Widok

jaka maść na bliznę na główce?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dziewczyny proszę o radę.
dziś moja 2 latka, spadła z łóżka, tak niefortunnie że uderzyła główką o donicę. główka jest rozcięta i zszyta. chirurg mówił że rana jest szarpana więc to gorzej bo zostanie blizna:(, a w miejscu zbliznowacenie przecież włoski nie rosną:( Proszę o radę może kojarzycie jakieś dobre maście na blizny? cena nie jest istotna, ważne żeby jak najbardziej zagoiła bliznę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
moze CEPAN http://www.doz.pl/leki/p3794-Cepan
zapytaj lekarza ..stosują ją przy bliznach po ospie też
najlepsza na blizny jest: http://www.contractubex.com/pl/contractubex/index.jsp
mój kolega jako dziecko zrobił sobie bliznę policzku i mając ok25lat tą maścią sprawił że prawie śladu nie ma! tzn jak wiesz gdzie i że w ogóle ją ma to jak się przyjrzysz dojrzysz ;) a zanim ta maścią smarował z daleka widać było bliznę :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Też polecam Cepan-maść cebulowa
dzięki dziewczyny. zapytam jeszcze lekarza jak będzie jej sciągał szwy o te dwie mascie.
Dermabliz silikonowa naprawde dobra polecam.w
Na pewno lekarz lub farmaceuta coś doradzi, bo nie wszystko mozna u małych dzieci stosować.
Mi dla mojej 4,5 - latki w aptece polecali maść perłową jak pytałam, ale ostatecznie nie potrzebowałam stosować.
z tego co ja kojarzę to cepan można.
Mój syn rozciął sobie czoło na rączce od szuflady, ranka dosyć głęboka, ale obyło się bez szycia, miał tylko założone stripy.
I na tym czole dosyć mocno tą kreseczkę widać, pytałam pediatry, poleciła cepan
córka miała maść perłową, polecam

U mnie w naprawdę ciężkich przypadkach pomógł krem Octenicare, który według mnie jest nie drogi. Nie łudziłabym się, że blizna całkowicie zniknie, ale na pewno po tym kremie będzie znacznie łagodniejsza. W dodatku krem ma bardzo delikatne działanie i szerokie zastosowanie, więc na pewno nie podrażni skóry dziecka.

Zdecydowanie contractubex. To świetny żel który łatwo się wchłania i nie wywołuje u wrażliwej skóry dziecka żadnych niepowołanych skutków ubocznych.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry