Widok

jakie buty dla dziecka które uczy się chodzić?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
hej dziewczyny!

moja Kinia zaczela juz sobie pięknie wstawac przy wszystkim co wyższe od niej :) wzięta pod paszki wie jak prowadzić stopy do przodu wiec pewnie niebawem bedzie biegała w związku z czym mam pytanie do doświadczonych mam :)

jakie kupic jej buciki? takie pierwsze?? zastanawiam sie nad takimi wiecie.. ortopedycznymi ale czy to dobry wybór?
gdzie mozna kupic dobre buty dla dziecka w gdansku?

jednym z minusow jest to ze moja Kinia ma mega małe stopy w dodatku z wysokim podbiciem :-(( wszystkie buciki niemowlece jakie miala praktycznie leza nieuzywane bo zadne na jej stopie dobrze sie nie trzymaly...

bede wdzieczna za rady :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja kupiłam z sztywną piętą i szerokimi noskami - nasze chodziły na lato więc były to sandałki - po co dziecku buty oropedyczne skoro nie ma wady stóp??
Witam, kiedy moja corcia uczyla sie chodzic to kupilam takie ortopedyczne ( jest sklep w gdyni) ale pediatra odradzil mi dlatego ze dziecko szybciej zlapie rownowage na bosej nodze niz w buciku i wtedy zakupilam poprostu skarpetki antyposlizgowe, w bucikach nie chciala chodzic
I naprawde duzo pewniej stawiala nozki na boso:)
jak najwi,ęcej na boso stópka wtedy super się kształuje buty typy Tombud tylko od wieku 3 lat bo wtedy są najbardziej potrzebne
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
moja Kinia wlasnie tak dziwnie stawia jedna stópke... tak bardzo do boku i to mnie marwti :(
To idź do ortopedy- im wcześniej zaczniesz stosować się do zaleceń lekarza, tym lepiej dla małej.
Franek uczył sie chodzic boso....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Młody "po domu" lata w zasadzie tylko w skarpetkach z ABS-em. ;) Ale słyszałam już tak różne opinie, że nie wiem do końca sama, czy słusznie.

Ale na dwór musimy zakładać już coś poważniejszego - chciałam mu kupić buty Bartek, ale cena mnie zabiła. W rezultacie Młody ma buty z CCC, wydaje mi się, że jakościowo specjalnie nie odstają od tych drogich, a jaka ulga dla kieszeni.
my tez mamy buty z ccc, uwazam że są ok, zwłaszcza, że za chwilę trzeba bedzie kupic następne.
no dziewczyny skoro Wy twierdzicie ze buty ccc nie ostają od innych to chyba innych nie widziałyście ????To jest totalny plastik i za parę lat nie wytzrymacie ze smrodu od stópek swoich dzieci :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
no moja corka ma juz 14lat ,nigdy nie kupowalam jej drogich firmowych butow,za to czesto kupowalam w ccc i jakos smrodu nie ma ;)
A na serio to moje dzieci w domku chodza bez bucikow czy kapci,ewentualnie takie skarpeto kapcie lub skarpety antyposlizgowe.
image

image
A moj maly od kiedy zaczynal uczys sie chodzic to kupilismy mu buty z Tombutu i ma juz druga pare.
Nie sa to buty ortopedyczne ale profilaktyczne czyli zapobiegaja koslawieniu piet i kolan.Nie uwazam ze sa za sztywne.Sa to dobrze wyprofilowane skorzane trzewiki.Moj maly zasuwal w nich jak stary a zaczal chodzic normalnie ok.roczku wiec nie uwazam ze to spowalna nauke chodzenia.A zakladalam je mu jak jeszcze nie potrafil sam chodzic.
Ja tez wychowalam sie na tych butach i wszystko ok z moimi stopami.
Ci lekarze maja teraz jakis dziwny punkt widzenia zeby dzieci chodzily na boso.W zyciu bym na to nie pozwolila.
Jesli juz to dobrze jest aby dziecko latem chodzilo jak najwiecej golymi stopkami po piasku na plazy.
uważam,że nie można oszczędzać na butach dla dzieci,szczególnie tych pierwszych.
jak dla mnie buty z ccc to jeden wielki syf.plastic-fantastic.jeden jedyny raz się skusiłam i założyłam je może z 2 razy.noga się poci, sztywne to jakieś,niewygodne
no chyba,że coś się zmieniło, bo ja ten niewypał kupiłam kilka dobrych lat temu...
Ja kupilam raz buty w ccc dla malego,takie trampki na koncowke lata i przyznaje ze noga poci sie jak cholera.
Po godzinie musialam mu skarpety zmieniac.Poza tym po kilku tygodniach poszedl zamek w jednym bucie ale byly za tanie zeby je reklamowac.Poszly do smieci.
Do autorki watku:
Jesli niepokoi cie jak Twoja mala stawia jedna nozke to tym bardziej uwazam ze powinna nosic obuwie profilaktyczne.
A te buty sa tak skonstruowane ze nadaja sie na kazda nozke,nawet z wysokim podbiciem.
My mamy leciutkie sandałki Bartki, a na dwór kozaczki Ecco.
image

