Widok

jezyk włoski :)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Przymierzam się do zakupienia sobie materiałów do samodzielnej nauki języka włoskiego. Zawsze chciałam się go nauczyć, ale wcześniej brakowało mi na to czasu.
Może któraś z was zna ten język i mogłaby mi polecić jakieś fajne materiały, które pozwolą mi na zaznajomienie się z tym językiem?:)

image

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
floraska mieszka w makaronowie-ją zapytaj, na pewno Ci pomoże

oj to super:) mam nadzieje ze tu zajrzy:)

image

iwonka a to twój męzuś jest włochem?

[url=http://www.maluchy.pl]image[/url [url=https://achtedzieciaki.pl/artykul/10][img]http://s10.suwaczek.
hehehe nie gosiu jest Polakiem:) a włoski i rosyjski jezyk bardzo mi sie podobaja , maja cos w sobie:) rosyjski znam wloskiego nie a ze nie lubie tracic czasu na byle co to sobie zajmuje w taki sposob wolne chwile. :)

image

iwonka to u nas na wątku jest jakaś kobitka której mężuś jest włochem, moze strega bo ja coś kojarze ze ona ma taki sam suwaczek jak ty - może ona ci pomoże

[url=http://www.maluchy.pl]image[/url [url=https://achtedzieciaki.pl/artykul/10][img]http://s10.suwaczek.
up

image

up

image

Hej!!
Tak to ja :)

Sama jeszcze uczę się języka włoskiego, chodziłam na kurs, ale przerwano, bo mało chętnych osób było.
Troszkę ciężko się samej zmobilizować do nauki, ale w księgarniach jest pełno literatury do nauki tego języka.
Ja miałam taką żółtą książkę do nauki, ale pożyczyłam i już mi nie oddano i nie pamiętam kto jest autorem, a na kursie były zamawiane książki z Włoch.

image

chcialbym isc na kurs ale teraz to nie dam rady. moze po porodzie jak troszke odchowam kacperka:)
wiem ze jest masa ksiazek dostepnych na rynku ale wiele z nich jest zbyt trudna by uczyc sie samodzielnie, ma za malo cwiczen, słowek i niejasno wyjasniona grmatyke:(
moze znasz strony www z ktorych moglabym kozystac by moc sie uczyc tego jezyka?:))

image

czesc Iwona,

troche z opoznieniem odpisuje, dzis bylam "off-line" w pracy. Do nauki jezyka proponuje na poczatek kurs - najlepiej baze miec porzadna od nauczyciela - ja proponuje szkole Romanica w Sopocie, zwlaszcza pania Jole - moja lektorka ze studiow :-)
Ksiazek - samouczkow jest duzo, w tej chwili nie pamietam zadnych tytulow, bo daawno temu sie uczylam, ale jak wroce do domu i spojrze na polke, to moze cos mi sie przypomni.

image

bede ci wdzieczna:) na kurs sie zapisze ale najwczesniej za jakies 6-7 miesiecy. najpierw musze urodzic i odchowac troszke synka:))
a ze siedzac w domku zawsze jest jakas chwila wolna to zamiast ogladac tv wole jakos bardziej praktycznie spedzic ten czas. zawsze w ten sposob mozna nauczyc sie troszke słówek i zapoznac choc w minimalnej czesci z gramatyka:) tylko chcialabym sie za to zabrac jakos w sposob hmm jakby to powiedziec -jak najmniej chaotyczny:)

image

Iwona...Proponuje Ci zaopatrzyc sie w dobry slownik - to na pewno sie przyda, a z samouczkow moze kup sobie "Mowimy po wlosku" Aliny Kreisberg, z kasetami. Sama kiedys uczylam sie z tego.

Polecalabym Ci tez wykupic sobie kurs z ESKK - dzieki temu bedziesz mogla sie uczyc samodzielnie w usystematyzowany sposob. Skoro na razie nie mozesz uczeszczac na kurs jezykowy, to ESKK jest dobra alternatywa.
frolaska slicznie ci dziekuje:) wszystkie wskazowki sa dla mnie cenne:)
przegladalma tez multimedialne pozycje i ciekawie przedstawia sie wydawnictwo edgara. mozna tam posluchac wymowy i nagrac wlasna jest duzo cwiczen grmatycznych i na słówka. :) eskka mi nawet do glowy nie przyszlo- a masz racje ze to dobry pomysl:)

image

mialo byc floraska:) przepraszam:-))

image

hej Iwonko!! Widzę, że ktoś na tym forum ma podobne zachcianki w ciąży jak ja. Kocham wsłuchiwac się w język włoski i sama powoli się zaczęłam uczyć. marzę, że podczas ciąży zdołam coś liznąć, bo wreszcie mam czas a nawet dużo czasu i nie chcę go marnować. Kupiłam sobie dwa słowniki i płytę którą niedawno dołączyła gazeta wyborcza. Może też ją masz jest dla początkujących. A poza tym też czekam na polecenie jakiegoś fajnego podręcznika lub strony internetowej. Będziemy myślę w kontakcie. Pozdrawiam ola
image
super nie jestem sama:))
plytki niestety nie mam :( ja slyszalam duzo dobrego o ksiazce zawadzkiej danieli ale jest ciezko dostepna.

a ty rodowita goralka?:)

image

nie nie góralką nie jestem ale kocham góry i próbuje je w każde wakacje zdobywać oczywiście ten rok mała przerwa!!!miałam wypisane gdzieś fajne strony www. do nauki włoskiego jak znajdę dam znać
image
ja tez poszukam i dam ci znac, ale za pare dni bo narazie mam"remont" w domu i jestem padnieta:(

ja z kolei rodzona w Żywcu jestem i temu sie zapytalam:)))
image

goralka podaj maila:)

image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dobry ortodonta (42 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (139 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Fajny hotel nad polskim morzem - gdzie? (14 odpowiedzi)

Polecicie coś?

do góry