Widok
Już kiedyś był wątek dotyczący tego wóżka. Ale z doświadczenia mogę powiedzeć, że wózek jest rewelacyjny. Mam wersję ze skrętnymi kółkami i spisuje się super w każdych warunkach. Gondola świetna, koszyk super, kółka rewelacyjne...wszysttko jest naprawdę dobrze przemyślane. Za żadne skarby bym się nie zamieniła na żademn inny...POLECAM !!!!
jolga czy widziałaś go "na żywo"? Mnie się on baaardzo spodobał - przekładana rączka i do tego spacerówka montowana przodem lub tyłem. Wygląda solidnie. Marta.j czy Twój wózek po jakimś czasie nie zaczął skrzypiec, trzeszcec? Tego się obawiam. Mam nadzieję, że jego solidnośc, to nie tylko pierwsze wrażenie.
Próbowałaś w sklepie przekładac tę spacerówkę przodem albo tyłem? Ja wpadłam do sklepu tóż przed zamknięciem i wyleciało mi z głowy, żeby sprzedawca mi to przekładanie zaprezentował. Nie wiem czy to jest skomplikowany manewr czy tak jak w innych wózkach łatwo się przekłada... Zapomniałam też sprawdzic w Vedi czy budka się częściowo odpina na dole. Dokładniej przyglądałam się modelowi Fyn, bo byłam przekonana, że w Vedi nie ma przekładanego siedziska, tylko rączkę. W Fyn spacerówkę przekłada się łatwo. Budka nie jest rozpinana dołem.
I wtedy można "podglądac" maluszka, tak? Ja myślałam, że może Vedi ma też siateczkę w budce taką, jakby to powiedziec...na lato, wentylacyjną. Niektóre wózki mają odpinaną dołem tę grubszą tkaninę i zostaje sama siateczka. Ale Cię męczę ;)))
Ale nawet jeżeli takiej siateczki nie ma, to i tak ten wózek jest moim faworytem. Patrzę jeszcze na Teutonię Mistral S ale to już inna półka cenowa a Vedi jest duuużo tańszy i chyba nie gorszy...tak mi się wydaje.
Ale nawet jeżeli takiej siateczki nie ma, to i tak ten wózek jest moim faworytem. Patrzę jeszcze na Teutonię Mistral S ale to już inna półka cenowa a Vedi jest duuużo tańszy i chyba nie gorszy...tak mi się wydaje.
Tez przymierzam się do tego wozka dla czerwcowego potomka.
To jest tak, ze gondola classic ma z tyłu budki odpinaną czesc materialu i zostaje siateczka wentylacyjna, a gondola freeline ma dodatkowo na górze budki okienko (przezroczysta folia do podgladu dziecka). Tej drugiej gondoli nie widzialam na zywo, wiec trudno mi sie wypowiedziec jak to wyglada (czy tez jest zakrywane materialem) i czy jest funkcjonalne.
Mam pytanie do uzytkowniczek - jak sprawuja sie te przednie piankowe kółka na wertepach i nierownych powierzchniach? Glownie bedziemy jezdzic po lasach i łakąch, dlatego zastanawiam się jeszcze czy nad tym modelem i czy kółka dadzą radę.
Ostatnio w internecie widzialam wozek tako jumper X (nowy model) - ma wszystkie kola pompowane. Sorki, ze w tym wątku, ale moze ktos widzial na zywo/użytkuje?
http://www.allegro.pl/item573031618_tako_jumper_x_3w1_fotelik_samochodowy_0_11kg_wys.html
Nie podoba mi sie az tak jak vedi, ale jego przednie kólka są pompowane i wieksze, stad moje pytanie, moze juz go widzialyscie
To jest tak, ze gondola classic ma z tyłu budki odpinaną czesc materialu i zostaje siateczka wentylacyjna, a gondola freeline ma dodatkowo na górze budki okienko (przezroczysta folia do podgladu dziecka). Tej drugiej gondoli nie widzialam na zywo, wiec trudno mi sie wypowiedziec jak to wyglada (czy tez jest zakrywane materialem) i czy jest funkcjonalne.
Mam pytanie do uzytkowniczek - jak sprawuja sie te przednie piankowe kółka na wertepach i nierownych powierzchniach? Glownie bedziemy jezdzic po lasach i łakąch, dlatego zastanawiam się jeszcze czy nad tym modelem i czy kółka dadzą radę.
Ostatnio w internecie widzialam wozek tako jumper X (nowy model) - ma wszystkie kola pompowane. Sorki, ze w tym wątku, ale moze ktos widzial na zywo/użytkuje?
http://www.allegro.pl/item573031618_tako_jumper_x_3w1_fotelik_samochodowy_0_11kg_wys.html
Nie podoba mi sie az tak jak vedi, ale jego przednie kólka są pompowane i wieksze, stad moje pytanie, moze juz go widzialyscie
Ania 1979 mam takie samo zdanie. spacerówka - porażka. Mnie denerwowała buda, jkoś tak zwisała brzydko i w ogóle źle się układała, krzywiła, widac było te druty od budki :((( Siedzisko spacerówki było niesymetryczne, jakieś takie krzywe. Podbijał się świetnie i prowadziło się OK (oczywiście po sklepie).
Następnie wzięłam na tapetę Teutonię Mistral S, bo też ma przekładaną rączkę. Prowadzenie i podbijanie takie jak w Vedi. Ale ten wózek z kolei ma wąskie siedzisko. Sama nie wiem...na wszystkich forach mamy są zadowolone z tej Teutonii i nie znalazłam narzekania na to, że jest wąski ale dla mnie był...dostaję kota...
Następnie wzięłam na tapetę Teutonię Mistral S, bo też ma przekładaną rączkę. Prowadzenie i podbijanie takie jak w Vedi. Ale ten wózek z kolei ma wąskie siedzisko. Sama nie wiem...na wszystkich forach mamy są zadowolone z tej Teutonii i nie znalazłam narzekania na to, że jest wąski ale dla mnie był...dostaję kota...
Rzeczywiscie spacerówka trochę niefortunna.
Akurat ja mam po starszym dziecku inglesine zippy - swoją drogą swietna spacerowka - wiec tej od vedi pewnie bym nie uzywala.
Niedawno widzialam w ktoryms ze sklepow internetowych promocję jedo bartatina - sama gondola. Łudzę się, ze dla vedi tez tak zrobią :)
Akurat ja mam po starszym dziecku inglesine zippy - swoją drogą swietna spacerowka - wiec tej od vedi pewnie bym nie uzywala.
Niedawno widzialam w ktoryms ze sklepow internetowych promocję jedo bartatina - sama gondola. Łudzę się, ze dla vedi tez tak zrobią :)