Widok
jakie kosmetyki dla noworodka...?
jak moj synek sie urodzil chodzila plotka ze kosmetyki J&J uczulaja wiec zdecydowalam sie na nasze polskie Bambino i sprawdzilo sie 100% synek nie byl na nie uczulony a i ja smarowalam sie oliwka po kazdej kompieli zwlacza brzuszek i nie mam ani jednego rozstepu:D tylko mydlo kupowalam na zmiane raz bambino raz nivea
wiper napisał(a):
> tak na marginesie to Bambino jest produkowane przez Nivea
> Polska Sa :D
>
>
dokłądnie Ja uzywam własnie chusteczek bambino - rewelacja
> tak na marginesie to Bambino jest produkowane przez Nivea
> Polska Sa :D
>
>
dokłądnie Ja uzywam własnie chusteczek bambino - rewelacja
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.com

justi opinii tyle co mam i pielęgniarek,nam na sr mówiła że wystarczy emolium do wody i krem na odparzenia i już niczym nie musisz smarować,oliwić,te kosmetyki to producenci wymyślają bardziej dla rodziców,bo chyba takie małe dziecko nie potzrebuje żelu do kąpieli i szamponu do włosów..ja jednak kupiłam wszystko hippa ale jeżeli tylko pojawią się problemy ze skórą to kupuję emolium i coś na pupę i odtsawiam hippa
ja stosuję NIVEA - płyn do kąpieli z oliwką ( rewelacyjny)
kosmetyki z serii emolium tez są fajne ale drogie, wiec polecam NIVEA
Johnson - uczula!!!!!!!!
kosmetyki z serii emolium tez są fajne ale drogie, wiec polecam NIVEA
Johnson - uczula!!!!!!!!
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.com

ja oliwki uzyłam tylko kilk arazy na główkę - ten płyn do kąpieli załatwoia sprawę :)
sudocrem -- u nas okazała sieporażką - mały miał czerwone plamki po nim, wec radze jesli to kup mała tubkę lub poczekaj 0 w szpitalu dostaniesz wyprawdę z próbnikami wielu kosmetyków
na pupę rewelacyjnie sprawdza sie nam bepanthen masc
polecam:

ewentualnie (zawiera duzo mniej oliwki)
bepanthen maść
emolium krem lub krem specjalny
EMOLIUM Krem 18,00zł
Kliknij aby powiększyć
Opis produktu:
Krem kompleksowo odżywiający i pielęgnujący skórę suchą, bardzo suchą, skłonną do atopii i atopową, przywracając jej naturalną funkcję ochronną. Dzięki bogatej formule zapewnia długotrwałe, wielopłaszczyznowe działanie.
Emolium to linia nowoczesnych emolientów kompleksowo zwalczających przyczyny i skutki suchej skóry. Jest zalecana do profilaktycznej pielęgnacji skóry bardzo suchej oraz jako uzupełnienie leczenia dermatologicznego chorób przebiegających z suchością skóry, m.in. atopowego zapalenia skóry. Dzięki bogatym formułom preparaty z linii Emolium działają wielopłaszczyznowo, skutecznie przywracając skórze jej naturalne funkcje. Zawierają substancje lipidowe identyczne z tymi obecnymi w skórze oraz cząsteczki wiążące wodę w skórze. Są hypoalergiczne, nie zawierają barwników ani substancji zapachowych.
Preparaty Emolium są rekomendowane do stosowania u dzieci i niemowląt powyżej 1-szego miesiąca życia.
Wskazania:
Codzienna pielęgnacja skóry: suchej i bardzo suchej; podrażnionej, szorstkiej; w przebiegu atopowego zapalenia skóry.
Działanie:
Krem Emolium kompleksowo odżywia i pielęgnuje skórę suchą, bardzo suchą, skłonną do atopii i atopową, przywracając jej naturalną funkcję ochronną. Dzięki bogatej formule zapewnia długotrwałe, wielopłaszczyznowe działanie.
Jest emulsja typu olej w wodzie; natłuszcza i nawilża skórę; ogranicza transepidermalną utratę wody; odbudowuje płaszcz hydrolipidowy skóry; zmiękcza i uelastycznia naskórek.
Stosowanie:
Nanosić cienką warstwę kremu na dokładnie oczyszczona skórę. Najlepsze efekty osiąga się, stosując preparat minimum dwa razy dziennie.
Skład:
trójglicerydy kwasów kaprynowego i kaprylowego 4%, mocznik 3%, hialuronian sodu 1%, masło shea 4%, olej macadamia 3%, Fucogel® 3%, pantenol 1%, alantoina 0,5%, olej parafinowy 5%, gliceryna 2,5%
Opakowanie:
75 ml

