Widok

jak "zlapać" mocz na badanie u 6 miesiecznej dziewczynki

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
pomocy-juz tydzień naklejam woreczek i nic zero, musze pilnie zrobic małej posiew a ja jak taka niezdara nie moge jej zlapać moczu , u synka nie miałam problemu ale coreczka jest taka malutka wazy 6 i 5 kg ten worek ja tylko odparza juz mysle zeby isc do pielegniarki a wy macie jakieś sposoby dziekuje z gory za rady
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Spróbuj do pojemniczka. Weź malutką do łazienki, puść wodę :) U mojej właśnie tak się udało złapać mocz. W woreczku zawsze szło bokiem :/
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
Ja dawałam małej dużo picia, potem kładałam na przewijak z gołą pupą i czekałam, jak po ok 10 min nic nie było to kładałam jej jeszcze na dół brzuszka ciepłą pieluszkę i siusiu zaraz było :) Zawsze łapałam do pojemniczka.
u mojej córeczki na pogotowiu przykleili do cipki taki pecjalny woreczek, normalnie na to ubrałam pieluszkę i po jakimś czasie mocz był w woreczku, zapytaj w aptece czy mają coś takeigo, możesz to sama w domu przykleić
osobiście odradzam woreczek, u nas przez woreczek wyszła masa jakiś bakterii (prawdopodobnie trafił sie jakiś felerny)i sie najadłam nie potrzebnie strachu, rozebrałam dziecko na przewijaku i sie bawiliśmy i cierpliwie czekałam żeby złapać bezpośrednio do kubeczka i się udało - oczywiście nie było żadnych bakterii! łapanie bezpośrednio do kubeczka daje jeszcze tą gwarancję że mocz jest pobierany prawidłowo gdyż tak jak u dorosłego jest ze środkowego strumienia
jakna posiew to nie moze byc z woreczka bo generalnie zawsze cos wyjdzie. jedyne to trzymać gołą pupę i czekać z polemniczkiem
u nas wyszło ok, ale to pielęgniarka zakładąla woreczek, może sie zna i nie zanieczyściła worka (który był przeciez sterylny zanim go otworzono)
Ja też czekałam na siusiu z gołą pupą :) I udało się :)
image
dziekuje ide mała wykapac i bede czekac na przewijaku mam nadzieje ze mi sie uda , dziekuje i pozdrawiam
Ale na posiew mocz musi byc dostarczony w ciagu godziny,ogolnie jak najszybciej do lab. Najlepiej zlapac po spaniu od razu na przewijak i dac pic, albo piers, napewno siknie:-) My teraz mamy problem z roczna corka bo jest ruchliwa i pobranie graniczy z cudem.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Imię dla chłopca: Borys, Igor, Bruno, Miłosz? (34 odpowiedzi)

Wiem że wybór imienia to kwestia gustu i zadanie dla rodziców, ale może wyrazicie swoje zdanie?...

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

jak poradzić sobie ze sprzątaniem (24 odpowiedzi)

Dziewczyny, jak sobie radzicie ze sprzątaniem dużych mieszkań, gdzie są dzieci i psy? Sprzątacie...

do góry