Widok

jakie roślinki na zewnątrz

temat Marka
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziękuję że za mnie założyłaś:-)miło bardzo
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pelargonie czy begonie długo będą cieszyć oko. Na krócej bratki, na ich miejsce petunie, surfinie czy aksamitki, a potem np. astry.

Jestemy zielony w tym temacie więc proszę jaśniej, jak to zrobić przygotować i wg ogólnie samotny od roku ale bardzo lubię kwiaty bo to takie życie kwitnące jest wtedy

Kupić skrzynki z uchwytami do zawieszenia na balkonie (chyba że mają stać na podłodze) w sklepie typu Castorama czy Obi , następnie ziemię do kwiatów (nawet w Biedronce), a na końcu kwiatki - w kwiaciarni czy wymienionych wyżej sklepach. Instrukcji wsadzania kwiatów do skrzynek chyba nie potrzeba? ;)

Ja mam dużą działkę i chciałbym żeby były w ziemi naturalnie i długo było pięknie:-)

To masz pole do popisu. Dosłownie i w przenośni.

marekjankowski3@onet.pl proszę i czekam:-)

Nie jestem ekspertem w hodowli roślin ale chętnie coś podpowiem
Orientujesz się może jaki rodzaj ziemi posiadasz?
Co na niej teraz rośnie?

Hmy trawa czyli humus 20cm mam przekopane i przygotowane pod rośliny:-)czyli wypielone ogólnie ciemna ziemia:-)

czyli ziemia z importu czyli nawieziona ,czarnoziem
A może wiesz co jest głębiej jaka jest oryginalna gleba?
On ile kwiatkom to nie robi różnicy , to krzewom i drzewom już tak

czy to miejsce gdzie non stop jest słońce czyli teren otwarty i przewiewny?
czy są miejsca całkowicie zacienione przez większą część dnia ?

Eh powiem tak działka 1 hektar zaciemnienia nie ma a wiatry są:-)nikt raczej się obok nie wybuduje bo rzeki w koło są:-)a głębiej to żwir z kamieniem:-)wiem bo niedawno dom sam budowałem:-)

I naturalna ziemia nic nie z importu:-)

Teren otwarty:-)

no to hulaj dusza, prawie wszystko się nada
A to ma być wersja wypoczynkowa, reprezentacyjna czy użytkowa ?
jaki jest cel tej ziemi i co na niej potrzebujesz zrobić?
czy ma być żywopłot czy raczej nie?

Ile czasu w tygodniu możesz poświęcić na jej pielęgnację? (strzyżenie, podlewanie, inne zabiegi)

Czy będziesz ją używał tylko w sezonie czy zimą też?

No mieszkać tam będę bo dom już postawiłem a muszę jakoś ogarnac w koło:-)w koło granic pisadze choinki bo już do połowy mam:-)no i z przodu teraz posadzę choinki trochę już za późno na to ale na jesien musze:-)już liczyłem i wstępnie 1200sztuk muszę kupic to jest taki mały fragment działki do siedzenia na grilla i wypoczynek czyli 20 na 30 m:-)

Chodzi mi zeby kwiaty otaczały to wszystko:-)czyli miejsce w którym będzie wypoczynek

Mogę bardzo dużo czasu poświęcić bo jak chce to mam go dużo tylko chodzi o to żeby to wszystko było z pomysłem i jakoś zgrało się do kupy:-)

oj, oj
choinki są ładne jak są małe
I rosną jak stożki -im większą choinką tym więcej miejsca na obwodzie z działki zabiera
pod drzewem nic nie poradzisz bo nie ma gdzie
A jak już do 10 metrów dorosna to można wyciąć dolne gałęzie ale pod choinką będzie trochę za sucho i mało miejsca bo korzenie
to potrafią być naprawdę ogrome drzewa i dosyć szybko się rozrastaja zabierając miejsce, dużo miejsca
jeśli obok rośnie coś innego, np. druga choinka to dziwnie potem wyglądają lub będą się zagluszać czyli jedno w drugie wrastać
Na wycinkę dużych okazów drzew iglastych rodzimych gatunków trzeba będzie się starać o pozwolenie
na wlasnej dzialce będziesz prosił urząd gminy o pozwolenie na wycinkę własnych drzew
trzy lata temu to przerabiałam

Mi zależy żeby wygluszyc działkę od przodu bo ulice mam 80m od domu:-)ja już odpadam dobranoc odezwę Się jutro:-)
do góry