to na poczatek ci wystarczy
co do emolium - poproś w aptekach - dają darmowe próbniki kremu, zelu oraz szamponu --- jeden wystarczy na 2 mycia maleństwa --- wypróbujesz - bedzie ok to kupisz....
sudocrem -- u nas okazała sieporażką - mały miał czerwone plamki po nim, wec radze jesli to kup mała tubkę lub poczekaj 0 w szpitalu dostaniesz wyprawdę z próbnikami wielu kosmetyków
na pupę rewelacyjnie sprawdza sie nam bepanthen masc
polecam:

ewentualnie (zawiera duzo mniej oliwki)

bepanthen maść

emolium krem lub krem specjalny

EMOLIUM Krem 18,00zł
Kliknij aby powiększyć
Opis produktu:
Krem kompleksowo odżywiający i pielęgnujący skórę suchą, bardzo suchą, skłonną do atopii i atopową, przywracając jej naturalną funkcję ochronną. Dzięki bogatej formule zapewnia długotrwałe, wielopłaszczyznowe działanie.
Emolium to linia nowoczesnych emolientów kompleksowo zwalczających przyczyny i skutki suchej skóry. Jest zalecana do profilaktycznej pielęgnacji skóry bardzo suchej oraz jako uzupełnienie leczenia dermatologicznego chorób przebiegających z suchością skóry, m.in. atopowego zapalenia skóry. Dzięki bogatym formułom preparaty z linii Emolium działają wielopłaszczyznowo, skutecznie przywracając skórze jej naturalne funkcje. Zawierają substancje lipidowe identyczne z tymi obecnymi w skórze oraz cząsteczki wiążące wodę w skórze. Są hypoalergiczne, nie zawierają barwników ani substancji zapachowych.
Preparaty Emolium są rekomendowane do stosowania u dzieci i niemowląt powyżej 1-szego miesiąca życia.
Wskazania:
Codzienna pielęgnacja skóry: suchej i bardzo suchej; podrażnionej, szorstkiej; w przebiegu atopowego zapalenia skóry.
Działanie:
Krem Emolium kompleksowo odżywia i pielęgnuje skórę suchą, bardzo suchą, skłonną do atopii i atopową, przywracając jej naturalną funkcję ochronną. Dzięki bogatej formule zapewnia długotrwałe, wielopłaszczyznowe działanie.
Jest emulsja typu olej w wodzie; natłuszcza i nawilża skórę; ogranicza transepidermalną utratę wody; odbudowuje płaszcz hydrolipidowy skóry; zmiękcza i uelastycznia naskórek.
Stosowanie:
Nanosić cienką warstwę kremu na dokładnie oczyszczona skórę. Najlepsze efekty osiąga się, stosując preparat minimum dwa razy dziennie.
Skład:
trójglicerydy kwasów kaprynowego i kaprylowego 4%, mocznik 3%, hialuronian sodu 1%, masło shea 4%, olej macadamia 3%, Fucogel® 3%, pantenol 1%, alantoina 0,5%, olej parafinowy 5%, gliceryna 2,5%
Opakowanie:
75 ml

to na poczatek ci wystarczy
co do emolium - poproś w aptekach - dają darmowe próbniki kremu, zelu oraz szamponu --- jeden wystarczy na 2 mycia maleństwa --- wypróbujesz - bedzie ok to kupisz....

Pomarańczka napisał(a):
> a ja mam wszystko Bambino :) jak ktos tu juz zauwazył
> produkowane przez Nivea
>
> mam tez płyny do kompieli Nivea
>
>
i bardzo dobry wybór
> a ja mam wszystko Bambino :) jak ktos tu juz zauwazył
> produkowane przez Nivea
>
> mam tez płyny do kompieli Nivea
>
>
i bardzo dobry wybór

ja na popękane sutki polecam czystą lanolinę - nie uczula , nie trzeba zmywać przed jedzeniem cyca przez maluszaka...
my stosowaliśmy na ustka już dwa sezony :)
rewelcyjnie się sprawdza zimą do smarowania ust maluszka na spacery

Do nawilżania i natłuszczania wrażliwych i popękanych brodawek sutkowych lub suchej skóry dziecka. 100% czystej lanoliny (tłuszcz owczy) zabezpiecza bolące brodawki. Wspomaga naturalną warstwę lipidową, naruszoną np. poprzez częste ssanie. Bez dodatków i konserwantów.
my stosowaliśmy na ustka już dwa sezony :)
rewelcyjnie się sprawdza zimą do smarowania ust maluszka na spacery

Do nawilżania i natłuszczania wrażliwych i popękanych brodawek sutkowych lub suchej skóry dziecka. 100% czystej lanoliny (tłuszcz owczy) zabezpiecza bolące brodawki. Wspomaga naturalną warstwę lipidową, naruszoną np. poprzez częste ssanie. Bez dodatków i konserwantów.