Widok

jedzenie przed czy po kapieli??

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam wszytskie mamy.

moj maluszek ma juz 3 miesiace i zawsze jadl po kapieli, co w duzej mierze konczy sie wieliim placzem przed jedzeniem albo niedojadaniem bo juz przysypia, a potem dlugiee usypianie najlepiej na rekach:(
kiedy lepiej karmic malego przed czy po kapieli? jak to wyglada u Was?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Najlepiej po, bo "akrobacje" przy kąpieli moga spowoadować ulewanie.

Może zmień porę kąpieli, skoro maluch już jest wtedy bardzo śpiący?
Probowalam kapac wczesniej ale i tak pozniej musze go nosic tak do 21:30 i wtedy dopiero zasypia:( a mi odpadaja rece + kregosłup
image

image
Najlepiej po kąpieli.
u nas jest PO
tez mialam taki problem, ze byl placz, bo glodna byla. Wiec ja jej dawalam tak godzine przed kapielą troche i po kapieli do spania juz. Teraz tez tak je - kolacja ok 18.30, kapiel 19.30, potem mleko i spac.
30 min przed kąpielą albo po ja zwawsze po daje
u nas zawsze po kapieli. nawet dorosli powinni jest po, a nie przed :)
image

image
u nas też po
image
image
Zawsze po
zdecydowanie po kąpieli.a można wiedzieć o której kąpiesz dziecko?
do 2 mcy jadła i przed i po i wogole jadła wtedy co 20 min wieczorem wiec ciezko to było w jakikolwiek sposób unormować, ale jak wreszcie przeszliśmy na butle to do teraz dostaje ZAWSZE PO kąpieli

image

U nas też po... na początku trzeba było trochę się nagimnastykować, aby utrafić w odpowiedni czas. Teraz ostatni posiłek je ok20, kąpiel zaczynamy po 19stej. Jak był młodszy i zajmowało nam to więcej czasu, to kąpiel była godzinę przed wieczornym jedzeniem, oczywiście w nocy jeszcze się budził na jedzenie, ale to zredukowaliśmy po 4 miesiącu, kiedy wprowadziłam kaszkę.
jedzenie przed kąpielą może spowodować bóle brzucha. Mama mi zawsze mówiła, że przed kąpielą mam nie jeść bo mnie bedzie brzuch bolał.

A może na raty go nakarmić. Przed kąpielą dać trochę żeby nie ryczał z głodu, a po kąpieli zalać do pełna.
Ja mojej małej daje tak o 19 potem o 20 kąpiel i po kąpieli też dostaje zasypia potem budzi się o 22.30 je i śpi do rana
image
Ja się tam nie znam, ale tak na chłopski rozum gdybym się tak grubo najadł przed kąpielą, to bym się chyba porzygał. (chociaż z drugiej strony jeszcze się nigdy nie porzygałem, a zdarzało mi się jeść nawet w trakcie kąpieli), także chyba nie potrafię odp. na Twoje pytanie;D
Po kąpieli.
http://vaila.pl/
http://odbiorybudowlane.com.pl/
My od pierwszych dni życia małej kąpiemy ją po kolacji.
Jak była noworodkiem nie dało rady wykąpać jej na głodnego i tak już zostało :)
Dodam,że ani razu mi nie zwróciła, z brzuszkiem problemów też nie mamy :)
Po kąpielowym rytuale jest odkładana do łóżeczka i pięknie sama zasypia i śpi do rana:)
W tej chwili ma rok.

Teraz pewnie mi się oberwie jaka to jestem wyrodna matka hehehe
Karmię po kąpieli ale jak jest mocno głodny to daję mu trochę przed żeby się nie darł :) Potem odkładam do łóżeczka, smoka i sam zasypia. Spróbuj go odkładać bo jak tak przyzwyczaisz do bujania to potem będzie coraz ciężej, na początku może to trochę potrwać zanim zaśnie ale z dnia na dzień będzie lepiej!
image image
po kąpieli

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

kolorowanki do druku (31 odpowiedzi)

czy znacie jakieś fajne strony z kolorowankami do wydruku ?

pierwsza randka (15 odpowiedzi)

Witajcie.Umówiłam sie na sobote na pierwsza randke z super facetem, strasznie mi na nim...

Czy naprawdę? (19 odpowiedzi)

od lutego wchodzą te zmiany w prawie jazdy?? kurdee kto coś wie konkretnego, bo dzowniłam do...

do góry