Widok

jakieś fajne pomysły jak urządzić roczek dziecka-piszcie!!

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
może już przeżyłyście tą uroczystość w jakiś fajny sposób:miejsce, tort ciekawy, dekoracje, zabawy -zdradźcie parę pomysłów!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
zwyczajnie w domu,z goscmi z rodziny,oczywiscie jakis piekny tort obowiazkowo.zabawy? hmm...szczerze to nie bylam nigdy na roczku,na ktorym odbywały sie jakies zabawy,ale pomysł fajny:)
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja przygotowałam na DVD 20 minutową prezentację zdjęć z podkładem muzycznym. Zdjęcia od narodzin do 1 urodzin :) Wszystkim się bardzo podobało.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
o też fajny pomysł z prezentacją. My robimy w knajpie małej roczek :). Za małe mieszkanie i tyle samo wyjdzie kasy w knajpie co w by robiła w domu.
a można wiedzieć w jakiej?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
w gdańsku chata chłopska, taka sama jest i bliżej w Gdyni. W Sopocie kamiennym potoku
U mnie było tak:

-miejsce-- duży pokój

-tort-- od Sowy (Myszki w serze),Teraz ładne robi Martszp

-dekoracje-- balony, serpentyny, kubeczki i talerzyki z Kubusiem Puchatkiem, obrus foliowy tez z Puchatkiem. Przy firankach pozawieszane kwiatki i motyle wycięte z bibuły.
Transparent na ścianie : 1 roczek Jasia.

-zabawy, hmm --- tylko prezentacja na tv ze zdjęć naszego szkraba no i rzucanie balonami (jak to u dzieci bywa)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
- w domku
- rodzina
- zrobilam 4 kolory galaretki, pokrojone w kostke + owoce ( wniogrona, brzoskwinie, ananas, mandarynki) + bita smietana
- jakies ciacho
- tort od SOWY my lubimy kostke LUWR i z tego tort nam zrobili, ale mozna dzieciowe wzory zamowic
- kazdemu z gosci dalismy zdjecie synka, zrobione dzien wczesniej p pierwszym strzyzeniu, urodzil sie z dlugimi wlosami i do roczku wygladal jak dziwczynka, dzien wczesniej byl u fryzjera ktory zmienil go w chlopca, nikt go nie poznal :), zdjecie wszyscy maja do dzis, oprawilismy je w "paspartu" i zafoliowalismy.
- zabawy goscie bawili sie z synkiem przyniesionymi prezentami, w zupelnosci wystarczylo
Mysle ze przyjecie z "zabawa" klaunem, innymi dziecmi mozna zrobic jak dziecko ma 3 latka, wczesniej to jest raczej dla rodzicow niz dla dziecka, oczywiscie dekoracje i czapeczki obowiazkowo :) maluszek sam wreczal przydzial gosciom
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
dzięki za porady, może toś coś jeszcze ma fajnego w zanadrzu
image
ktoś może coś jeszcze wymyśli
podbijam , u nas roczek za 3 miesiące , znalazłam na necie taka wielka ramke i tam mozna wlozyc zdjecia od narodzin do roczku i odcisnac stópkę ,mysle o zakupie tego i balony z helem zeby było bardzo kolorowo i serpentyny i ciasta i szwedzki stół bo małe mieszkanie ale chcemy w mieszkaniu zeby było tak rodzinnie i dzieci mogły sie bawic razem bo w knajpie to ciezko by było
hej a skąd miałaś ten transparent z napisem:1 roczek Jasia. Jak szukam takiego tylko z imieniem dziewczynki. Bardzo by mi to pomogło gdybyś napisała. Szukałam w internecie ale nie mogłam znaleźć. Proszę o pomoc i z góry dziękuję.
a ja w razie czego odradzam zamawiania tortu w Stefance...
zamawialiśmy teraz na dwa latka dla małego i miał być pięknie przystrojony itp itd a co do czego zrobili cały różowy z napisam :dwa latka Jasia: i jakiś tragiczny wzorek z brzoskwiń i kiwi. byłam tak wściekła na ten tort że całą impreze mi to popsuło:(
NIGDY WIĘCEJ!!
My tez mielismy w restauracji

