Widok

jaki macie przyrost wagi w ciazy?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
witam przyszle mamy

chcialam sie dowiedziec jaki jest u was przyrost wagi w ciazy, tj ile przytylyscie?ja jestem w 4mcu i wrzucilam dopiero 1kg, zastanawiam sie czy to nie za malo?

jak jest u was?

pozdrawiamy wszystkie dwupaki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja przytyłam 12 (42tyg). Wszystko stracilam po miesiacu. Teraz mam 8 mniej niz przed ciążą, najniższa waga jaka miałam do tej pory :)
Ja w całej ciąży(trzeciej)do końca 41 tygodnia przytyłam 6 kg a na koniec nawet schudłam 0,5 ale to dlatego że upały okropne(nie mieszkam w PL)
U mnie na koniec 30tygodnia + 6,5kg :)
o diecie w ciąży i prawidłowym przyroście wagi w ciąży polecam filmik : https://www.youtube.com/watch?v=AGIHmlhae44
ta dziewczyna w ciazy przytyla tylko 4 kg dzięki temu, ze prawidlowo sie odzywiała (jadła 8 posilkow dziennie)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
U nas 29 tydzień ciąży i 4 kg do przodu,ale mam cukrzyce ciążową,więc muszę uważać na to co jem,chociaż czasem zgrzeszę:))
28 na mecie :) po powrocie do domku było nadal +18kg, udało mi się to zrzucić w 4 m-s
Ja dobilam do plus 20 kilo w sumie nie jadłam za dużo nie miałam zachciewajek nie jadłam słodyczy bo miałam cukrzyce ciążowa ale tyłam:-(
malinka222 nic się nie martw, wszytsko w porządku, ja w obu ciązach zaczełam przybierac dopiero około 20 tyg.:) Ważne jest to czy się dzidziuśś dobrze rozwija a nie kiloski nasze;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
u mnie brzuszek widac tak od ok 1,5tyg, z dnia na dzien jest coraz wiekszy, chociaz jak ide ulica to pewnie nikt nie rozpozna ze jestem w ciazy, pomysla pewnie ze sie sliwek najadlam, tylko znajomi widza brzuszek,cos czuje ze juz z 2 kg do przodu,hyh.
Ja tak samo jak Joasia833 jestem w 15tyg. i tylko 1kg na plusie,a brzuszek już widać.Też się zastanawiam czy to nie za mało jak na ten tydzień ciąży.
13kg w calej ciazy mi przybyło
Ja mam już + 12 kg. Jeszcze 6 tyg do końca, mam nadzieję że duzo nie przybędzie, nie mam juz takiego wilczego apetytu ;)
Ja w tej chwili mam 14kg na plusie, do terminu 3 tygodnie więc mam nadzieję że już mi nie przybędzie.
ja przez pierwsze 4 miesiące +5 kg, bo zajadałam nudności,na finale było +12, w obydwu ciążach taki sam wynik końcowy
to znaczy ja jestem niby w 20-21 tyg, i mam +1kg,ale przyznam szczerze ze nie wiem jak Ci lekarze to licza hyh, ja licze po swojemu.

pozdrawiamy
ja narazie w 23tyg 5kg ;-) teraz planuje kg miesięcznie, ale zobaczymy jak wyjdzie ;-)
do 5 misiąca byłam na zero ( w sumie nawet na minusie) teraz ok 1kg na plusie
w 4m-cu to miałam 3kg na minusie, a w sumie przytyłam 9kg, 5dni po porodzie juz tych 9kg nie miałam
jestem w 32 tc i +17kg ;(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
same chudziaczki :) Ja w ciązy przytyłam 28 kg z czego pewnie połowa to była woda :( Teraz minął rok i zostało mi jeszcze 3 kg nadwagi więc w sumie prawie wszystko zeszło.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Chrzest dziecka (29 odpowiedzi)

Forumki mam do Was pytanie... wiecie może czy w Parafii Św. Urszuli Ledóchowskiej Gdańsk Chełm, w...

Gdzie lepiej zrobić okulary? (75 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry