Widok

jedo vedi

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy któraś mama miała lub ma taki wózek dla dziecka? Jak wrażenia?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dolaczam sie do pytania;)
imageimage
Już kiedyś był wątek dotyczący tego wóżka. Ale z doświadczenia mogę powiedzeć, że wózek jest rewelacyjny. Mam wersję ze skrętnymi kółkami i spisuje się super w każdych warunkach. Gondola świetna, koszyk super, kółka rewelacyjne...wszysttko jest naprawdę dobrze przemyślane. Za żadne skarby bym się nie zamieniła na żademn inny...POLECAM !!!!
image
image
jolga czy widziałaś go "na żywo"? Mnie się on baaardzo spodobał - przekładana rączka i do tego spacerówka montowana przodem lub tyłem. Wygląda solidnie. Marta.j czy Twój wózek po jakimś czasie nie zaczął skrzypiec, trzeszcec? Tego się obawiam. Mam nadzieję, że jego solidnośc, to nie tylko pierwsze wrażenie.
widzialam i jak narazie jest naszym faworytem, ciekawi mnie wlasnie opinia osob ktore go uzywaja, ale raczej na niego sie zdecydujemy
imageimage
Próbowałaś w sklepie przekładac tę spacerówkę przodem albo tyłem? Ja wpadłam do sklepu tóż przed zamknięciem i wyleciało mi z głowy, żeby sprzedawca mi to przekładanie zaprezentował. Nie wiem czy to jest skomplikowany manewr czy tak jak w innych wózkach łatwo się przekłada... Zapomniałam też sprawdzic w Vedi czy budka się częściowo odpina na dole. Dokładniej przyglądałam się modelowi Fyn, bo byłam przekonana, że w Vedi nie ma przekładanego siedziska, tylko rączkę. W Fyn spacerówkę przekłada się łatwo. Budka nie jest rozpinana dołem.
Marta J. powiedz, jak jest z tą budką i przekładaniem spacerówki. Przecież Ty wiesz o tym najlepiej :)))
Dziewczyny bardzo polecam, wozimy sie tym wózecziem- i super sie prowadzi na razie tylko pare spacerków za nami ale jak dotąd bez zastrzeżeń:)))
image
skarlet czy budka jest rozpinana dołem? Czy ma siateczkę na lato? czy latwo się zmienia kierunek spacerówki?
Kania, budka ma siateczkę z tyłu, a co do spacerówki to nie sprawdzaliśmy-na razie korzystamy z gondoli.
image
A jak odkrywa się tę siateczkę? Nie odpina się budki prawda? Czy ten gruby materiał się w takim razie jakoś podwija?
jest taka klapka z materiału przypieta na rzep, a pod spodem ta siateczka-wystarczy odpiąć rzep i podnosi się t ą"klapkę"materiału do góry-prosta sprawa:)))
image
I wtedy można "podglądac" maluszka, tak? Ja myślałam, że może Vedi ma też siateczkę w budce taką, jakby to powiedziec...na lato, wentylacyjną. Niektóre wózki mają odpinaną dołem tę grubszą tkaninę i zostaje sama siateczka. Ale Cię męczę ;)))
Ale nawet jeżeli takiej siateczki nie ma, to i tak ten wózek jest moim faworytem. Patrzę jeszcze na Teutonię Mistral S ale to już inna półka cenowa a Vedi jest duuużo tańszy i chyba nie gorszy...tak mi się wydaje.
Ja mialam prze 3 miesiace, super wozek bardzo zwrotny ale strasznie mi sie nie podobała spacerowka;(Iwec kupilismy x landerka xa-miodzio:)
Co do Jedo- rewelacja na wertepy, zwinny wozeczek.
image

image

Tez przymierzam się do tego wozka dla czerwcowego potomka.
To jest tak, ze gondola classic ma z tyłu budki odpinaną czesc materialu i zostaje siateczka wentylacyjna, a gondola freeline ma dodatkowo na górze budki okienko (przezroczysta folia do podgladu dziecka). Tej drugiej gondoli nie widzialam na zywo, wiec trudno mi sie wypowiedziec jak to wyglada (czy tez jest zakrywane materialem) i czy jest funkcjonalne.

Mam pytanie do uzytkowniczek - jak sprawuja sie te przednie piankowe kółka na wertepach i nierownych powierzchniach? Glownie bedziemy jezdzic po lasach i łakąch, dlatego zastanawiam się jeszcze czy nad tym modelem i czy kółka dadzą radę.
Ostatnio w internecie widzialam wozek tako jumper X (nowy model) - ma wszystkie kola pompowane. Sorki, ze w tym wątku, ale moze ktos widzial na zywo/użytkuje?
http://www.allegro.pl/item573031618_tako_jumper_x_3w1_fotelik_samochodowy_0_11kg_wys.html
Nie podoba mi sie az tak jak vedi, ale jego przednie kólka są pompowane i wieksze, stad moje pytanie, moze juz go widzialyscie
polecam ten wozek mamy jedo vedi classic i jest super, po wertepach nim jezdzilismy i po sniegu takze i nam sprawdzil sie swietnie, kolka z przodu sa male a z tylu duze i idealnie sie je prowadzi, z raczka przekladaniem tez nie ma problemu bo latwo sie ja zmienia,
Wzięłam pod lupę Vedi dzisiaj w sklepie. Na gondolę nie patrzyłam, bo dla mnie istotna była spacerówka...no i ...niestety odkochałam się :(((
mamy ten wózek
polecam polecam :))))
image
Ania 1979 mam takie samo zdanie. spacerówka - porażka. Mnie denerwowała buda, jkoś tak zwisała brzydko i w ogóle źle się układała, krzywiła, widac było te druty od budki :((( Siedzisko spacerówki było niesymetryczne, jakieś takie krzywe. Podbijał się świetnie i prowadziło się OK (oczywiście po sklepie).
Następnie wzięłam na tapetę Teutonię Mistral S, bo też ma przekładaną rączkę. Prowadzenie i podbijanie takie jak w Vedi. Ale ten wózek z kolei ma wąskie siedzisko. Sama nie wiem...na wszystkich forach mamy są zadowolone z tej Teutonii i nie znalazłam narzekania na to, że jest wąski ale dla mnie był...dostaję kota...
Rzeczywiscie spacerówka trochę niefortunna.

Akurat ja mam po starszym dziecku inglesine zippy - swoją drogą swietna spacerowka - wiec tej od vedi pewnie bym nie uzywala.
Niedawno widzialam w ktoryms ze sklepow internetowych promocję jedo bartatina - sama gondola. Łudzę się, ze dla vedi tez tak zrobią :)
Polecam bardzo.Na razie jeszcze nie korzystalam ze spacerowki,ale gondola swietna,przede wszystkim gleboka i dosc dluga.Kolka skretne rewelacja,co do skrzypienia to nic nie skrzypi.Latwo sie sklada,raczka przekladana tez rewelacja,takze polecam.
kania......wózek trochę trzeszczy...ale chyba dlatego, że codziennie wciągam go po schodach na 1 piętro...i to kilka razy, więc całe obciążenie gdzieś musi po tych szaleństwach wyjść. Poza tym chodzimy na długie spacery po bardzo różnych miejscach- lasy, łąki, wertepy. Wózeczek spisuje się świetnie w każdych warunkach. Teraz jesteśmy na etapie zmiany gondolki na spacerówkę,. więc co do spacerówki nie mogę za dużo powiedzieć.... ale po tych kilku razach wydaje się, że jest ok.
image
image
Marta j. o szczęśliwa kobieto, która jest zadowolona z wózka. Zazdroszczę :) Chcę już wreszcie skończyc z wybieraniem, bo zamęczam siebie i męża ;)
do rasia
Moja sąsiadka ma jumpera. Na razie jeszcze ma gondolę. Wg mnie wózek ładnie się prezentuje. Ona używa go od kilku miesięcy więc załapała się na nieodśnieżone chodniki - mówiła wtedy, że ciężko jej było jeździc tymi małymi kółkami. Ale z drugiej strony śnieżnych dni jest tak niewiele, że ja bym nie tragizowała. Poza tymi śnieżnymi problemami jest z wózka zadowolona. Aha! no i jeszcze stękała, że na spacer nie wychodzi, jak nie ma męża w domu, bo ciężko jej znieśc z parteru (dopiero później załapała, że wózek może po prostu po schodach wciągac :))) Mówiła, że dobrze się prowadzi. Spacerówki jeszcze nie używała. Szkoda - bo uwagi co do spacerówki są jak dla mnie bardziej istotne.
rasia teraz dopiero widzę, że ona ma model jeszcze z tymi mniejszymi kółkami. Wydaje mi się, że te duże koła są świetne na spacery po wertepach.
kania
dzieki za info odnosnie jumpera, rzeczywiscie nowy model ma wieksze kolka i nawet fajniej wyglada :)
A wiesz cos na temat zawieszenia? Vedi mozna fajnie wyregulowac i jest "miękki". I na tym mi zalezy. A jumper?
Chyba muszę sie wybrac na kolejne ogledziny :))

Rozwazalam jeszce maxi cosi mura (gondola) ale "twarda" jest i bardzo mi to nie odpowiada. No i cenowo tez nie zacheca jak na planowane pol roku - 8 mies uzytkowania.

Z moich obserwacji wynika, ze jesli wozek jest 2w1 albo 3w1 to ta spacerowka najczesciej nie jest zbyt fajna.

no właśnie rasia - ja też tak myślę o tych spacerówkach. Ale chyba mamuśki jakoś się kulają z tymi spacerówkami od kompletów 2 w 1, bo w sklepach duży wybór jest albo właśnie zestawów 2 lub 3 w 1 albo już lekkich spacerówek typu parasolka z małymi kółkami dla starszych dzieci. Ja mam ten problem, bo spacerówka w moim wózku jest tra-gicz-na!!! i jestem już tak zdesperowana, że nawet jestem gotowa kupic jeszcze raz wózek z gondolą właśnie dla samej spacerówki :((( Spróbuję też Tako. Dzisiaj będę rozmawiała z tą sąsiadką, to Ci napiszę, co mówiła. Ja biorę jeszcze też pod uwagę Teutonię Mistral S ale ona jest droga i wymagam od niej więcej. Idealna nie jest, bo wąska i materiał od budki muska główkę dziecka (mój ma pół roczku).
Jeżeli nie zależy Ci na kierunku jazdy przodem do mamy, to radzę Ci x-landera. W prowadzeniu i podbijaniu pod krawężniki nie ma sobie równych, ma super budkę zaciąganą do pałąka i z okienkiem do oglądania dziecka. Tylko, że nie jest odwaracany :((((
Tako jumper nie jest ani miękki ani za twardy. Sąsiadka jest zadowolona z amortyzacji. W ogóle z wózka jest zadowolona...Tak sobie myślę, że generalnie mamy są zadowolone z wózków dopuki nie zaczną etapu spacerówek ha, ha.
Napewno mamy jezdzą takimi spacerówkami i oczywiscie, ze się da:)
Mimo to nadal pozostaję przy zdaniu, ze te samodzielne spacerówy są lepsze niz te od kompletów. Chociaz prawda, komplet cenowo wychodzi atrakcyjniej.

Kania, a xlander wg Ciebie jest miekki czy twardy? Bo wg stanowczo za twardy :)
Dobrze, ze tyle modeli jest na rynku i kazda znajdzie cos dla siebie :)
Muszę tego tako jumpera x obejrzec i "pomacac". Moze do czerwca cos wybiore :)
hmmm czy twardy? - dla mnie może byc, bo ja już dla dzieciaczka 8 m-nego szukam i z tego co widzę, to dla takich podrośniętych maluszków mamy wybierają już nawet lekkie wózki, które amortyzują znacznie gorzej od x-landera. Jak widzisz "miękkośc" wózka nie jest dla mnie teraz aż tak ważna. Jeszcze mi się przypomniało, że sąsiadka mówiła, że gdyby jeszcze raz miała kupowac wózek, to wzięłaby Vedi, bo miał fajniejszą, bardziej naciąganą budkę i okienko. (może jumpery też już je mają?). Jumper jest łatwiejszy przy wypinaniu gondoli ze stelaża i to dla niej było ważniejsze a potem okazało się, że z tego ułatwienia prawie nie korzysta ;) Te wszystkie uwagi dotyczą wózka z gondolą, bo spacerówki nie mogłam zobaczyc, ponieważ nie miała w domu siedziska ani budki (spacerówka w tym modelu ma osobną budkę).
A co do wyższości oddzielnych spacerówek, to się zgadza ale jak mam jakąś wybrac, to i tak jest problem. Zwłaszacza jeżeli chodzi o te masywniejsze a nie parasolki.
Ja mam trochę fioła na punkcie zawieszenia, stad moje pytanie :)

Co do spacerówki to kiepsko mi doradzac.
Swego czasu, gdy szukalam spacerówki, "chorowalam" na peg perego atlantico, ale dawno nie widzialam go w sklepach.
Wyglada tak
http://www.bobasek.pl/opis.php?pid=23979&Bajama=e2eac8c8f0299e95f6c6a4b56b0eef44

musisz tylko kliknac z prawej na atlantico, bo ciagle "odpala" sie model mini star
jeszce raz link - skrócony

http://tiny.pl/b1mr

dzięki rasia :)
Faktycznie mamy dobrze się o nim wypowiadają. Wkręciłam sobie do głowy, że muszę miec większe kółka, hmmmfajny ten atlantico
do Marta J.
Przesiadłas się juz z dzieckiem do spacerówki vedi?
Jak tam wrazenia z uzytkowania?
Na wertepach przednie kółka się nie sprawdzają. Po prostu trzeba jechać na tylnich tylko, jeśli maleństwo nie ma dostać wstrząsu mózgu. A tylne kółeczka strzelają jak balony. Łatwo je przepompować. A też tak było, że po napąpowaniu wszystko było ok., a na drugi dzień spuchły i strzeliły. Kilka razy wymienialiśmy dętki...
Mam ten wózek już 11 miesięcy i jest rewelacyjny. Lekko się prowadzi, nie odbija na boki, leciutko podważa pod krawężnik. Pełnie jego zalet poznałam po przesiadce do spacerówki. Przekładana rączka świetnie się sprawdza, po jej przełożeniu wózek nadal dobrze się prowadzi, na pewno nie jest tak że nim telepie (z takimi opiniami spotkałam się na necie) za to gorzej z podbijaniem (za to maleńki minusik).
też mieliśmy ten wózek (już sprzedałam) i byłam zadowolona zarówno z godnoli, jak i ze spacerówki któa dobrze sprawdzała się w zimowych warunkach. Polecam ten wózek, choć teraz dla odmiany szukam czegś innego ale o podobnych parametrach.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wybór auta :) (83 odpowiedzi)

Jeśli macie któreś z niżej wymienionych aut - proszę o opinię :) wszystkie auta diesel,...

Przeprowadzka - jaką firmę polecacie? (69 odpowiedzi)

Hej! Jaka firmę przeprowadzkową polecacie?? Za dwa tygodnie mnie to czeka i chciałabym...

Obniżenie /wypadanie macicy (1238 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

do góry