Widok

karta ciąży

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mam pytanie - w którym tygodniu ciąży albo na której wizycie dostałyści3 kartę ciąży? Ja byłam u mojego gin 2 razy jestem w 10 tc i jeszcze takiej karty nie dostałam... wybieram się teraz do dr Olszewskiego bo nie jestem do konca zadowolona z mojego gin i jak myslicie mam o tą kartę poprosić?
Czy może taką kartę dostaje się dopiero jak się zdecyduje na lekarza prowadzącego???Kompletnie się w tym zagubiłam....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moja ginka założyła mi kartę ciąży w 16 tygodniu.

to, że lekarz jeszcze Ci jej nie założył, nie świadczy o tym, że jest zły!
Ja miałam ok 15 tygodnia. Może po prostu zapytaj?

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wielu lekarzy ma swoje zasady dotyczace zakładania karty ciąży, np. zakładają je po 10 tygodniu. Różnie mogą to pacjentki odbierać, bo generalnie lekarze sugerują tym samym, że trzeba być ostrożną w cieszeniu się z wczesnej ciązy, bo jest bardzo duże prawdopodobieństwo jej utraty (i to w sposób całkowicie naturalny).
Ja miałam kartę założoną dopiero w 17 tygodniu, bo nie mogłam zdecydować się na lekarza prowadzącego.

Hmmm dziwne. Mi od razu zalożyli na pierwszej wizycie w 8 tygodniu czy jakos tak. Lepiej zmien tego lekarza.

ja dostalam na pierwszej wizycie, to był 6tydz.
ja jestem w 12 tyg. jeszcze nie mam karty, dziś mam wizytę, więc będzie karta
ja byłam potwierdzić ciążę w 5 tyg. a w 7 tyg lekarz załozył mi kartę ciąży

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

do góry