Widok

jakie kosmetyki dla noworodka...?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
w sumie pytanie do mam,ktore juz urodzily,ale nie tylko:) Tyle roznych firm jest tych kosmetyków,że sama juz niewiem co zakupic...a przeciez moze sie jeszcze okazać,ze dzidziuś nie bedzie np tolerował jakiejś konkretnej firmy i co wtedy?caly zakup od nowa... dlatego pytam jakie Wy kupowałyście?

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no dokładnie tak...dlatego wszyscy radzą, zeby kupić wszytsko jednej firmy i wtedy wiadomo od razu że dzidziuś jest na ta konkretną firmę uczulony :)

podobno najbardziej uczulajace sa kosmetyki Johnsona
a tanie i bardzo dobre sa nasze polskie Bambino

ja akurat mam Buebschena

image
image
wczoraj na Szkole Rodzenia polozna polecala Oilatum, ale one sa drogie, najmniej uczulają. Z tanszyh poecala Nivea baby, odradzala Johnson'a, bo najczesciej uczula.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
jak moj synek sie urodzil chodzila plotka ze kosmetyki J&J uczulaja wiec zdecydowalam sie na nasze polskie Bambino i sprawdzilo sie 100% synek nie byl na nie uczulony a i ja smarowalam sie oliwka po kazdej kompieli zwlacza brzuszek i nie mam ani jednego rozstepu:D tylko mydlo kupowalam na zmiane raz bambino raz nivea

image
tak na marginesie to Bambino jest produkowane przez Nivea Polska Sa :D

image
image
calkiem mozliwe bo te najbardziej mi pasowaly i mojemu synkowi

image
wiper napisał(a):

> tak na marginesie to Bambino jest produkowane przez Nivea
> Polska Sa :D
>
>

dokłądnie Ja uzywam własnie chusteczek bambino - rewelacja

POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
justi opinii tyle co mam i pielęgniarek,nam na sr mówiła że wystarczy emolium do wody i krem na odparzenia i już niczym nie musisz smarować,oliwić,te kosmetyki to producenci wymyślają bardziej dla rodziców,bo chyba takie małe dziecko nie potzrebuje żelu do kąpieli i szamponu do włosów..ja jednak kupiłam wszystko hippa ale jeżeli tylko pojawią się problemy ze skórą to kupuję emolium i coś na pupę i odtsawiam hippa

image
ja kupiłam tylko krem do pupy, na bużkę na spacery i mydełko do ciałka
jak będzie potrzeba to coś dokupię ale na razie powinno starczyć

image
image
Ja tez mialam tylko mydlo, talk i oliwke reszte kosmetykow uwazam za zbedna no i jeszcze w puzniejszym czasie jak maly powazniej sie odpazyl uzywalam SUDOCREM nie wiem czy dobrze napisalam nazwe bo to juz 7 lat temu hi,hi

image
My od początku używaliśmy Buebchen
slyszalam wlasnie ze kosmetyki Johnosona najbardziej uczulają.tez mam wlasnie zamiar skupic sie raczej na czyms rodem z Polski:) a sudocrem rzeczywiscie dobra rzecz-sama uzywalam na odparzenia bo mialam kiedys i zagoilo sie w mgnieniu oka.

image
ja stosuję NIVEA - płyn do kąpieli z oliwką ( rewelacyjny)
kosmetyki z serii emolium tez są fajne ale drogie, wiec polecam NIVEA

Johnson - uczula!!!!!!!!

POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
Ja stosuję Emolium i Oilatum, czasem Hippa.

image
używam Nivea i polecam!!!!!

image
ja kupiłam oilatum, mam też hippa kremik na odparzenia i jakąś oliwkę no i sudocrem
tylko nie Johnsona bo 3/4 dzieci ma ucuzlenie ja polecam bambino:)cała serie:)

Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
ja oliwki uzyłam tylko kilk arazy na główkę - ten płyn do kąpieli załatwoia sprawę :)
sudocrem -- u nas okazała sieporażką - mały miał czerwone plamki po nim, wec radze jesli to kup mała tubkę lub poczekaj 0 w szpitalu dostaniesz wyprawdę z próbnikami wielu kosmetyków

na pupę rewelacyjnie sprawdza sie nam bepanthen masc

polecam:
image
ewentualnie (zawiera duzo mniej oliwki) image
bepanthen maść image
emolium krem lub krem specjalny image
EMOLIUM Krem 18,00zł

Kliknij aby powiększyć

Opis produktu:
Krem kompleksowo odżywiający i pielęgnujący skórę suchą, bardzo suchą, skłonną do atopii i atopową, przywracając jej naturalną funkcję ochronną. Dzięki bogatej formule zapewnia długotrwałe, wielopłaszczyznowe działanie.
Emolium to linia nowoczesnych emolientów kompleksowo zwalczających przyczyny i skutki suchej skóry. Jest zalecana do profilaktycznej pielęgnacji skóry bardzo suchej oraz jako uzupełnienie leczenia dermatologicznego chorób przebiegających z suchością skóry, m.in. atopowego zapalenia skóry. Dzięki bogatym formułom preparaty z linii Emolium działają wielopłaszczyznowo, skutecznie przywracając skórze jej naturalne funkcje. Zawierają substancje lipidowe identyczne z tymi obecnymi w skórze oraz cząsteczki wiążące wodę w skórze. Są hypoalergiczne, nie zawierają barwników ani substancji zapachowych.
Preparaty Emolium są rekomendowane do stosowania u dzieci i niemowląt powyżej 1-szego miesiąca życia.

