Widok

jaki zestaw ciastoliny polecacie?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
pytanie jak wyżej...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
my mamy lodziarnie play doh - fajna jest :-) polecam
Ja lodziarni nie polecam, bardzo ciężko chodzi maszynka i bez pomocy rodzica dziecko nie daje rady nic wycisnąć :(

Polecam fryzjera oraz dentystę dużo łatwiejsze w obsłudze :)
mięliśmy dentystę,dzięki nie,u córa nie bała się wizyty hehe:)
fryzjera też używaliśmy-bardzo fajne:)
my też mamy fryzjera i dentyste, polecam
a jak te zestawy mają się do wieku dzieci? W jakim wieku Wasze się nimi bawiły? Ja Lenie póki co kupiłam zwykłą wyciskarkę ale narazie nie kuma o co chodzi. Może jak się dłużej pobawi to załapie. Więc póki co na topie jest sama ciastolina, ugniatanie rączką, ewentualnie wycinanie foremkami :)
a ja właśnie myslałam o zakupie lodziarni,ale jak ciężko chodzi,to chyba na coś innego się zdecyduję..
z lodziarnią 4-5 latek spokojnie sobie poradzi
A ja polecam clowna (chociaż nie wiem czy jest jeszcze w sprzedaży- my mamy juz kika lat). Lodziarni nie polecam, moja 5-cio latka sobie radzi, ale nie ma takiej frajdy jak przy clownie.
Jak to zwykle ile mam, tyle opinii:-)
moje ciastolina zaczeluy sie bawic jak mialy skonczone 2 latka i pierwsze slysze ze lodziarnia ciezko chodzi
Wkładając cistolinę do miejsca w którym się ją wyciska, trzeba użyć na prawdę dużo siły by ją wycisnąć. Moja córka ma 4 lata i niestety nie jest w stanie sama się bawić. Inne zestawy nie sprawiają jej problemu. Pisze to z mojego doświadczenia.
http://allegro.pl/trefl-disney-ciastolina-ksiezniczki-2tuby-60026-i1259976615.html Nowość ładnie się lepi, piękne kolory, fajny zapach, mają i większe zestawy
Dziewczyny to lodziarnia czy dentysta? :)
Bo chce dzis kupic :)
A moze cukiernia bo tez jest w promocji :)

My mamy poki co zestaw z konikiem Pony, ktoremu robi sie grzywe i ogon, a ze corka kucyki uwielbia to zestaw sie sprawdza :)
popieram lidziarnia masakra jesli chodzi o uzytkowanie malego dziecka nie ma szans poprostu -mjakmama to chyab mało słyszałaś bo nie znam osoby ktora by powiedziala ze lodziarnia dziala lekko
nie bede sie z toba spierac - moje jakos sobie z nia radza - i moge byc dla ciebie pierwsza ktora uwaza ze dziala w miare lekko
jest mało realne żeby dziecko do 5 roku życia nacisnęło tą rączkę która powoduje że lody wychodzą ---to rzeczywiście masz zdolne dziecko :)gratuluje
a propos ciastoliny to ja 2 letnia córka dzisiaj dostała zestaw kuchni do babci firma simba cena zaskakująca niska niecałe 60 zł. Kupowała w sklepie Mały geniusz we Wrzeszczu ul. Dmowskiego.
W zestawie jest wałek, nóż, widelec, łyżka, 2x wyciskarki, forma do lodów, foremki różne.
te nie firmowe sa rownie fajne co firmowe tylko roznica w trwalosci ciastoliny jest firmowa tak szybko nie twardnieje
Teraz z córką się bawiłam 2 h i te mniejsze kawałki mniejsze niż 2 cm fakt szybko twardniały.

Dla mnie mogą być ;)
która ciastolina byłaby dla chłopaka 4 letniego?????pomozcie bo chce na prezent zamówic.
Dziewczyny polecam PLASTOPIANKĘ
Wygląda jak małe pozlepiane kupeczki styropianowe, ale jest super! Nigdy bym się nie spodziewała... medeluje się i lepi rewelacyjnie, nie brudzi i bardzo długo zachowuje swoje właściwości... No chyba że się zakurzy czy oblepi czymś sypkim np piasek czy mąka...
Ale cena na allegro jest przystępna i naprawdę warto spróbować!
Cokolwiek się nie ulepi to się trzyma nawet na najcieńszych nóżkach, bo jest leciutka
POLECAM!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry