Widok

jestem załamana:-((

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:

Hej dziewczyny,

jestem załamana:-((

My będziemy mieli wesele 25.07.09 już cala rodzina wije!!! A te ras wyskakuje kuzyn ze żeni się 04.07.09 nagle nie mogą się doczekać, nie rozumie dlaczego tak postępują!!!!Wędzą dokładnie kiedy nasz termin jest! I muszą przed nami brać ślub!! Nie rozumie tego!!!!
Nie można to jakoś inaczej rozwiązać??

Ja jestem po prostu załamana!

pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mi też nie zależy czy jestem po kimś czy przed kimś. Chcę żeby goście dopisali i impreza się udała.
rybka się jakoś nie odzywa, a ma już kilka obrończyń, jeśłi to nie kwesti akasy i porównywania? to ok, przykre, ale jakoś autorka wątku nic o gosciach nie wspomina, tylko o tym, jak kuzyn mógł jej takie świństwo zrobić ....

> kuzyn ze żeni się 04.07.09 nagle nie mogą się
> doczekać, nie rozumie dlaczego tak postępują!!!!

- "nagle" ? na rok wczesniej to nagle????
- nie rozumiesz dlaczego nie mogą się doczekać? hmmm, bo się kochają?

papilio1@op.pl
A spróbujcie wykazać trochę empatii, pomijając pieniądze. Wiadomo, że jak wesela są blisko siebie to zawsze się idzie tylko na jedne, z różnych powodów.
Kumpela planowała ślub od roku. Kuzynka narzeczonego kilka miesięcy temu oświadczyła, że robi ślub tydzień wcześniej. I ze 190 zaproszonych zrobiło się 100. I czy to jest miłe jak 90 osób rezygnuje z obecności na Twoim ślubie ???
Jak przez 2 tygodnie dzwoni telefon i słyszysz "Nie przyjdziemy" "Nie przyjdziemy"

masz rację ... ten argument jest jak najbardziej na miejscu ... aleprzeczytaj co napisała rybka ...

papilio1@op.pl
Słuchaj widocznie zrezygnowali z przyjscia bo po prostu para która robi wesele wcześniej jest dla nich ważniejsza

Aha. I to ma być pocieszenie tak ? Ktoś jest ode mnie ważniejszy SUPER!
A może na przykład urlopu nie dostaną albo mieszkają na drugim końcu Polski, lub za granicą i nie będą jeździć co tydzień ? stokrota15 napisał(a):

Z tym oczywiście można sie zgodzić. Tylko, ze ja na podstawie wiadomości rybki mm jakieś inne wrażenie, ze tu nie chodzi o gości, tylko o to, ze ktoś będzie miał ślub przed nią i być może tenże ślub przyćmi swym blaskiem jej.
Być może źle zrozumiałam mail`a rybki - wtedy sorry za krzywdząca opinię.

hmmm ... trudno być najważniejsza osobą na świcie dla 190 osób ...

papilio1@op.pl
Słuchajcie nia mam zamiaru pocieszac Rybki dlatego ze wydeje mi sie że jest troche samolubna. A może jest tak ze to był jedyny wolny termin w lipou kiedy mogą wziać ślub? A moze tak zgrało im sie z kanjpa? pomyslcie nad tym, czy akurat uważacie że robi to tren cały kuzyn złosliwie?

Wiecie co ja to wszystko rozumiem, bo wiadomo jak jest z salami - bierzesz termin który jest wolny i nie patrzysz na nic...
Mimo to uważam, że w rodzinie należy starać się zachować jakieś sensowne odstępy czasu. Pozdrawiam :D

gwiazdeczkaania zgadzam się z Tobą...

myślę, że największym problemem byłaby obecność gości - ja mam rodzinę "rozsianą" po całej Polsce i jestem pewna, że wielu z nich nie dałoby rady być na dwóch weselach w jednym miesiącu, przede wszystkim ze względu na czas i koszty dojazdu...
a poza tym, nie bądźcie teraz takie skromne ;PP po co są te wszystkie galerie sukien tutaj, opowiadanie o przymiarkach, itepe itede, na pewno większość z nas chciałaby mieć piękną i choć trochę oryginalną suknię, i tak sytuacja jak opisała aanulka nie jest miła. ja bym się tym nie załamała, bo nie to jest najważniejsze, ale trochę smutno mi było na pewno...
no i jeszcze fakt, że przecież większość z nas stara się, żeby na jej weselu goście świetnie się bawili, zjedli różne pyszności etc. i chciałybyśmy też - trochę to egoistyczne - ale tak chyba jest w większości przypadków - aby nasze wesele zostało fajnie zapamiętane, przez różne oryginalne, czy charakterystyczne dla nas rzeczy. a przy takiej sytacji siłą rzeczy za jakiś czas te wesela wielu osobom mogą zacząć się mylić... moze to szczegół, ale pewnie też troszkę przykry...

