Widok

jak wygladała u waszych dzieci uczulenie na płyn,proszek

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
mała ma na całych plecach wysypke i to ostra,wyczuwalna palcami,czerwone krostki,na szyi najbardziej.wczoraj miala tylko na szyi dzisiaj juz wszedzie,pare tez na bioderkach,raczkach.mamy nowy plyn do prania-moze to byc to?juz piore wszystkie ciuchy bez niego,chyba ze 3 pralki pojda.z drugiej strony przez te upaly jest mocno spocona caly czas,plecki i szyje to ma wrecz mokra
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
U Nas prawie całe ciałko było pokryte drobnymi krostkami, które potem zmieniły się w takie suche, łuszczące placki.
Ale z twojego opisu to mogą być równie dobrze potówki. Synek też ma od kilku dni właśnie na szyi, pleckach i jeszcze ramionach. Nie ma się co dziwić przy takich upałach.
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
też mi sie wydajeże to raczej z gorąca. Mja od proszku bo zarało dziecięcego i wypraliśmy w zwykłym-dostała takiej robnj czerwonej aszki, która znikęła sama
image
fotografia ślubna, chrzciny, ciąża,rodzinnie- http://www.betrisa.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ale to az tyle by miala? od karku do tyłka calutkie,płyn juz oddałam
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Liwia tez ma cale plecki i na ramionkach takie krostki a lata juz na golasa bez pampa nawet...myslalam ze to uczulenie na wolowine ale teraz jestem wrecz pewna ze to potowki;/
rany ale zjadam literki(bo paznokcie sobie pomalowałami i piszę z mokrymi :)
moja miała na całych pleckach ale teraz też dostała na szyi od gorąca imoże też na plecy przejć ale co zrobić taka pogoda.
image
fotografia ślubna, chrzciny, ciąża,rodzinnie- http://www.betrisa.pl
no Betrisa juz nic nie chcialam pisac...nic nie zrozumiałam,hihihihi
image
mała ciężarówko to prawdopodobnie potówki. Moja mała ma na pleckach od szyi aż do pupy. Całą szyję i pod paszkami :( pomimo kąpania jej przynajmniej 3 razy dziennie niestety ma :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
no wlasnie kapie ja popoludniu i około 19 ,to juz jestem spokojniejsza......dzieki,polata troche w samym pampersie i zobaczymy jutro,niech sie koncza juz te upały
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
moj mlody tez ma na calym ciele drobne, ale wyczuwalne czerwone krosty, mocno go swedza, bo strasznie sie drapie. bylismy u pediatry wczoraj i dostalam taka odp: "w takie upaly co drugie dziecko ma wysypke" ;-)troche mnie to uspokoilo, aczkolwiek nie uwierzylam jej, ze to z upalow ;-)
image
image
moja tez takie kropeczki ma... na szyji, do polowy mniej wiecej pleckow i na dekolcie hehe. Myslalam, ze to od niewej bluzeczki bo nie przepralam... ale chyba od tych upalow. Mnie tez uspokoilyscie w takim razie:) Ja mala kapie w nadmanganie potasu juz 2 dzien, dzis moze w krochmalu ja popluskam... i Soft. Kropki sa ale sa juz nie tak czerwone. Na udkach tez miala 2 dni temu ale zeszlo.
image
image
Mój synek dostał wysypki jak się bardzo mocno spocił w samochodzie po wizycie na plaży. Ma krostki na plecach, brzuszku, raczkach. Dodatkowo po nocy miał czerwone placki, co wyglądało jak pokrzywka. Byliśmy u pediatry i podobno to właśnie od spocenia się, może też podrażnił go piasek na plaży. Dostaliśmy zyrtec i wysypka zmniejsza się.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moja Mała też ma krostki ale wiem juz ze to potówki niestety taka pogoda i nasze maluchy a raczej ich delikatne ciałka tak reaguja:-)
dziewczyny u nas ta wysypka zmieniła się w duże placki jak skorupa żółwia co to jest??
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
Miśka też miała ostatnio wysypane całe plecy, kark i potylicę pod włosami i złaziło na ramiona.
Naszukałam się po necie i wychodziło mi że to raczej nie potówki bo miejsca nie te.
Chodziło mi po głowie że może być uczulenie na kakao bo akurat jakiś ciasto jadła wcześniej.
W każdym razie wykąpałam młodą w krochmalu, ale tylko raz, bo jednak takie spocone po całym dniu dziecko trzeba porządnie wymyć ;P a potem przez 3-4 dni po kąpieli w normalnym płynie nie smarowałam niczym tylko zasypywałam plecy i szyję mąką ziemniaczaną, i nie ma już sladu po wysypce.

Ostatnie upały zrobiły swoje - materiały w wózkach są sztuczne, u nas nawet podkładanie pieluchy pod plecy nie pomagało.
imageimage

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

ciekawe książki dla 4 latka jakie czytacie? (58 odpowiedzi)

czy możecie polecić jakieś fajne tytuły książek dla 4 latka do poczytania na dobranoc. W...

Wycieczka w przedszkolu (46 odpowiedzi)

Córka ma mieć w piątek wycieczkę w przedszkolu, jadą autokarem do Pucka i Rzucewa. No i tak się...

Pierwsze dni w przedszkolu - przyzwyczajanie (51 odpowiedzi)

Dziewczyny, naczytałam się w necie, że warto stopniowo wydłużać pobyt dziecka w przedszkolu. No...

do góry