Widok

jakie parówy dla roczniaka?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
hej,
mam pytanko-czy roczniakowi można podawać zwykłe parówki (jakie?) oprócz tych ze słoika (bodajże) Gerbera??????
dzieki za podpowiedz.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
w Lidlu są jakies , ktore mają ponad 80% mięsa ale nie wiem czy dobre w smaku , zawsze zapomne kupić na próbę :-) a rzadko bywam w Lidlu
ja od początku kupuję Madzi z Sokołowa parówki z szynki mają 96 % mięsa, są pyszne i delikatne:)))
84% maja Pikoka z Lidla, ja kupuje tez Morlin Berlinki
berlinki
acha-czyli zwykłe Berlinki można zapodać? :) Bo ja myslalam że są jakieś specjalne dla dzieci :) cudownie zatem, bo sama je lubię :D

dzięki dziewczęta!
te gerbera ohyda - jak spróbowałam to nie dałam więcej dziecku,
daję z Lidla te z dużą zawartością mięsa i odtłuszczone z Sokołowa
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Kurcze, a ja myślałam że roczne dziecko to już je wszystko co dorośli, oczywiście tyle, ile nakazuje zdrowy rozsądek :)

Moje dzieciaki jadły "dorosłe" posiłki jak skończyły 10 mies.

Paróweczki też kupuję z jak nawiększą zawartością mięsa.
Kiedyś ... za naszych czasów... były cielęce dla dzieci. Teraz są a'la cielęce (zawartośc cielęciny max.3% reszta to inne dodatki).

Bardzo dobre są też serdelki z żukowskiej spółdzielni masarskiej (można kupić na iełdzie w chwarzczynie). Nie są tłuste, nie rozlewają się podczas gotowania i nie pęcznieją, ale są mega smaczne :)
http://www.gs-zukowo.pl/
RENNI może inaczej byś myślała jakby Twoje dziecko w kółko miało wysypkę z ropiejącymi rankami od alergii pokarmowej na większość rzeczy, ale dziękuję za odp zamieszczoną poniżej tego co myślisz :)

ps no moja też dostała tylko jedną z Gerbera bo nie chciała, a ja spróbowałam i bleeeee :)
te z lidla sa pszepyszne !!
nooo PIKOK tez lubię :)
my tez kupujemy z lidla, jak tylko tam jesteśmy, niestety, moj roczniak w ogóle nie chce jesc parówek
morlinki dla dzieci
Okruszek_ jak u twojego maluszka jest podejrzenie skazy białkowej czy innej alergii pokarmowej, to całkowicie zrezygnowałabym z parówek, bo nie ukrywajmy ale największy śmietnik jest.

Zatem nie pozostaje nic innego jak testować po kolei tych Lidlowych (sama je od czasu do czasu kupuję i rzeczywiście są smaczne)

Szkoda mi dzieciaczka, mam nadzieje ze z czasem Młoda z tego wyrośnie...
lidlowe są fajne polecam
no spoko, dzięki, mi też jej szkoda :/ i też mam nadzieję, że jej to przejdzie.

Właśnie stąd mój wątek-bo w parówach jest niezły przemiał wszystkiego dlatego zastanawiałam się czy są jakieś specjalne dla dzieci, ale będę próbować zatem po kolei :)

Co prawda jeszcze nie teraz-może za jakiś miesiąc bo właśnie jesteśmy na etapie zmiany mleczka na zwykły Bebilon :)
odkąd odkryłam parówki Pikok z Lidla (jakieś 2m-ce temu) - kupuję tylko je :] (duża paczka co tydzień)

są pyszne na zimno i na gorąco :) i faktycznie mięsne ;) bez MOMu ;)

mają więcej mięsa niż Berlinki ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Berlinki -Morlin i Jedynki
Ja kupuję w sklepie Benedyktyńskim (Gdynia) parówki cielęce i wieprzowe...są pyszne i mają bardzo dużą zawartość mięsa :)

A z pakowanych Indykpola uwielbiamy z Mężem i Mała też czasem dostaje...

Ale dzięki za info o PIKOKACH, napewno spróbujemy :)

Berlinek nie lubię...poza tym ja zawsze zwracam uwagę czy się parówki mocno deformują po ugotowaniu...jak tak, to są mocno wypełniaczem potraktowane...i takich unikam...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry