Widok

jezyk włoski :)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Przymierzam się do zakupienia sobie materiałów do samodzielnej nauki języka włoskiego. Zawsze chciałam się go nauczyć, ale wcześniej brakowało mi na to czasu.
Może któraś z was zna ten język i mogłaby mi polecić jakieś fajne materiały, które pozwolą mi na zaznajomienie się z tym językiem?:)

image

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
floraska mieszka w makaronowie-ją zapytaj, na pewno Ci pomoże

oj to super:) mam nadzieje ze tu zajrzy:)

image

iwonka a to twój męzuś jest włochem?

[url=http://www.maluchy.pl]image[/url [url=https://achtedzieciaki.pl/artykul/10][img]http://s10.suwaczek.
hehehe nie gosiu jest Polakiem:) a włoski i rosyjski jezyk bardzo mi sie podobaja , maja cos w sobie:) rosyjski znam wloskiego nie a ze nie lubie tracic czasu na byle co to sobie zajmuje w taki sposob wolne chwile. :)

image

iwonka to u nas na wątku jest jakaś kobitka której mężuś jest włochem, moze strega bo ja coś kojarze ze ona ma taki sam suwaczek jak ty - może ona ci pomoże

[url=http://www.maluchy.pl]image[/url [url=https://achtedzieciaki.pl/artykul/10][img]http://s10.suwaczek.
up

image

up

image

Hej!!
Tak to ja :)

Sama jeszcze uczę się języka włoskiego, chodziłam na kurs, ale przerwano, bo mało chętnych osób było.
Troszkę ciężko się samej zmobilizować do nauki, ale w księgarniach jest pełno literatury do nauki tego języka.
Ja miałam taką żółtą książkę do nauki, ale pożyczyłam i już mi nie oddano i nie pamiętam kto jest autorem, a na kursie były zamawiane książki z Włoch.

image

chcialbym isc na kurs ale teraz to nie dam rady. moze po porodzie jak troszke odchowam kacperka:)
wiem ze jest masa ksiazek dostepnych na rynku ale wiele z nich jest zbyt trudna by uczyc sie samodzielnie, ma za malo cwiczen, słowek i niejasno wyjasniona grmatyke:(
moze znasz strony www z ktorych moglabym kozystac by moc sie uczyc tego jezyka?:))

image

czesc Iwona,

troche z opoznieniem odpisuje, dzis bylam "off-line" w pracy. Do nauki jezyka proponuje na poczatek kurs - najlepiej baze miec porzadna od nauczyciela - ja proponuje szkole Romanica w Sopocie, zwlaszcza pania Jole - moja lektorka ze studiow :-)
Ksiazek - samouczkow jest duzo, w tej chwili nie pamietam zadnych tytulow, bo daawno temu sie uczylam, ale jak wroce do domu i spojrze na polke, to moze cos mi sie przypomni.

image

bede ci wdzieczna:) na kurs sie zapisze ale najwczesniej za jakies 6-7 miesiecy. najpierw musze urodzic i odchowac troszke synka:))
a ze siedzac w domku zawsze jest jakas chwila wolna to zamiast ogladac tv wole jakos bardziej praktycznie spedzic ten czas. zawsze w ten sposob mozna nauczyc sie troszke słówek i zapoznac choc w minimalnej czesci z gramatyka:) tylko chcialabym sie za to zabrac jakos w sposob hmm jakby to powiedziec -jak najmniej chaotyczny:)

image

Iwona...Proponuje Ci zaopatrzyc sie w dobry slownik - to na pewno sie przyda, a z samouczkow moze kup sobie "Mowimy po wlosku" Aliny Kreisberg, z kasetami. Sama kiedys uczylam sie z tego.

Polecalabym Ci tez wykupic sobie kurs z ESKK - dzieki temu bedziesz mogla sie uczyc samodzielnie w usystematyzowany sposob. Skoro na razie nie mozesz uczeszczac na kurs jezykowy, to ESKK jest dobra alternatywa.
frolaska slicznie ci dziekuje:) wszystkie wskazowki sa dla mnie cenne:)
przegladalma tez multimedialne pozycje i ciekawie przedstawia sie wydawnictwo edgara. mozna tam posluchac wymowy i nagrac wlasna jest duzo cwiczen grmatycznych i na słówka. :) eskka mi nawet do glowy nie przyszlo- a masz racje ze to dobry pomysl:)

image

mialo byc floraska:) przepraszam:-))

image

hej Iwonko!! Widzę, że ktoś na tym forum ma podobne zachcianki w ciąży jak ja. Kocham wsłuchiwac się w język włoski i sama powoli się zaczęłam uczyć. marzę, że podczas ciąży zdołam coś liznąć, bo wreszcie mam czas a nawet dużo czasu i nie chcę go marnować. Kupiłam sobie dwa słowniki i płytę którą niedawno dołączyła gazeta wyborcza. Może też ją masz jest dla początkujących. A poza tym też czekam na polecenie jakiegoś fajnego podręcznika lub strony internetowej. Będziemy myślę w kontakcie. Pozdrawiam ola
image
super nie jestem sama:))
plytki niestety nie mam :( ja slyszalam duzo dobrego o ksiazce zawadzkiej danieli ale jest ciezko dostepna.

a ty rodowita goralka?:)

image

nie nie góralką nie jestem ale kocham góry i próbuje je w każde wakacje zdobywać oczywiście ten rok mała przerwa!!!miałam wypisane gdzieś fajne strony www. do nauki włoskiego jak znajdę dam znać
image
ja tez poszukam i dam ci znac, ale za pare dni bo narazie mam"remont" w domu i jestem padnieta:(

ja z kolei rodzona w Żywcu jestem i temu sie zapytalam:)))
image

goralka podaj maila:)

image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Mrowki Bigbitowki - kto zna? (21 odpowiedzi)

Chodzi mi o tekst tej piosenki, spiewalam jak bylam mala, ale nie pamietam, a chcialabym nauczyc...

Pomysł na wieczór panieński ? (17 odpowiedzi)

Przyjaciółka poprosiła mnie żebym została świadkową na jej ślubie. Zgodziłam się i wiąże się z...

Czynna logopeda z Rumi z przedszkola "Pod Topolą" na showup (3 odpowiedzi)

Zróbcie co chcecie z tą informacją, ale Pani i występuje na żywo i pracuje z dziećmi...

do góry