Widok

kaszel u maluszka a ślinienie

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dziewczyny moja Wiki od miesiąca bardzo sie slini a w ostatnich dniach az cieknie po brodzie i bańki puszcza ze śliny(niema jeszcze 3 miesięcy)wkłada łapki i zabawki di buzi i zdarza jej sie pokasływac ,dodatkowo w nosku zauwazyłam niteczki od ścianki od scianki przezroczyste i pomyślałamze to katar ,więc daje małej cebion i smaruje mascia majerankowa,Jakie macie doswiadczenia czy u dzieci katar leci z noska czy wyglada tak jak opisałam i czy to pokasływanie to może byc od zaciekania śliny czy raczej wiązać to z katerkiem?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Miśka tak ma już od miesiąca...pediatra mówi, ze pokasłuje bo chce się pozbyc tej śliny
wiktoria - ja tak jak pisałam w naszym wątku - u nas ślinienie straszne,cała mokra od tego jest,ładuje do buziala wszystko i ja ten kaszel łączę z tym ślinieniem - kaszle Ci mała w dzień?bo Zuza tylko w nocy a w dzień jak leży i za dużo chce "powiedziecc"zaczyna machać kończynami i wtedy sie krztusi ,gdyby kasłała robiłaby to pewnie i w nocy i w dzień ...
talie ślinienie może tez byc objawem refluksu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
może i tak ale chyba lepiej nie szukac u zdrowego dziecka zdrowo rosnacego i przybierajacego na wadze chorób...wiktoria każde 3 miesieczne dziecko ślini sie potwornie śliniany tak pracują bo dzieciaki pchaja wszystko do buzi a slinianki "myśla" że to jedzenie:)
Dokładnie, ślini się i ksztusi się nadmiarem tej śliny :)

A katar widać w nosku, a przede wszystkim słychać, że dziecko oddycha przez buzię, a czasem wręcz bulgocze w nosku. Czasem, jak kichnie, to aż wychodzi na zewnątrz. Nasz mały obecnie ma straszny katar i fridą wyciągam mu tego tony. Pediatra przepisała nam Euphorbium - homeopatyczne krople do nosa i pomagają, chociaż trochę się czeka na efekt.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Faktycznie mała pokasłyuje tylko w dzień w nocy śpi spokojnie,zobacze jeszcze dzisiaj jak bedzie i co w nosku widac jak będe miała watpliwości to wezwe lekarkę nie chciałabym wyzucać 120 zł jakby miała przepisac cebion (który mała dostaje) i powiedziała że nic sie nie dzieje,ale napeno jak cos będzie nie tak to oszczedność nie będzie sie liczyła.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
moja też tak samo ma ;), dzieciaczek nie nadarza z połykaniem śliny dlatego kaszle na strronie babyonline czy edziecko jest artykuł na ten temat.

image
Wiesz. może być tak, że dziecko po prostu w ten sposób oczyszcza sobie drogi oddechowe. Jeśli nie towarzyszy temu gorączka czy marudzenie warto nie panikować :)
Niemniej jednak polecam Ci stronę http://www.kaszeludzieci.pl/ - sporo można się tam dowiedzieć na temat kaszlu u niemowlaka.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

nnt. allegro (30 odpowiedzi)

często robicie w ten sposób zakupy? coraz częściej łapię się na tym , ze nie chce mi się iść...

do góry