Widok
kaszel u maluszka a ślinienie
dziewczyny moja Wiki od miesiąca bardzo sie slini a w ostatnich dniach az cieknie po brodzie i bańki puszcza ze śliny(niema jeszcze 3 miesięcy)wkłada łapki i zabawki di buzi i zdarza jej sie pokasływac ,dodatkowo w nosku zauwazyłam niteczki od ścianki od scianki przezroczyste i pomyślałamze to katar ,więc daje małej cebion i smaruje mascia majerankowa,Jakie macie doswiadczenia czy u dzieci katar leci z noska czy wyglada tak jak opisałam i czy to pokasływanie to może byc od zaciekania śliny czy raczej wiązać to z katerkiem?
wiktoria - ja tak jak pisałam w naszym wątku - u nas ślinienie straszne,cała mokra od tego jest,ładuje do buziala wszystko i ja ten kaszel łączę z tym ślinieniem - kaszle Ci mała w dzień?bo Zuza tylko w nocy a w dzień jak leży i za dużo chce "powiedziecc"zaczyna machać kończynami i wtedy sie krztusi ,gdyby kasłała robiłaby to pewnie i w nocy i w dzień ...
Dokładnie, ślini się i ksztusi się nadmiarem tej śliny :)
A katar widać w nosku, a przede wszystkim słychać, że dziecko oddycha przez buzię, a czasem wręcz bulgocze w nosku. Czasem, jak kichnie, to aż wychodzi na zewnątrz. Nasz mały obecnie ma straszny katar i fridą wyciągam mu tego tony. Pediatra przepisała nam Euphorbium - homeopatyczne krople do nosa i pomagają, chociaż trochę się czeka na efekt.
A katar widać w nosku, a przede wszystkim słychać, że dziecko oddycha przez buzię, a czasem wręcz bulgocze w nosku. Czasem, jak kichnie, to aż wychodzi na zewnątrz. Nasz mały obecnie ma straszny katar i fridą wyciągam mu tego tony. Pediatra przepisała nam Euphorbium - homeopatyczne krople do nosa i pomagają, chociaż trochę się czeka na efekt.
Faktycznie mała pokasłyuje tylko w dzień w nocy śpi spokojnie,zobacze jeszcze dzisiaj jak bedzie i co w nosku widac jak będe miała watpliwości to wezwe lekarkę nie chciałabym wyzucać 120 zł jakby miała przepisac cebion (który mała dostaje) i powiedziała że nic sie nie dzieje,ale napeno jak cos będzie nie tak to oszczedność nie będzie sie liczyła.
Wiesz. może być tak, że dziecko po prostu w ten sposób oczyszcza sobie drogi oddechowe. Jeśli nie towarzyszy temu gorączka czy marudzenie warto nie panikować :)
Niemniej jednak polecam Ci stronę http://www.kaszeludzieci.pl/ - sporo można się tam dowiedzieć na temat kaszlu u niemowlaka.
Niemniej jednak polecam Ci stronę http://www.kaszeludzieci.pl/ - sporo można się tam dowiedzieć na temat kaszlu u niemowlaka.