image

Jasne,tylko ze nie kazdego stac na buty Bartka czy Ecco.
Mimo to uwazam ze to troche prezegiecie kupowac dziecku buty za 200zl.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Kazdy kupuje to, na co go stać.

Dla mnie to nie przegięcie, wcale.Bartki nie są drogie, bez przesady!!!!!!!

Ecco-owszem.Ale za coś sie płaci.
image

image

W domu faktycznie synek chodzil w skarpetkach z abs-em. Na dwor w butach i byly to Bartki wlasnie, do konca 2-roku zycia innych butow mu nie kupilam. A potem to juz mial kilka par butow na jedna pore roku wiec byly rozne. Jako podstawowe Bartki, pozniej Ecco, ale do piaskownicy czy ogrodow babc kupowalam z CCC albo Coccodrillo. Ale CCC to byla pomylka i blad zrobilam 2 razy, wiecej nie powtorze.... Jak mozna malemu dziecku znieksztalcac stopke w niewyprofilowanych i do tego ze sztucznej skory butach? Teraz jako podworkowe kupuje Reserved lub Coccodrillo. A sandalki basenowe Adidas, ale to juz dla dobrze chodzacych dzieci.
Buty sa najwazniejszym ubraniem Waszych dzieci, nie nalezy na tym oszczedzac. Od tanszego plaszczyka nic im nie bedzie, wady stop zrobione przez buty typu CCC zostana na znacznie dluzej.
Moja mała po domu chodzi w takich skarpetkach ze skórzaną podeszwą. Nie może w samych skarpetach, bo mamy kafle :( i jest zimno. Na dwór już normalne kozaki.
Wlasnie takie skarpetki mialam na mysli :) .
Sarka tez biega w takich skarpetkach wlasnie albo w zwykłych.z jednego prostego powodu:w zadnych butkach nie chce chodzic.odrazu siada i sciąga.
natomiast w skarpetkach zasuwa.oczywiscie najlepiej na palcach.dziwie sie ze po calym dniu paluszki jej nie bolą:D
image
200zl za butki?
Boshe,nie dałabym tyle nawet gdybym mogła.przesada zdecydowanie.
image
a macie takie skarpetki podbite skórką lub czyms podobnym? :)
sprawdzaja sie?

jak założe Kini skarpety na rajstopy to chwila moment i sie sciagaja... no i przydaloby sie cos cieplejszego bo troche od kafli zimno...

na razie mam cos takiego
http://www.allegro.pl/item861759061_miekkie_buciki_do_nauki_chodzenia_z_natur_skorki.html

zwykle skarpetki troche sie ślizgaja.te podbite skórką a raczej czyms podobnym slizgaja sie duzo mniej i sa długie wiec nie spadają.
image
zerknelam na link.to sa butki.moja mala nie chce chodzic w zadnych.moze jej niewygodnie...niewiem.skarpetki z podeszwą skóropoodbną sprawdzaja sie super.
image
moze niektore mamy to zainteresuje-bylam ostatnio na szadolkach i otworzyli tam outlet coccodrillo. buciki ze 150zl poprzeceniane na 50.
chwila, chwila, w ccc są te z skórzane buty, na te plastikowe nawet nie patrze.
ja w tym roku wyjątkowo przyszalałam i mały dostał butki Ecco za 349 zł tak wiem to straszna kwota ale tak jakoś wyszło wok paru lat praktykujemy Geox na lato i zimę i są supet cena w granicy 260 zima 200 lato to nie jest mało i wiem o tym ale ciuszek można tańszy kupić a butki wychodzę z założenia że muszą być porządne może nie koniecznie takie drogie są tansze dobre też ale ccc odpada choćby nie wiem co napisali na tym pudełku ,że skóra w 100% i tak jest jakaś lipa w tych butach
W CCC nie ma ZADNYCH dzieciecych butow z prawdziwej skory, przeciez pytalam w dwoch sklepach, nawet wewnetrzna podeszwe ma skorzana bodajze jeden czy dwa modele. Skad pomysl ze to skora? Nie dosc, ze widac, ze nie, to sprzedawczynie zdecydowanie zaprzeczaja zeby mniejsze rozmiary (bo dla nastolatkow pewnie skorzane sa ;) ) mialy chociaz jeden skorzany model...
Jeju ja tu czytam takie rzeczy, że szok.
Jak można napisac, że żal kupic dziecku butki za 200zł???!!! A sobie kupujesz pewnie takie i nie jest Ci żal??!!
Mój synek ma butki Adidasa, Nike, Reeboka, jeszcze niew ma pumy ale czaję się na takowe, elefanta, ecco i barta, poza tym dwie pary orto a ma dopiero 9 miesięcy!!!!! Haloo!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
:D

