Widok

kaszel-pomóżcie

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
mój mały od tygodnia zakatarzony i kaszleoraz był zachrypnięty,lekarka dała dwa zastrzyki w poniedziałek,biseptol i clemastin:(
po dwóch dniach kaszel zelżał,chrypa i kaszel też,ale od czwartku młody ma takie ostre napady kaszlu,duszące z odruchem wymiotnym,szczególnie jak śpi.Budzi się,płacze.........
Wczoraj byłam u lekarki znów,osłuchała i twierdzi,że oskrzela czyste,gardełko ładnie schodzi,zapisała tylko Diphergan by dać mu na noc,bu mógł lepiej spać.
W nocy dziś jak zasnął miał taki kaszel,ze zwymiotował trochę:(rano też już kaszle.
Nie wiem co to......kaszel poinfekcyjny,ale żeby tak........?
Iść na inny dyżur do przychodni?
Co o tym sądzicie,czy wasze dzieci miały coś takiego?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
podbijam.

we wtorek 25.10 byliśmy u naszej Pani Dr.

osłuchowo czysto.
może te nocne napady kaszlu są spowodowane refluksem? bo Młody wypija mleko przed samym snem i w nocy Mu podchodzi?
Trzeba zmienić dietę - tzn. na kolacje pokarmy stałe.

do tego dostał na wszelki wypadek Zyrtec po 10 kropli dziennie i Pecto Drill 3 x 3ml.

Dzisiaj calutki dzień Gabryś kaszlał. Teraz spać nie może - ma "szczekający kaszel" . już zapalenie krtani?

chyba jutro musimy podjechać na Majewskich :/

wizytę u naszej Pani Dr mamy umówioną na środę ale to za długo czekać.
Nam z tego co mówił lekarz i koleżanki co mają dzieci to taki kaszel w nocy,nad ranem spowodowany jest śliną, która spływa do gardła jak wychodzą zęby,bo maluch jak lezy sobie z tym nie radzi(u nas rzeczywiście tak było),jak tylko wyszły ząbki,cztery naraz,to wszystko minęło i wymioty przy tym jak najbardziej mogą się pojawić(tak też nam lekarz powiedziała,bo też byliśmy,żeby nas osłuchała),jeśli płuca gardło czyste tzn.że prawdopodobnie zęby
u nas tez bardzo czesto wystepuje kaszel kluchowy od kataru i nie musi byc gesty wystarczy ze taki wodny splywa po gardle, ale ostatnio mielismy kaszel przez infekcje,,

jednak nalepszy syrop to syrop z cebuli pomaga i na nosek- nie wda sie unfekcja, i przeciwkaszlowo, ale oprocz tego np prawoslazowy
cała noc przerywana kaszlem, gorączka do tego :/ rano przesunęłam wizytę u pediatry ze środy na poniedziałek(dopiero wieczór)

nie wiem czy dzisiaj jeszcze jechać na Majewskich czy czekać do jutra wieczora?

a może zamówić wizytę lekarza do domu? (wyjazdowy z NFZ albo z LuxMedu)
Agusia jak kaszel i gorączka to nie zwlekaj, jesli to cos powazniejszego bedzie trzeba podac antybola to lepiej dzis niz jutro wieczorem
Ewentualnie inhalacje jakies

Ja wprawdzie ostatnio trafilam na Majewskich na masakryczna lekarke, ale moze bedziecie mieli wiecej szczescia :)

Ale bylam tam z Mloda dwa razy i nigdy nie bylo kolejki!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Szkola podstawowa nr 60 i nr 77 (3 odpowiedzi)

Prosze o opinie rodzicow, ktorych dzieci chodza do tych szkol. Co Wam sie podoba, co nie, jakie...

krem nawilżający do twarzy (45 odpowiedzi)

Jaki krem jest dobry bo nie wiem jaki kupić używałam garniera ale mi nie służy i teraz mam taka...

Gdzie w góry z dzieckiem na wakacje-miejsca godne polecenia (177 odpowiedzi)

Jak co roku chciałabym pojechać na urlop w góry. Byle nie do Zakopanego- tam byłam już wiele...

do góry