dla mnie to nie byłby powód do "załamania" i jak przeczytałam post rybki to w pierwszej chwili pomyślałam: "jeju, co za głupi problem!", ale jak poczytałam dalsze posty i przemyślałam sprawę, to sądzę, że nie jest to przyjemna sytuacja. ale też nie koniec świata :)
no i jeszcze jedno - sposób w jaki napisała rybka sugeruje, jakoby kuzyn zrobił to ze złośliwości, a przecież tak - jak pisały inne Dziewczyny -wcale nie musi być, przy dzisiejszym szaleństwie z rezerwacją dat na wesele...

tu chyba chodzi o kase, ze przez wesele kuzyna mniej jej zbierzesz, bo jakos nie moge innego powodu znalezc. ja mam dwa wesela pod rzad 2 i tydzień przed moim i tylko ciesze sie z tego powodu.

Zastanow sie czego robisz tragedię

no a jednak chodzi o kase

ja bym sie cieszyła nie ma to jak spęd i moloch na 190 osób

Nie wiem w czym problem. My o dacie ślubu powiadomiliśmy rodzinę w grudniu (ślub na koniec maja) a w marcu się okazało że mój najbliższy kuzyn bieże ślub 3 tygodnie po nas. Nie widzę w tym żadnego problemu. Rodzina na obu weselach zjawiła się w komplecie.

Ja pewnie sie czepiam, ale z kasa tez nie widzę problemu. Wiedziałam dla kogo to móż być problem kupno prezentów i poprosiłam mamę by delikatnie załatwiła ta sprawę (by nic nie kupować). Kilka osób samych do mnie zadzwoniło, ze na razie mi nic nie kupią ze względów finansowych. I spoko!
Ja tego nie kumam, sama kiedyś planowałam podwójny ślub i wesele razm z bratem.

A z własnego doświadczenia :) to mogę tylko poradzić by nie skupiać sie na szczegółach a pomyśleć o tym co jest w tym dniu najważniejsze :)

karolinka nic tylko pogratulować rodziny na poziomie! i tak właśnie powinno być a nie jak za przeproszeniem prostactwo i obrażanie się

my mamy ślub na początku września w zeszłą sobote byliśmy na weselu u kuzyna wszyscy ze wspólnej rodziny wiedzą że są proszeni także na nasze i jakoś słowa nie usłyszeliśmy, że ktoś nie przyjdzie bo limit ślubów sie wyczerpał im na ten rok ..

k_anilorak,przepraszam przekręciłam chyba Twoje imię

Ja rozumiem Cie za to w 100procentach bo mam ta sama sytuacje.Otoz moja siostra wiedziac ze ja planuje na czerwiec 2009 wesele oglosila wszem i wobec ze robi 27go czerwca wesele!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!masakra.ale powiedzialam se ze napewno nie bede szla jej na reke jak zawsze to robi ei zrobie moje wesele tak jak planowalam tymbardziej ze wiekszosc osob juz o tym powiadomolismy,szczegolnie z narzeczonego strony,wiec koniec tego poiwiedzialam. i ja mam 6go czerwca a ona 4 lipca, i mam gdzies to ...to moja wesele i ja bede sie swietnie bawic,a jak nie przyjada wszyscy to trudno, to ja bede swietnie sie bawic z moimi przyjaciolmi,moja rodzinka i juz.!!!Nikt tego dnia nie zepsuje Ci pamietaj. A to ze on isobie zaplanowlai ich sprawa. Trudno zdarza sie i juz

A my w przyszłym roku mamy ślub nasz, moja młodsza siostra ma 2 miesiące po nas, a starsza za miesiąc od teraz?? Kolejność ustalania ślubów była taka, że młodsza najpierw, potem ja a atarsza na końcu, czyli zupełnie odwrotnie. Nikt nie widzi problemu. Cieszymy się że prawie jednocześnie będziemy mężatkami i tyle. A sukienka moje panie nie jest najważniejsza w tym dniu. Z chęcią założyłabym nawet tą samą co moja siostra-żeby było taniej i tyle.

do góry