Widok
Mój Mikołaj akurat lubił pozycję kołyskową, ale znam bardzo dużo dzieci którym ta pozycja nie odpowiada. Za to wiązanie chusty np. kieszonka to ulubiona pozycja do zasypiania większości dzieci. Dla mnie chusta kółkowa to był koszmar... cholernie niewygodne, mocno obciążające kręgosłup i ramię. Muszę przyznać, że kupiłam chustę ale nie byłam przekonana do noszenia dziecka w niej. Bardzo zaskoczyło mnie to jak łatwo można ją związać i jak przyjemnie nosi się w niej dziecko. Mój mąż to w ogóle był na mnie wściekły za to, że wydałam tyle kasy "na kawał szmaty", ale jak mu założyłam ją i pochodził trochę ze śpiącym i tulącym się Mikołajem zmiękł i później wolał chodzić na spacery z Mikołajem w chuście a nie w wózku.
madaflay masz racje że na biodrze tylko jak dziecko siedzi już sztywno . Ja zaczęłam jak mała miała 5 miesięcy i kołyski nie nosiłam ;-). Ale ja jestem bardzo zadowolona z kółkowedo didymosa zwłaszcza na krótkie wyjścia z samochodu gdzieś itp. Szybko sprawnie i mogłam wszystko załatwić z dzieckiem ;-). Także polecam mieć i taka i taką na inne okazje. Tyle że przy cieższym dziecku kółkowa już gorzej lepiej się sprawdza wiązanka
Ja tez zaczynałam od elastycznej. I myslałam, ze od razu na ergonomiki sie przerzucę...
ha! Naiwna byłam ;-)
Jako, ze do ergonomicznych dziecko musi być siedzące, a w elastycznej w pewnym momencie robi sie cieżko zamówiłam długą tkaną nati, potem bambusa, neobulle, babylonie, aż w końcu indio didymosa ;-)
A zeby nie było...to mam teraz i MT i nosidło ergonomiczne ;-)
ha! Naiwna byłam ;-)
Jako, ze do ergonomicznych dziecko musi być siedzące, a w elastycznej w pewnym momencie robi sie cieżko zamówiłam długą tkaną nati, potem bambusa, neobulle, babylonie, aż w końcu indio didymosa ;-)
A zeby nie było...to mam teraz i MT i nosidło ergonomiczne ;-)
to widze ze ty doswiadczona chusciara jestes :). To sie ciesze bo myslałam ze ja tu jedna co kupiła pierwsza chuste i na niej nie zakonczyła :) tylko kupuje kolejna i kolejna :). dzis przyszło do mnie kolejne indio, niestety nie kaszmir ;-/ ale przecudowne konopie :). pierwszy raz miałam konopie w reku i jestem zachwycona ;). A no i przyszło indio eibe ( zielone) ale to dla koleżanki ale oczywiście se macnełam ;-). Grube , mięsiste jak koc ;-) ciekawe.
A no i ten bambus nati mnie kusi ;-) ale ten stary bo ta nowa perła jakoś nie dokońca do mnie przemawia
A no i ten bambus nati mnie kusi ;-) ale ten stary bo ta nowa perła jakoś nie dokońca do mnie przemawia