Widok

jakieś fajne pomysły jak urządzić roczek dziecka-piszcie!!

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
może już przeżyłyście tą uroczystość w jakiś fajny sposób:miejsce, tort ciekawy, dekoracje, zabawy -zdradźcie parę pomysłów!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
zwyczajnie w domu,z goscmi z rodziny,oczywiscie jakis piekny tort obowiazkowo.zabawy? hmm...szczerze to nie bylam nigdy na roczku,na ktorym odbywały sie jakies zabawy,ale pomysł fajny:)
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja przygotowałam na DVD 20 minutową prezentację zdjęć z podkładem muzycznym. Zdjęcia od narodzin do 1 urodzin :) Wszystkim się bardzo podobało.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
o też fajny pomysł z prezentacją. My robimy w knajpie małej roczek :). Za małe mieszkanie i tyle samo wyjdzie kasy w knajpie co w by robiła w domu.
a można wiedzieć w jakiej?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
w gdańsku chata chłopska, taka sama jest i bliżej w Gdyni. W Sopocie kamiennym potoku
U mnie było tak:

-miejsce-- duży pokój

-tort-- od Sowy (Myszki w serze),Teraz ładne robi Martszp

-dekoracje-- balony, serpentyny, kubeczki i talerzyki z Kubusiem Puchatkiem, obrus foliowy tez z Puchatkiem. Przy firankach pozawieszane kwiatki i motyle wycięte z bibuły.
Transparent na ścianie : 1 roczek Jasia.

-zabawy, hmm --- tylko prezentacja na tv ze zdjęć naszego szkraba no i rzucanie balonami (jak to u dzieci bywa)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
- w domku
- rodzina
- zrobilam 4 kolory galaretki, pokrojone w kostke + owoce ( wniogrona, brzoskwinie, ananas, mandarynki) + bita smietana
- jakies ciacho
- tort od SOWY my lubimy kostke LUWR i z tego tort nam zrobili, ale mozna dzieciowe wzory zamowic
- kazdemu z gosci dalismy zdjecie synka, zrobione dzien wczesniej p pierwszym strzyzeniu, urodzil sie z dlugimi wlosami i do roczku wygladal jak dziwczynka, dzien wczesniej byl u fryzjera ktory zmienil go w chlopca, nikt go nie poznal :), zdjecie wszyscy maja do dzis, oprawilismy je w "paspartu" i zafoliowalismy.
- zabawy goscie bawili sie z synkiem przyniesionymi prezentami, w zupelnosci wystarczylo
Mysle ze przyjecie z "zabawa" klaunem, innymi dziecmi mozna zrobic jak dziecko ma 3 latka, wczesniej to jest raczej dla rodzicow niz dla dziecka, oczywiscie dekoracje i czapeczki obowiazkowo :) maluszek sam wreczal przydzial gosciom
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
dzięki za porady, może toś coś jeszcze ma fajnego w zanadrzu
image
ktoś może coś jeszcze wymyśli
podbijam , u nas roczek za 3 miesiące , znalazłam na necie taka wielka ramke i tam mozna wlozyc zdjecia od narodzin do roczku i odcisnac stópkę ,mysle o zakupie tego i balony z helem zeby było bardzo kolorowo i serpentyny i ciasta i szwedzki stół bo małe mieszkanie ale chcemy w mieszkaniu zeby było tak rodzinnie i dzieci mogły sie bawic razem bo w knajpie to ciezko by było
hej a skąd miałaś ten transparent z napisem:1 roczek Jasia. Jak szukam takiego tylko z imieniem dziewczynki. Bardzo by mi to pomogło gdybyś napisała. Szukałam w internecie ale nie mogłam znaleźć. Proszę o pomoc i z góry dziękuję.
a ja w razie czego odradzam zamawiania tortu w Stefance...
zamawialiśmy teraz na dwa latka dla małego i miał być pięknie przystrojony itp itd a co do czego zrobili cały różowy z napisam :dwa latka Jasia: i jakiś tragiczny wzorek z brzoskwiń i kiwi. byłam tak wściekła na ten tort że całą impreze mi to popsuło:(
NIGDY WIĘCEJ!!
My tez mielismy w restauracji

