Widok

karmienie a palenie

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
hej

są tu jakieś mamy, które karmią piersią i popalają papieroski?

Ja sobie codziennie wieczorem zapalam papieroska. Czy to bardzo źle?
Mam wyrzuty sumienia, a z drugiej strony odstresowuję sie po calym dniu.
Od palenia papieroska do karmienia mija 5 godzin...
Myślicie ze bardzo szkodzę mojemu dziecku? czy to sie tak do pokarmu nie dostaje?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie. Tak samo krzywdzą.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Trujesz dziecko, oczekiwałaś braw?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Bez przesady 1 papieros nie ma co robić tragedii , jeżeli masz być spokojna i odstresowana. Teraz taka moda nie pal , nie pij , bądź fit i wogole bez skazy ja rozumiem zdrowie itd ale bez paranoi
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Puknij się w głowę .

Nie rozumiem, jak można palić przy dziecku, a już szczególnie karmiąc. Czy to jeden papieros, czy kilka dziennie - to i tak nieodpowiedzialne. Ja, kiedy zaszłam w ciążę i wiedziałam już o niej, kupiłam mężowi tabex i powiedziałam, że czas najwyższy, dla jego i dziecka zdrowia. Powiedział :ok, od jutra rzucam palenie" i nie ma u nas palenia w domu. Moja mama też musi wychodzić. Dziecko jest najważniejsze.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
1-2 papierosy? to co to za plenie? równie dobrze mozna rzucic i nie truc dziecka...

tak, wiem jak to jest, bo sama palilam 7 lat. chciec znaczy móc ;)

żal mi tych dzieciaczków, co maja mamy, ktore mysla tylko o wlasnej dupie...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
w sr w wejherowie położna mówiła,że lepsza mama karmiąca piersią i paląca niz mleko modyfikowane!myślę,że nie miała na mysli nałogowej palaczki,ale 1-2 papierosy co jakiś czas:)
palisz niby 1 dla relaksu a masz potem wyrzuty wumienia ze zapalilas-troche bledne kolo sie robi. zjedz moze cos slodkiego albo poprzytulaj sie z mezem.
jesli jestes w stanie zrezygnowac z palenia ogolnie to tym bardziej z tego 1 papierosa-a palac jednego bardzo krotka droga do 2,3... 10

aha i palilam 10 lat, paczke do 2 dziennie (2 jak byla wizyta tesciowej:D)
no to masz pecha ;/
ale nie wydawaj opinii prosze ja CIebie ze mleko modyfikowane to propaganda, ja znam przyklady nie karmienia piersia i dzieciaczki sa niestety chorowite.
mleko naturalne jest najzdrowsze.
no właśnie podobno bardziej mu szkodzi tulenie się w śmierdzącą mamę, która spali pół paczki na balkonie i karmi mlekiem modyfikowanym, niż mleko mamy, która zapali tego 1 czy 2 papierosy :) znalazłam dzisiaj parę takich informacji w necie, więc pewnie coś w tym jest
image
no jeśli świadome nie narażanie dziecka na szkodliwe działanie palenia oznacza bycie super mamą to tak-będę nią z całą przyjemnością.

Ps z tym przenoszeniem bakterii z balkonu troszkę przesadziłyście, ale fakt faktem smród papierosowy jest .... fujjjjjjjj
Nie wiem czy takiemu dziecku jest miło jak tuli się w śmierdzącą odzież ukochanej mamy??

Napiszę może tak: palenie w ciąży jest wredne, bo świadomie naraża się swoje dziecko. Palenie na balkonie po porodzie niech już będzie, ale bez karmienia piersią... To tylko moje zdanie.
lepiej zapal papierosa i sie odstresuj niz masz chodzic wkurzona ;),a panie które tak cie skrytykowały zapewne są idealnymi mamami,expertki od wszystkiego EKSPERTKI STREETCOM;)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
palaczko, w książce "pierwszy rok życia dziecka" jest o paleniu i karmieniu - polecają karmić piersią i tak.

ja palę (na balkonie) ale piersią nie karmiłam

i dodam, że szczerze mówiąc pierwszy papieros po porodzie był jak powrót do życia, nektar i ambrozja. A co. Tak było i już.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
jak ja miałam gorączkę, 5 dni po porodzie, zadzwoniałam do szpitala na oddział położniczy aby zapytac czy moge karmić piersia.
Mogłam!
Nie ściągałam mleka i nie paliłam go :))))))
Przystawiałam malutką do piersi podczas gdy miałam 38,5 stopni gorączki...
fakt że gorączka nie była spowodowana chorobą czy przeziębieniem...
Gabi, to jakiś koszmar z tym bobaskiem. Takie baby nie powinny mieć dzieci.
Ja np specjalnie rzuciłam palenie, żeby zajść w ciążę. I powiem Wam, że strasznie się cieszę, że nie palę. I już nie chcę do tego wracać.
Nic nie trzeba wylewac. Jesli nie ma go we krwi, to nie ma go tez w mleku. Nie wiem dlaczego takie bzdury wygaduja w dodatku w szkole rodzenia. 12-16 godzin z powodu lampki wina? Albo cos zle uslyszalas albo nie wiem. A co to za szkola rodzenia? Taka informacje mozna dodac do najglupszych przesadow na temat karmienia piersia.

Ha, przypomnialo mi sie, jak sie ma goraczke, mleko trzeba odciagnac i spalic, bo jest rakotworcze ! hhhehehe

ALKOHOL WYPAROWUJE Z MLEKA.
image
[url]image[/url]
[url]image[/url]
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
agatha mi też nie chodzi o katarek. Ja mam jaką alergię a byłam na mleku mamy:)
image
fotografia ślubna, chrzciny, ciąża,rodzinnie- http://www.betrisa.pl
tylko ze tabletki czasem trzeba brac a fajki...trzeba? wasze dzieci, wasze decyzje, ale naprawdę się dziwię co niektórym... żeby tak świadomie narażać malucha :/
Piwko oragnizm wydali po 4 godzinach ?
CO ZA BZDURA!!!

Po wypiciu lampki wina powinno się wylać ściągnięte mleko z minimalnie 12- 16 godzin. (Info - SR)

Gratuluje upijania niemowlęcia !

Palenie i karmienie ?
Lepiej daj dziecku mleko modyfikowane, przynajmniej nie jest trujący tak jak pokarm matki - palaczki.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Na przystankach jest zakaz palenia.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Zniżki kody rabatowe - gdzie? (19 odpowiedzi)

Hej. Wiecie może czy są jakieś kody rabatowe do h&m lub smyk, reserved, rekids?

psi fryzjer - moze macie kogos sprawdzonego? (12 odpowiedzi)

j/w najchetniej w okolicach Żabianka, Zaspa, Przymorze, Brzeźno

Gdzie na wakacje z rocznym dzieckiem?? (29 odpowiedzi)

Hej, intensywanie szukam miejsca, w które mogłabym pojechać z rocznym synkiem. Zależy mi przede...

do góry