To co dopiero będzie, jak buty zaczną mu być potrzebne. Ręcznie robione z Londynu mu sprowadzisz pewnie :D
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
hehe
jakby to była dziewczynka to by pewnie nosiła jak Suri Cruz od Louboutina ;)
ludzie to mają pomysły :)

moja Mila po domu chodziła boso, później w skarpetkach z abs, teraz dostanie befado, a na dwór ma Bartki
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
"Mój synek ma butki Adidasa, Nike, Reeboka, jeszcze niew ma pumy ale czaję się na takowe, elefanta, ecco i barta, poza tym dwie pary orto a ma dopiero 9 miesięcy!!!!! Haloo!!!"

poturlałam się :-DDDD

Fajne są elastyczne, skórzane butki Elefanten z Deichmanna. Ostatnio też Zawitkowski nimi "wymachiwał" jak mówił o zdrowych stopach, choć nie podawał marki. Jeszcze nie kupiłam, ale na razie najbardziej mi się podobają.
aha, Elefanten zazwyczaj 99zł
Byłam wczoraj w Deichmanie, Osowa. Fajne mają ceny na sportowe butki: Pumy za ok. 100 zł, Adidasy czy Nike (najdroższe za ok. 149 zł).
Tylko rozmiarów 27 i 28 zabrakło :-(

Warto też jeździć na Szadółki, raz udało mi się mlodej dorwać Timberlandy za 100 zł, jak je przymierzyła już w nich wyszła ze sklepu :-)
image
image
image
tak od 3 lat to jest plaskostopie ze szkoda gadac moja zaczela chodzic w pazdzierniku a od grudnia juz w ortopedycznych i przez rok chodzila powod u ortopedy na tzw szybce odbijalo sie plaskostopie po roku sladu nie ma.Znajoma jej corka ma 5 lat i ma teraz pretensje do lekarza ze ma dziecko w plaskostopie do tego nadwaga w tym wieku:( ale do siebie nie ma jak lekarz zalecil by kupic buty otropedyczne.Moja choidzla i nie zaluje bo jest zdrowa kazdy robi jak chce ale zdrowie dziecka jest w rekach rodzicow nie lekarza.
Memo ma specjalne buty do nauki chodzenia http://www.memoinfo.pl/MEMO-Dino-sandal. Kupiłam je synkowi, na początku zachwycił się rzepami :) od 2 tygodni stawia pierwsze kroczki, idzie mu coraz lepiej :) Memo są rzeczywiście bardzo miękkie, nóżka się nie obciera ani nie przemieszcza. Ale daję małemu "pobiegać" na bosaka, to tez jest zalecane.
A ja polecam buty firmy EMEL. Uważam, że jest to doskonała jakość połączona z przystępną ceną. Buty są z naturalnej skóry, ręcznie robione i mają uznanie Instytutu Matki i Dziecka. Dodatkowo w porównaniu z innymi mają bardzo ładne fasony i wyglądają lekko. Ja kupiłam a Akpolu za 115 zł.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Przedszkole nr. 9 Gdynia ul. Bp.Dominika (5 odpowiedzi)

Odradzam rodzicom. Dzieci za kare siedzą na krzesełkach,teksty"nie dostaniesz podwieczorka",ale i...

gdzie pojemniki na odzież używaną w gdańsku (18 odpowiedzi)

czy jeszcze są takie pojemniki? wiem, że to "mafia", ale lepiej tam wrzucić, niż do...

pomóżcie-pomysł na własny biznes (104 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

do góry