Obiad, tort kawa herbata, rodzinnie i przyjemnie :)

Pod koniec imprezy kazdy z gosci dostał zdjecie Mlodej i do tego mily tekst z podziękowaniem :) uczestniczenia w imprezie przejscia od niemowlaka do roczniaka :)
image
myślę, że taki transparent można zrobić samemu :)
image
Super pomysł z tą projekcją zdjęć.Jest jeszcze taka zabawa co wybierze dziecko.Stawia się na stole kieliszek,pieniążek,różaniec i coś jeszcze ale nie pamiętam co.Co dziecko wybierze w takim kierunku potoczy się jego życie,oczywiście z przymrużeniem oka;-)
image

image
Ja też ODRADZAM stefankę na urodzinki synka zamówiłam ,miał być ładny urodzinowy a był zwykły jak z wystawy i jeszcze napis zrobiony na odpiernicz ,nic szczególnego w domu bym zrobiła taki sam albo ładniejszy.NIGDY WIĘCEJ! .
ja - właśnie jak ja zamawiałam w Stefance tort to na wystawie były prześlicznie przystrojone torty więc uwierzyłam na słowo że nasz też będzie ładny:( niestety zawiodłam się...

gościom podobno smakował tort... a mnie nie ;]
Jejku ja już nie mogę się doczekać roczku Madzi:) Co do tego filmiku z fotkami to dobry pomysł :) Mam ich mnóstwo więc i będzie co oglądać :) Tort oczywiście także będzie, i balony i serpentyny i czapeczki :) My już każdy miesiąc w czapeczkach chodzimy :) Hihi tylko tata się upiera i nie chce. Ehh jak tak myślę to już mi się łezka w oku kręci.

A co kupić takiemu malcowy na roczek? Kurczę nie chciałabym aby zasypali Nas wszyscy zabawkami bo po roczku będa święta i znów zabawki.
imageimage
ktos sie pytal o banery to tu mozna zamowic:
http://www.partybox.pl/kat_p_30,58,88_88_banery_personalizowane.html
image
image
A my robiliśmy 2 razy roczek. Jeden dla znajomych i rodziny z dziećmi do 3 lat. Wynajęliśmy klub Makaraka ( Gdynia Dąbrowa), przywieźliśmy tort, napoje dla dzieci deserki i bobofruty. Zawiesiliśmy balony, serpentyny. Dzieci nawet poniżej roku - takie raczkujące wyhasały się tam w bezpiecznym zabezpieczonym miejscu. Była maszyna z bańkami, huśtawki z sufitu, kącik rysownika. Rodzice się nagadali, zjedli tort - maluchy drożdżówkę domowej roboty i było SUPER.
Nikt nie wierzył że takie maluchy mogą się tak wybawić. Do dziś wszyscy pamiętają.
A tydzień później był obiad i tort dla dziadków, chrzestnych i cioć. To już w domku. Też były balony - zresztą te przywiezione z Makaraki tydzień wcześniej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ale fajne miejsce ta Makaraka! A jest coś podobnego w Gdańsku?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jak wyprawiacie urodziny dla dzieci? (27 odpowiedzi)

Witajcie! Jak bardzo hucznie obchodzicie urodziny dzieci? Głownie chodzi mi o to czy urządzacie...

ciąża a żelowe paznokcie (13 odpowiedzi)

Witam koleżanki......czy wiecie o jakiś przeciwskazaniach do robienia sobie żeli w trakcie...

bałagan u nastolatki (26 odpowiedzi)

Czy nastolatke da sie nauczyć porządku? Jak to zrobic skoro już nic nie pomaga...W swoim pokoju...

do góry