Widok

jaki macie przyrost wagi w ciazy?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
witam przyszle mamy

chcialam sie dowiedziec jaki jest u was przyrost wagi w ciazy, tj ile przytylyscie?ja jestem w 4mcu i wrzucilam dopiero 1kg, zastanawiam sie czy to nie za malo?

jak jest u was?

pozdrawiamy wszystkie dwupaki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja narazie przytylam 6.4kg :) ale jeszcze "rosne" :)

38 tydzień, kilogramów dwanaście, dwanaścieniutko, dwanaściutko :)))))

a w pierwszej ciąży ponad 18!!!! :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
przez pierwsze 5 miesięcy schudłam łącznie 2 kg, nic nie przytyłam. Dopiero potem poszło:) Teraz 9 na plus
Na początku schudłam 5 kg, obecnie w 30 tc mam 7,4 kg na plusie. Jutro idę do położnej, więc się okaże ile jeszcze doszło.
image
ja mam na koncie +7kg :) teraz w pierwszej ciąży +12kg
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
w pierwszej ciąży chudłam przez pierwsze miesiące
do 30 tyg. chyba miałam 2 kg na plusie
przez 2 ostatnie miesiące dobiłam do 17 :)

a teraz...chyba już mam z 15 kilosów...ale też brzuch ze 3 razy większy niż poprzednio na tym samym etapie
image
image
Jest 32 tyg. i 14 kg (to moja pierwsza ciąża) - wszystko poszło w brzuszek :)
25 tydzień i + 4 kg :)
ale zo to apetet od kilku dni mam jak smok, więc zobaczymy jak to się skończy :)
image image
w ciąży więcej schudłam jak przytyłam ;) ale mam z czego ;P

w sumie w dniu porodu miałam 5 kg na plusie w stosunku do wagi sprzed ciąży ;)

bardzo szybko spadło mi 17 kg :P po czym 10 wróciło :) (już po ciąży)
witam,
ja w iazy tylam rowno po 2kg az doszlam do 20kg na + :-) ale po ciazy zaczelo mi wszystko ladnie schodzic,teraz mam jeszcze nie cale 2,5kg na +,jedynie co mi pozostalo to jeszcze falda po brzuszku ktora musze sobie wycwiczyc aby sie jej pozbyc.
Szczerze mowiac to nie ma normy ile powinno sie przytyc bo kazdy oraganizm jest inny i ma inne zapotrzebowania,jesli dzidzia rozwija sie prawidlowo i lekarz nie ma zadnych zastrzezen to najwazniejsze :-)
image

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
ja jestem w 33 tygodniu i mam +12 kg
image
image
ja przytylam w ciazy ok.10kg, gdzie 2 ostatnie m-ce [puchlam...mi lekarz akazam przytyc tylko 5kg, ale to na wage wyjsciowa, zbyt duza niestety, a dzidzia ur. sie 4.5kg, o czasie przed terminem, i ja nadal mam 5kg mniej niz sprzed ciazy, tylko ten brzuch, zostal i nie schodzi juz ;-(((
image

image
same chudziaczki :) Ja w ciązy przytyłam 28 kg z czego pewnie połowa to była woda :( Teraz minął rok i zostało mi jeszcze 3 kg nadwagi więc w sumie prawie wszystko zeszło.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
jestem w 32 tc i +17kg ;(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
w 4m-cu to miałam 3kg na minusie, a w sumie przytyłam 9kg, 5dni po porodzie juz tych 9kg nie miałam

image

do 5 misiąca byłam na zero ( w sumie nawet na minusie) teraz ok 1kg na plusie
image
image
ja narazie w 23tyg 5kg ;-) teraz planuje kg miesięcznie, ale zobaczymy jak wyjdzie ;-)
image
to znaczy ja jestem niby w 20-21 tyg, i mam +1kg,ale przyznam szczerze ze nie wiem jak Ci lekarze to licza hyh, ja licze po swojemu.

pozdrawiamy
ja przez pierwsze 4 miesiące +5 kg, bo zajadałam nudności,na finale było +12, w obydwu ciążach taki sam wynik końcowy
image
fotografia ślubna, chrzciny, ciąża,rodzinnie- http://www.betrisa.pl
Ja w tej chwili mam 14kg na plusie, do terminu 3 tygodnie więc mam nadzieję że już mi nie przybędzie.
Ja mam już + 12 kg. Jeszcze 6 tyg do końca, mam nadzieję że duzo nie przybędzie, nie mam juz takiego wilczego apetytu ;)
13kg w calej ciazy mi przybyło
Ja tak samo jak Joasia833 jestem w 15tyg. i tylko 1kg na plusie,a brzuszek już widać.Też się zastanawiam czy to nie za mało jak na ten tydzień ciąży.
image

image
u mnie brzuszek widac tak od ok 1,5tyg, z dnia na dzien jest coraz wiekszy, chociaz jak ide ulica to pewnie nikt nie rozpozna ze jestem w ciazy, pomysla pewnie ze sie sliwek najadlam, tylko znajomi widza brzuszek,cos czuje ze juz z 2 kg do przodu,hyh.
malinka222 nic się nie martw, wszytsko w porządku, ja w obu ciązach zaczełam przybierac dopiero około 20 tyg.:) Ważne jest to czy się dzidziuśś dobrze rozwija a nie kiloski nasze;)
Ja dobilam do plus 20 kilo w sumie nie jadłam za dużo nie miałam zachciewajek nie jadłam słodyczy bo miałam cukrzyce ciążowa ale tyłam:-(
28 na mecie :) po powrocie do domku było nadal +18kg, udało mi się to zrzucić w 4 m-s
U nas 29 tydzień ciąży i 4 kg do przodu,ale mam cukrzyce ciążową,więc muszę uważać na to co jem,chociaż czasem zgrzeszę:))
o diecie w ciąży i prawidłowym przyroście wagi w ciąży polecam filmik : https://www.youtube.com/watch?v=AGIHmlhae44
ta dziewczyna w ciazy przytyla tylko 4 kg dzięki temu, ze prawidlowo sie odzywiała (jadła 8 posilkow dziennie)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
U mnie na koniec 30tygodnia + 6,5kg :)
Ja w całej ciąży(trzeciej)do końca 41 tygodnia przytyłam 6 kg a na koniec nawet schudłam 0,5 ale to dlatego że upały okropne(nie mieszkam w PL)
Ja przytyłam 12 (42tyg). Wszystko stracilam po miesiacu. Teraz mam 8 mniej niz przed ciążą, najniższa waga jaka miałam do tej pory :)
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

W góry pociągiem - gdzie? (50 odpowiedzi)

Mam pytania do bardziej doświadczonych turystów. Gdzie najlepiej wybrać się z dzieckiem na...

macierzyński a likwidacja firmy (4 odpowiedzi)

Witam, Mam nadzieję, że jakaś obeznana osoba w kwestiach pracowniczo-zusowskich wesprze mnie...

Jaką piaskownicę polecacie do ogrodu? (27 odpowiedzi)

Zdecydowanie nadszedł czas tego zakupu ;) najpierw myślałam o plastikowej, zamykanej -...

do góry