Widok
jedzenie przed czy po kapieli??
Witam wszytskie mamy.
moj maluszek ma juz 3 miesiace i zawsze jadl po kapieli, co w duzej mierze konczy sie wieliim placzem przed jedzeniem albo niedojadaniem bo juz przysypia, a potem dlugiee usypianie najlepiej na rekach:(
kiedy lepiej karmic malego przed czy po kapieli? jak to wyglada u Was?
moj maluszek ma juz 3 miesiace i zawsze jadl po kapieli, co w duzej mierze konczy sie wieliim placzem przed jedzeniem albo niedojadaniem bo juz przysypia, a potem dlugiee usypianie najlepiej na rekach:(
kiedy lepiej karmic malego przed czy po kapieli? jak to wyglada u Was?
U nas też po... na początku trzeba było trochę się nagimnastykować, aby utrafić w odpowiedni czas. Teraz ostatni posiłek je ok20, kąpiel zaczynamy po 19stej. Jak był młodszy i zajmowało nam to więcej czasu, to kąpiel była godzinę przed wieczornym jedzeniem, oczywiście w nocy jeszcze się budził na jedzenie, ale to zredukowaliśmy po 4 miesiącu, kiedy wprowadziłam kaszkę.
My od pierwszych dni życia małej kąpiemy ją po kolacji.
Jak była noworodkiem nie dało rady wykąpać jej na głodnego i tak już zostało :)
Dodam,że ani razu mi nie zwróciła, z brzuszkiem problemów też nie mamy :)
Po kąpielowym rytuale jest odkładana do łóżeczka i pięknie sama zasypia i śpi do rana:)
W tej chwili ma rok.
Teraz pewnie mi się oberwie jaka to jestem wyrodna matka hehehe
Jak była noworodkiem nie dało rady wykąpać jej na głodnego i tak już zostało :)
Dodam,że ani razu mi nie zwróciła, z brzuszkiem problemów też nie mamy :)
Po kąpielowym rytuale jest odkładana do łóżeczka i pięknie sama zasypia i śpi do rana:)
W tej chwili ma rok.
Teraz pewnie mi się oberwie jaka to jestem wyrodna matka hehehe
Karmię po kąpieli ale jak jest mocno głodny to daję mu trochę przed żeby się nie darł :) Potem odkładam do łóżeczka, smoka i sam zasypia. Spróbuj go odkładać bo jak tak przyzwyczaisz do bujania to potem będzie coraz ciężej, na początku może to trochę potrwać zanim zaśnie ale z dnia na dzień będzie lepiej!