście czyt. furtkę udekorowaną delikatnie bardzo organzą i balonami - nie za dużo i elegancko :)
no własnie nie specjali mi sie takie " ozdoby" podobaja tzn wogole mi sie nie podobaja ale chyba jakos trzeba dom przystroic tylko nie wiem jak. jak inaczej to zrobic, moze Wy macie jakies pomysły?
goscie beda do mnie przyjezdzac do domu a z domu do koscioła razem pojedziemy.
robi się - jeśli się komuś to podoba - ja bym nie zrobiła. Ty sama chyba wiesz czy chcesz sobie walnąć na drzwiach coś , czy chcesz robić jakieś bramy- czy też nie. Tu nie ma znaczenia czy się robi czy nie, tylko czy Ty chcesz.
angelika sss tak z ciekawości kiedy masz ślub?

U mnie w domu było tylko paręnaście baloników pospinanych po 3 (2 perłowe, 1 złoty) na bramie na podwórze i przy wejściu do domu.
"witamy gości weselnych" - bedziesz gości przyjmować w domu?
do góry