Obiad, tort kawa herbata, rodzinnie i przyjemnie :)

Pod koniec imprezy kazdy z gosci dostał zdjecie Mlodej i do tego mily tekst z podziękowaniem :) uczestniczenia w imprezie przejscia od niemowlaka do roczniaka :)
image
myślę, że taki transparent można zrobić samemu :)
image
Super pomysł z tą projekcją zdjęć.Jest jeszcze taka zabawa co wybierze dziecko.Stawia się na stole kieliszek,pieniążek,różaniec i coś jeszcze ale nie pamiętam co.Co dziecko wybierze w takim kierunku potoczy się jego życie,oczywiście z przymrużeniem oka;-)
image

image
Ja też ODRADZAM stefankę na urodzinki synka zamówiłam ,miał być ładny urodzinowy a był zwykły jak z wystawy i jeszcze napis zrobiony na odpiernicz ,nic szczególnego w domu bym zrobiła taki sam albo ładniejszy.NIGDY WIĘCEJ! .
ja - właśnie jak ja zamawiałam w Stefance tort to na wystawie były prześlicznie przystrojone torty więc uwierzyłam na słowo że nasz też będzie ładny:( niestety zawiodłam się...

gościom podobno smakował tort... a mnie nie ;]
Jejku ja już nie mogę się doczekać roczku Madzi:) Co do tego filmiku z fotkami to dobry pomysł :) Mam ich mnóstwo więc i będzie co oglądać :) Tort oczywiście także będzie, i balony i serpentyny i czapeczki :) My już każdy miesiąc w czapeczkach chodzimy :) Hihi tylko tata się upiera i nie chce. Ehh jak tak myślę to już mi się łezka w oku kręci.

A co kupić takiemu malcowy na roczek? Kurczę nie chciałabym aby zasypali Nas wszyscy zabawkami bo po roczku będa święta i znów zabawki.
imageimage
ktos sie pytal o banery to tu mozna zamowic:
http://www.partybox.pl/kat_p_30,58,88_88_banery_personalizowane.html
image
image
A my robiliśmy 2 razy roczek. Jeden dla znajomych i rodziny z dziećmi do 3 lat. Wynajęliśmy klub Makaraka ( Gdynia Dąbrowa), przywieźliśmy tort, napoje dla dzieci deserki i bobofruty. Zawiesiliśmy balony, serpentyny. Dzieci nawet poniżej roku - takie raczkujące wyhasały się tam w bezpiecznym zabezpieczonym miejscu. Była maszyna z bańkami, huśtawki z sufitu, kącik rysownika. Rodzice się nagadali, zjedli tort - maluchy drożdżówkę domowej roboty i było SUPER.
Nikt nie wierzył że takie maluchy mogą się tak wybawić. Do dziś wszyscy pamiętają.
A tydzień później był obiad i tort dla dziadków, chrzestnych i cioć. To już w domku. Też były balony - zresztą te przywiezione z Makaraki tydzień wcześniej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ale fajne miejsce ta Makaraka! A jest coś podobnego w Gdańsku?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Gdzie ubieracie swoje dzieci (36 odpowiedzi)

Witam, zastanawiam sie gdzie mogłabym nakupowac swojej córce troche rzeczy, chodzę szukam i...

Które imię dla dziewczynki? (46 odpowiedzi)

Wy zawsze jesteście pomocne. Nie możemy dojść do porozumienia z mężem. Jestem ciekawa, które...

nnt. doradca kredytowy - warto czy nie? (21 odpowiedzi)

Zastanawiamy się z mężem nad kupnem własnego M i w sumie nie wiem od czego zacząć. Czy warto iść...

do góry