Wskazania:
Codzienna pielęgnacja skóry: suchej i bardzo suchej; podrażnionej, szorstkiej; w przebiegu atopowego zapalenia skóry.
Działanie:
Krem Emolium kompleksowo odżywia i pielęgnuje skórę suchą, bardzo suchą, skłonną do atopii i atopową, przywracając jej naturalną funkcję ochronną. Dzięki bogatej formule zapewnia długotrwałe, wielopłaszczyznowe działanie.
Jest emulsja typu olej w wodzie; natłuszcza i nawilża skórę; ogranicza transepidermalną utratę wody; odbudowuje płaszcz hydrolipidowy skóry; zmiękcza i uelastycznia naskórek.
Stosowanie:
Nanosić cienką warstwę kremu na dokładnie oczyszczona skórę. Najlepsze efekty osiąga się, stosując preparat minimum dwa razy dziennie.
Skład:
trójglicerydy kwasów kaprynowego i kaprylowego 4%, mocznik 3%, hialuronian sodu 1%, masło shea 4%, olej macadamia 3%, Fucogel® 3%, pantenol 1%, alantoina 0,5%, olej parafinowy 5%, gliceryna 2,5%
Opakowanie:
75 ml

image
image

to na poczatek ci wystarczy

co do emolium - poproś w aptekach - dają darmowe próbniki kremu, zelu oraz szamponu --- jeden wystarczy na 2 mycia maleństwa --- wypróbujesz - bedzie ok to kupisz....

a ja mam wszystko Bambino :) jak ktos tu juz zauwazył produkowane przez Nivea

mam tez płyny do kompieli Nivea

image
image
używałam różnych kosmetyków przy córce nivea, oilatum, bambino polecam z czystym sumieniem
a na pupę to nic lepszego niż mączka ziemniaczana, żadne talki, bepanten, sudokrem tylko zwykła skrobia w pieluszkę :P

córcia nr1
image

córcia nr2
image
ja tez mialam Bambino a bepanten polecam nie tylko dla dziecka ale i na sutki:)

Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
oo tak bepanten na sutki pokąsane pomaga :P
jej jak to było dawno aż zapomniałam..

córcia nr1
image

córcia nr2
image
ja od samego urodzenia sie Bartoszka uzywam dla niego serii Nivea Baby i z czystym sercem moge ja polecic. Zero jakichkolwiek uczulen i wysypek.

Pomarańczka napisał(a):

> a ja mam wszystko Bambino :) jak ktos tu juz zauwazył
> produkowane przez Nivea
>
> mam tez płyny do kompieli Nivea
>
>

i bardzo dobry wybór

ja na popękane sutki polecam czystą lanolinę - nie uczula , nie trzeba zmywać przed jedzeniem cyca przez maluszaka...
my stosowaliśmy na ustka już dwa sezony :)
rewelcyjnie się sprawdza zimą do smarowania ust maluszka na spacery
image

Do nawilżania i natłuszczania wrażliwych i popękanych brodawek sutkowych lub suchej skóry dziecka. 100% czystej lanoliny (tłuszcz owczy) zabezpiecza bolące brodawki. Wspomaga naturalną warstwę lipidową, naruszoną np. poprzez częste ssanie. Bez dodatków i konserwantów.

my uzywamy wszystkiego z serii Nivea Baby
a do pupki sudocrem badz bepanthen, (albo jeszcze linomag)

image
image
Ja kupiłam serię NIVEA BABY - polecam
Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
ja kupiłam płyn do kąpieli i krem na odparzenia firmy vitella ona jest z oliwką, krem do twarzyi oliwkę oraz płyn do mycia firmy hipp, linomag.
no to chyba zdecydje sie na nivea ,zreszta w sklepie tez mi raczej to proponowali:)

image
justi, kup Bambino-to praktycznie to samo a cena niższa :)

image
image
ja miałam płyn do kapieli mustela ale jest drogi
oilatum mi wogóle nie pasi wiec spróbuje nivea

aa wiem ze Bambino to ta sama firma nivea.faktycznie sprawdze jakie są różnice w cenach.

image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

gdzie pojemniki na odzież używaną w gdańsku (18 odpowiedzi)

czy jeszcze są takie pojemniki? wiem, że to "mafia", ale lepiej tam wrzucić, niż do...

Urlop niani (64 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

Wasze ulubione zapachy (71 odpowiedzi)

Jak w tytule - jakie sa Wasze ulubione perfumy?

do góry